Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia 1.4T için Akü Önerisi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Insignia 1.4T için Akü Önerisi

Herkese merhabalar.
    2012 model Insignia 1.4T Edition Elegance aracım için aşağıda resmini paylaştığım "Varta G14 Marin Akü 12 Volt 95 Amper Start Stop Plus Agm" aküyü almak istiyorum. Bu aküden kullanan yada başka bir marka da olsa akü önerisinde bulunabilecek arkadaşlardan önerilerini bekliyorum. İşi bilen bir iki kişiye sordum genelde Varta ve Deta diye iki marka öneriyorlar.
    Aküyü almak istememdeki sebep, aracın çalışmasında vs bir sıkıntı yok ancak start-stop devreye girmiyor, en son 1-2 hafta önce servise girdiğimde akünün zayıf olduğu, şarj edilmesi gerektiği ancak şarj edilse bile start-stop akülerin çok düzen tutmayacağı konusunda bilgi verildi.

Insignia 1.4T Edition Elegance + Stil + 18" + AFL + Navi

Ynt: Insignia 1.4T için Akü Önerisi

Varta güzeldir ama piyasada taklitlerinin olduğunu duymuştum özellikle üretim yerini (Almanya) ve ithalatcısını kontrol edin

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Aracınızda sonradan takılan oem multimedya varmı.. garantiden akü degistirmis biri olarak 1 sene sonra tekrar aynı sorun ile karsılasabilirsiniz.. varta akü iyidir.. ama 1 sene icindd tekrar start stop aynı olacaktır..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Start stop için aküyü degistireceksiniz hiç gerek yok. Belli bir müddet sonra aynı oluyor. Yokmuş gibi davranın tek yöntemi bu

Yorum

Fatih bey; Varta alırsam, Varta Türkiye satış müdürü tanıdık, onun aracılığı ile alacağım. Almanya üretimi olacaktır diye düşünüyorum.

Murat bey; araçta cyclone navi var, ama araç çalışmadığı zamanlarda da güç çekermi ki bu navi. Aracın üzerindeki akü orjinal aküsü yani 2012 model ve multimedyada araç sıfır alınırken takılmış. akü için 4 yıl normal bir ömür müdür? (navi olduğu halde.)

Yorum

Start-Stop tuşu (ECO) aracı her çalıştırmada aktif olarak geliyor, bunu kapatmanın bir yolu var mıdır? Aracı her çalıştırmada kapalı gelsin ben basınca açılsın gibi. Zaten çalışmadığı için her seferinde basıp kapatıyorum. Çalışmayan sistemin sanki aktifmiş gibi ışığının sürekli yanması deli ediyor. Araç ayarlarında v.s bulamadım. serviste mi yaptırmak gerekir? Onlarda yapmazlar muhtemelen diye tahmin ediyorum.

Yorum

Deniz bey benim ilk akü 2012-2013 arasında bu start stop yüzünden defalarca sarj gördü.. O send 4 gun var 3 gun yok bir varmıs bir yokmuş misali 1 seneyi devirdi.. garantiden akü degişti 2013-2014 arası 1 sene sistem tıkır tıkır calıştı hic bir sarta bağlı olmaksızın tam garanti bitti derken start stop tekrar eski duzene geri döndü ve 2 senedir kafasina göre takılıyor son bir kac aydır sagolsun hic devreye girmiyor.. Ben cok araştırdım bunu.. benim aractada sonradan takılan gerci sıfır aldıgım zaman servis garantili takılmıştı bu multimedyanın arac kontagı kapatsak bilr belli bir sure akım çektiği yönünde... hatta forumdan yine 1.4 t sahibi bir arkadas aku sensörü ile beraber akü değişiminin kısa sureli çözüm oldugunu yazmıstı o arkadas istanbul necwox ana bayide bh multimedyanın kablo baglantilarini kontrol ettirmis kim bagladiysa yanlis bağladığı orada kablo bağlantılarını dogru yapınca akuden fazla akım cekmedigini ve düzeldigini yazmisti.. yolum istanbula düşerse insallah bu yaz bende bu sorunu cozecegim.. yada bu multimedyayı söküp cd400 ile bir sure deneyecegim.. konu ile ilgili bir link var birazdan atayım bir inceleyin

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

http://insigniateam.com/forum/index.php?topic=10222.0

Yorum

Çok teşekkürler Murat bey. Start-Stop illa çalışsın diye bir derdim yok. Hatta İstanbul trafiğinde çalışmaması daha iyi
                  O zaman akü gittiği yere kadar devam, sonrasında bakıcaz artık. ECO düğmesini default kapatabiliyor muyuz ona bakayım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: leondeniz
                    Start-Stop tuşu (ECO) aracı her çalıştırmada aktif olarak geliyor, bunu kapatmanın bir yolu var mıdır? Aracı her çalıştırmada kapalı gelsin ben basınca açılsın gibi. Zaten çalışmadığı için her seferinde basıp kapatıyorum. Çalışmayan sistemin sanki aktifmiş gibi ışığının sürekli yanması deli ediyor. Araç ayarlarında v.s bulamadım. serviste mi yaptırmak gerekir? Onlarda yapmazlar muhtemelen diye tahmin ediyorum.
                    Ben de ECO tuşunu varsayılan olarak kapalı ayarlamak için servise sormuştum, varsa servis menüsünden kapatsınlar diye. Böyle bir isteği ilk defa benden duymuşlardı ve böyle bir kapatma ayarının olmadığını söylemişlerdi. Servise de güvenmiyorum ki.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

İşleniyor...
                    X