Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Pedal commander sonrası

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Pedal commander sonrası

İyi günler arkadaşlar.
    Bugün Ankara da pedal commander'in distribütörü Vitalen Garage'a gittim.
    Cihazın montajından sonra ekranda " motor gücü azaltıldı " ardından " acil olarak servise gidin " yazıları çıktı.
    Arıza ışığı yanmadı, bilgisayara bağlayıp kontrol etti, herhangi bir sorun gözükmedi.
    Cihazı sökünce her şey normale döndü.
    Acaba cihazda mı sıkıntı olabilir diye başka bir cihaz taktı ancak aynı sorunlar yeniden ekrana düştü.
    Montajı yapan arkadaş " başka Insignia' lara da taktığını ama ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığını " söyledi.
    Sonuç olarak ikinciyi de söküp orijinal haliyle döndüm.
    Neden-sonuç hakkında yorum yapabilecek, yol gösterecek arkadaşlara peşinen teşekkür ederim.

Ynt: Pedal commander sonrası

Ahmet Bey,

Büyük bir ihtimalle sizin aracınıza takılan pedal commander cihazının yanlış hatırlamıyorsa 7-8 modu var değerlerde abartı olabilir bu sebepten araç kendini korumaya alıyordur normal kullanımda bu mesajı daha önce karşılaşmamışsınızdır
    bu mesaj yazılımlı araçlarda yada sonradan araca takılan bu tür cihazlarda çıkan bir hata mesajıdır bunun en kötüsü turbo problemi yada piston problimidir ama sizin araçta yazılım olmadığını biliyorum o yüzden pedal commanderi çıkartmakla iyi yapmışsınız

Bu arada aracın turbo bağlantılarını ve hortumlarını bir kontrol ettirin
    bu hataları akünün kutup başını söküp tekrar takarak hafızadan bu mesaj silinir eğer silinmiyor ise bir sıkıntı var diye düşünüp servise gidilmeli

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Fatih Bey,

İlginiz ve hızlı cevabınız için teşekkür ederim.

Dediğiniz gibi iki cihazda da aynı sıkıntılar olunca macera aramaya gerek yok diyerek hemen söktük.

Sökülünce ekrandaki hata mesajları silindi ancak ben de yarın servise gidip boğaz kelebeğini temizleteyim diyordum.

Önerilerinize göre ilaveten turbo bağlantıları ve hortumlarını da kontrol ettireceğim.

Tekrar çok teşekkür ediyorum.

Not: Dediğiniz gibi araçta yazılım yok.

Yorum

Map sensörünüz bozuktur muhtemelen,onu değiştirip öyle deneyin bir de.
        2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Pedalchip deneyin bir de
          ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Teşekkürler Tornado ve Kingdragon,

Dediklerinizi yapacağım ama önce Fatih Bey'le konuştuklarımızı halledelim diye düşünüyorum.

Yorum

Gaz tepkisi; Ateşleme, Ateşleme bobini, Buji, Boğaz kelebeği, ile ilintili şeyler. Soruna buradan başlayabilirsiniz.
              CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
              SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Sağ olun Ali Bey,

15 gün önce triger seti değişirken bujilerle filtrelerde değişmişti ama aklıma takılan boğaz kelebeği.
                Söktürüp temizletmekte fayda var.
                Bakacağız artık.

Yorum

Temizleyin bakalım, olmadı mapı değiştirip öyle deneyin, sevgiler...
                  2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Bendeki pedal commander ı fabrikasyon eko/spor/spor+ olan modlarından eko yu iptal ettirip spor/spor+/agresif ayarına getirttim. Agresifi çok nadir kullanıyorum. Hatta çoğu kez spor ayarında. Yani en düşükte. Ne zaman ki agresif ayara getirsem ve dip gaz yapsam, aynı motor uyarısını veriyor ve turbo devreden çıkıyor. Stop edip çalıştırınca normale dönüyor. Sanırım gaz pedalına bastığımızda dip gazda olan bir durum bu. Ancak spor ve spor+ ayarda bunlar olmuyor dip gazda. Benim yaşadığım deneyim bu şekilde.
                    @Murat
                    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Bilgilendirme için teşekkürler Murat Bey,

Yavaş yavaş bu işten soğumaya başlar gibi oldum.

Orijinale müdahale edip te araçtan kendini korumaya yönelik uyarılar almak çok mantıklı gelmiyor.

Artı ve eksilerini tartınca vaz geçecek gibiyim.

Boğaz kelebeğini temizledikten sonra, Vitalen Garage' dan da "tamam, sorunu çözdük " diye ararlarsa bir kez daha deneyeceğim.

Olmazsa, konu ' hatıralar ' bölümüne kalkacak :/

Yorum

Sprint booster'da sıkıntı yok, tavsiye ederim.
                        InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
                          Sprint booster'da sıkıntı yok, tavsiye ederim.
                          Çağrı benim sprintbooster 3 yıldır bagsjda bi taktıramadım

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                          Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

İşleniyor...
                          X