Duyuru

Collapse
No announcement yet.

AFL Far Sorunu Her Cosmo'da Var mı?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: AFL Far Sorunu Her Cosmo'da Var mı?

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
    Orjinal yazı sahibi: Uğur K
    Bir far arızası için araç satıyorlarsa bir şey demiyorum..
    Ah Ugur Kardeşim, aaaah; siz ne diyorsunuz?
    Bilen bilir, bilmeyene anlatamazsınız, insignia anlatılmaz zaten, yaşanır.
    2009 yılının Kasım ayında ilk cosmo insigniamı aldım, üç yıl bindim. AFL'nin
    en küçük bir hatasını görmedim. İkincisinde de, üçüncüsünde de dördüncüsünde de
    (şu ana kadar) hiçbir sorun yaşamadım. Geçenlerde AFL arızası verdi, baktım, sol köşe
    aydınlatması kararmış, otuz liraya değiştirdim, şimdi tıkır tıkır. Bu şehir efsaneleri olmasa
    passata vb avuç dolusu paraları kimse vermez. O efsanelere inanmayan bizim gibiler, konforu
    ve keyfi ucuz paraya yaşama şansı buluyoruz.Yoksa bu arabalar el yakar, yanına yaklaşılmaz
    olurlardı
    Evet abi, aynı şekilde katılıyorum sana. Efsaneler ile ünlenen bir araç oldu Insignia..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
      Bahsettiğiniz far sorunu maalesef yokkafaniza takilmasin
      maalesef yok? olsa mıydı keşke Fatih abim

Yorum

dostlar benim de bir sorum olacak AFL ile ilgili kapı kilitlerini açtığımızda otomatik olarak farlar yanıyor ve sağa sola-aşağı yukarı hareket ediyor. Bu esnada dikkatimi çeken durum hareket durumunda farlardan ses gelmesi. Mercek hareketi esnasında tıkırtı gelmesi normal mi acaba yoksa benim araçta problem olabilir mi ?
        2013 Insignia 1.6T AT 170 HP COSMO Beyaz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cilavuz
          dostlar benim de bir sorum olacak AFL ile ilgili kapı kilitlerini açtığımızda otomatik olarak farlar yanıyor ve sağa sola-aşağı yukarı hareket ediyor. Bu esnada dikkatimi çeken durum hareket durumunda farlardan ses gelmesi. Mercek hareketi esnasında tıkırtı gelmesi normal mi acaba yoksa benim araçta problem olabilir mi ?
          Normaldir,hareketi sağlayan motorların sesi o.
          http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
          2.0 CDTI
          Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

tıkırtı değilde vızzzt vızzttt cızzz diye sesler geliyor benim araçtan. tıkırtıdan kastınız buysa tabi.
            1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
            Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cilavuz
              Ben o sesi duymak için aracı kapatıp açtığımı bilirim. Çok seviyordum.
              CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
              SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya
                Ben o sesi duymak için aracı kapatıp açtığımı bilirim. Çok seviyordum.
                aynen abi ya, valla özledim keratayı ya

Yorum

Öncelikle cosmo sahibi olarak kronik bir afl sorunu yok!! Ancak afl nin çok çok akıllı ve ince düşünülmüş bir far sistemi olduğu kesin. AFL li bir insignia ile sokak aydınlatması olmayan virajlı bir yolda seyahat ederseniz AFL sorunu olsa bile bir gün daha kullanayım dersiniz Sadece AFL için tereddütsüz cosmo alınır.. Ben karanlıkta kendi aracım dışında bir araç kullandığımda kendimi kör gibi hissediyorum.

Yorum

Bu arada birşey sormak istiyorum bugünle birlikte iki kez farketmiş oldum. Akşam işten dönerken yolculuğumun bitişi esnasında garaja girdiğim anda genelede selektör yaparım gelen varsa görsün diye, bugünde daha öncede bir kez gördüğüm gibi uzunlar normal araç uzunu yakar gibi yandı. Yani mercek ortaya odaklanıp yukarı kaldırmadı hüzneleri, normal araçlardaki gibi yaptı. Baktım kontrol ettim herşey auto moddaydı. Bi anormallik yoktu, sonra far butonunu iki kez off tan auto ya alınca düzeldi. Ayrıca bu durum gerçekleştiğinde mesela duvara doğruysa yönüm auto modda akıllı aydınlatma açıkken dümdüz çizgi oluşuyor sağlı sollu eğimli olarak far ayarını yapmış oluyor, ama akıllı aydınlatmayı kapatınca bu düzlük gider ya daha yayvan bir ışık olur, işte öyleydi. Bunu akıllı aydınlatma modunun kendi tercihi olarak bu aydınlatma şeklini seçtiğini düşünüyorum. Ama bu durum selektör şeklinide yani uzunşarıda etkiliyormu ? Biraz karışık anlatmış olabilirim ama belki ne demek istediğimi anlayanda vardır. Sormak istedim
                    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Benim arabada: AFL servis arızası , Yükseklik uyarısı, veriyordu yani AFL ile alakalı arıza ışığı yakıyordu, sebebine gelince baskı balata değişince vermişti servise gittim aracı lifte kaldirmislardi ne yaptilar hatırlamıyorum ama arıza ışığı sondurulup teslim etmişlerdi, lastik patlamıştı yama yapmak için lastiği söküp taktılar yolda giderken arıza ışığı yakti, iş yerine geldim tekrar arabaya bindiğim de Arıza ışığı bir daha yanmadı. En son kışın tekrar yakmıştı onun sebebi de farımda bir yerde görünmeyen bir çatlak vardı far hava alip nem yapıyordu, Dolaysıyla far içinde biriken su far beynini yakmıştı. Uğur kardeşimin vurguladığı noktalar doğru tespittir.

Yorum

İşleniyor...
                      X