Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gündüz Farları Açma - Kapama

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Gündüz Farları Açma - Kapama

Arkadaşlar merhaba,

Gündüz farlarına bir türlü hükmedemiyorum.Kafasına göre kah açık kah kapalı. Normal farların hangi moduna alırsam alayım bazen yanıyor bazen yanmıyor. Aracın kilidini açınca da bazen yanıyor bazen yanmıyor. Buna hükmetmenin yolu nedir? Bilmediğim bir ayarı ya da durum mu bulunuyor? şimdiden teşekkür ederim.

Ynt: Gündüz Farları Açma - Kapama

far butonunuz her zaman ''auto'' konumunda durur, araba çalışınca ''0''a doğru çevirirseniz gündüzleyin gündüz farlarınız söner, geceleyin farlarınız söner, buton tekrar auto konumuna gelir; fakat araba her tekrar çalıştığında gündüz farları otomatik tekrar yanar, haliyle gece otomatik farlarınız da yanacaktır. eğer siz park konumuna alırsanız veya far konumuna alırsanız gündüz farları yine iptal olur bu sefer ya parklar ya da konumlandırmanıza göre farlar yanar, gündüz dahi olsa, eğer butonu bu konumlardan birinde bırakırsanız gece karşılama aydınlatmanız yanmaz, sadece ''auto'' konumunda karşılama aydınlatmalarınız yanar. gündüz farları yanarken arka lambalar yanmaz, ön park lambalarınız yüksek güçte yanar, parklara alırsanız veya farları açarsanız bu lambaların şiddeti azalır. parklara alınca da ön park lambaları gündüz farı olmaktan çıkar park lambası olarak yanar ve arka lamba da yanar

Yorum

olabilecek bütün kombinasyonları anlatmışsın
      InsigniaTEAM

Yorum

Yarısından sonra bıraktım okumayı, zira baştakiler gitti

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
          olabilecek bütün kombinasyonları anlatmışsın
          arkadaşın tam olarak ne anlatmak istediğini anlamayınca ben de hepsini yazdım

Yorum

Arkadaşlar diyeceğim şudur. İnsignianın DRL denen normal farların üzerindeki ufak farları açıp kapatmanın yolunu bir türlü bulamadım. bu far otomatik sadece gündüz mü yanar?
            ben bu farlara led taktım t20 çift duy 6500K. taktırırken bu ampullerin yandığını gördük ve montajı tamamladık. ancak gece görünüşü nasıl olacak diye hava kararınca tekrar bakayım dedim. farları bir türlü yakamadım. bu farları manuel olarak aktive etmenin bir yolu yok mu =) umarım anlaşılabilmişimdir

Yorum

Gündüz farlarını siz aktif ederseniz DRL özelliğinde yandığı gibi parlak yanmaz. Biraz daha sönük yanacaktır. Buna park lambasıda diyebiliriz. Bu şekilde sadece kenarlardaki dediğiniz DRL farlarını açmak yani park lambalarını açmak için direksiyonun sol tarafındaki far anahtarını bir tık sağ tarafa kaydırabilirsiniz. Sürekli olarak park lambalarınız yanacaktır.

Birde taktığınız led ampüller direnç kullanmadıysanız arıza uyarısı verecektir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: topcanavari
                Arkadaşlar diyeceğim şudur. İnsignianın DRL denen normal farların üzerindeki ufak farları açıp kapatmanın yolunu bir türlü bulamadım. bu far otomatik sadece gündüz mü yanar?
                ben bu farlara led taktım t20 çift duy 6500K. taktırırken bu ampullerin yandığını gördük ve montajı tamamladık. ancak gece görünüşü nasıl olacak diye hava kararınca tekrar bakayım dedim. farları bir türlü yakamadım. bu farları manuel olarak aktive etmenin bir yolu yok mu =) umarım anlaşılabilmişimdir
                gündüz farı geceleyin yanmaz, opelin gündüz farı sadece gündüz yanıyor far sensörü olmayan araçlarda gündüz farı geceleyin de yanar ama otomatik yanan farların hiçbirisinin gündüz farları gece yanmaz

Yorum

şimdi anlamış oldum far sensörü var. gündüz yanıyordu ama gece birden yanmadı evet arıza uyarısı veriyor ancak sürekli kalmadığı için çok rahatsız etmiyor açıkçası.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
                    Orjinal yazı sahibi: topcanavari
                    gündüz farı geceleyin yanmaz, opelin gündüz farı sadece gündüz yanıyor far sensörü olmayan araçlarda gündüz farı geceleyin de yanar ama otomatik yanan farların hiçbirisinin gündüz farları gece yanmaz
                    + gündüz farının olduğu bölüm yanar ancak park modunda yanar, yani gündüz farı gibi parlamaz.
                    Bunu da tahminen voltajı düşürerek ayarlıyor, bu sebeple taktığınız ampul daha düşük voltaj ile çalışmamış olabilir.
                    InsigniaTEAM

Yorum

Ampülün arkasında sokette 2 adet artı uç, bir adet eksi uç bulunuyor. 2 artı ucu araya tel gibi bir parça koyarak birbirine temas etmelerini sağlarsanız gece/gündüz sürekli en yüksek şiddet ile yanacaktır.

Yorum

Bilgiler için teşekkür ederim. Şimdi gündüz bir daha baktım farlarda hiç bir kıpırtı yok. belki de yanlış voltaj vb hususlardan dolayı ledler patladı eridi vb. ampuller çalışmaz hale geldi ancak bu kadar kısa sürede ampuller kendinden geçmez herhalde öğlen bir oto elektrikçinin yolunu tutayım bir kaç denemeyle çözeriz sanırım. Çok teşekkür ederim verdiğiniz kıymetli bilgiler için.

Yorum

Benim tavsiyem park ampullerine portakal rengi ve farlara da mavi boyalı halojen lamba koyarak güzel bir görüntü elde edebilirsiniz, beyaz ve portakal rengi çok hoş bir tezatlık yapıyor, ve portakal rengi ampuller bildiğimiz sıradan ampul tanesi 1-2 lira ve de patlamaz kolay kolay, ben aracımda kullanıyorum, aracımın farları xenon parklar turuncu çok güzel duruyor

Yorum

İşleniyor...
                          X