Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 SIDI Buji Guncellemesinden Sonra Yakıt Tüketimi Aldı Başını Gitti

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.6 SIDI Buji Guncellemesinden Sonra Yakıt Tüketimi Aldı Başını Gitti

Merhaba;

Geçen hafta servise multimedya güncellemesini sormak için gittim, bi şansımı deneyim belki gelmiştir bişi diye. Baktılar bujilerle ilgili bir güncelleme var sizin araca yapılmamış onu yapalım, dedim ok. Aracı aldım gidişte, çekişte vesaire hiç bir değişiklik yok herşey normal, biraz kullandım yol bilgisayarında ort. tük 7.9 görünüyor, kullandığım yol ağırlıklı çevre yolu öle sakin sakin kullanıyorum. Genelde yakıt tüketimimde 8,5 lt civarlarında oluyordu. İyi dedim tüketim yarım litre düşmüş kar kardır. Abi bi baktım 150 km sonra çeyrek depo bitti, menzil diyor 600 km, ulan diyorum eğer bu 7,9 yakıyosa o zaman 900 km felan gitmesi lazım daha 150 km gittim ee menzil alakasız, menzil durmadan alakasız bir şekilde düşüyor ama yakıt tüketimi ortalaması 7,7-8 aralığında dolanıyor. Depo bitti abi total 700 km zor yaptım fulledim depoyu bi hesapladım 9,5 litre yakmış, şehir içi felan kullansam tamam normal diyecem ama bu yol ve kullanım için acayip fazla bir tüketim, sonra bidaha test ettim yine sonuç aynı 7.9 dedi ama pompa verisine göre 9.9 çıktı, bugün servise gittim güncelleme ile alakalı değil, ama pazartesi getirin bi inceleyelim dediler. Valla pek bi ilgisiz durdular normal bir durummuş gibi, lakin bence hiçte normal bir durum değil. İnş. sorunu bulurlar.

Arkadaşlar güncellemeden sonra başına böle bir durum gelen varmı yada herhangi bir fikri olan.

Teşekkürler.
    Insignia 2015 1.6 SIDI AT Cosmo (41GN584)

Ynt: 1.6 SIDI Buji Guncellemesinden Sonra Yakıt Tüketimi Aldı Başını Gitti

bende yeni bujiler takıldıktan sonra yakıtta hiç bir farklılık olmadı bir depo ile (ışık yandığından itibaren) 540-600 km arası gidiyorum ful otoban 130km sabit hızla %90 oranında.

Yorum

Güncellemeden önce bilgisayar ve pompa verileri birbirini tutuyordu. Güncellemeden sonra karşılaştırmak hiç aklıma gelmemişti. Siz söyleyice merak ettim, en kısa zamanda ölçüm yapacağım. Bilgilendirme için teşekkürler.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Geçen hafta sonu Ankaraya gittim geldim uzun yolda test edebildim bu olayı sonunda. Uzun yolda yol bilgisayarı ile gereçek tüketim birebir aynı 0.1 bile sapma yok, yani yol bilgisayarı bu işi doğru ölçüyor. Ben normal kullanımda da çok şehir içi kullanan biri değilim; sabah işe giderim 25km parkederim akşam basar eve gelirim 25km, çevre yolundan sakin trafik 90-100 km arası taş çatlasın 2 lambada dururum o yüzden yol bilgisayarı ile gerçek tüketim farkının şehir içi yada dışı kullanım ile alakalı olduğunu düşünmüyorm, Bir noktada sızıntı var uafak ufak gidiyor tabi ben 10 günde bir fullediğim için depoyu 10 günde fark oluşuyor ama uzun yolda yarım depoyu 2,5-3 saatte bitiriyoruz dolayısı ile çok bir sızıntı olamıyor. Yada enjektörler araç stop ettiğinde kapnmıyor olabilirmi bilmiyorum ilginç bir tez olur ama.
        zmitteki servis bişi yok diyor ama bakıma nasipse bir sonraki Ankara ya gidişte ordaki yetkili servislerin birine götürecem aracı bakalım onlar ne diyecek.
        Insignia 2015 1.6 SIDI AT Cosmo (41GN584)

Yorum

İşleniyor...
        X