Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Viteste bekleme esnasında titreme

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Viteste bekleme esnasında titreme

Arkadaşlar merak ettiğim bir durum var. Araç viteste iken örneğin lambalarda normalden fazla titriyor ve vitesi N konumuna aldığımda titreme ve normalden fazla olan motor sesi gidiyor. Bu durum normal midir? Dizel otomatik kullanan arkadaşlar bu durumla karşılaşıyor mu?

Teşekkürler
    Insignia Cosmo 1.6 CDTI AT- Flex Ride - Çevre Görüş 2 - Park & Go - Sunroof - Kış Paketi 2 - Mahagony Kahve

Ynt: Viteste bekleme esnasında titreme

D ile N arasında ufak bir rolanti farkı olduğu doğrudur her otomatik şanzımanda oluyor bu. Ama titreme çok fazla ve aşırı motor sesi geliyor ise dinlemek lazım bakmak lazım. birde çok sıkışık trafikte sürekli dur kalkla uzun süre gidilincede rolanti yüksek oluyor bir süre.
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer
      D ile N arasında ufak bir rolanti farkı olduğu doğrudur her otomatik şanzımanda oluyor bu. Ama titreme çok fazla ve aşırı motor sesi geliyor ise dinlemek lazım bakmak lazım. birde çok sıkışık trafikte sürekli dur kalkla uzun süre gidilincede rolanti yüksek oluyor bir süre.
      her otomatik şanzımanda olmuyor. her markanın otomatik vitesini test etme gibi bir imkanım olmadı ama bazı firmaların otomatik viteslerinde böyle bir titreşim olmuyorken opel'de oluyorsa bu opelin başarısızlığıdır.
      1.4T Edition Elegance - Yeni Stil Paketi - Sunroof

Yorum

YouTube da 1.6t 272 PS aracın 0 200 ü 23 sn idi. Yanı geçme ihtimali var bence.
        İnsignia 1.6T Cosmo Metro Mavi DVD800

Yorum

Orjinal yazı sahibi: CB
          Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer
          her otomatik şanzımanda olmuyor. her markanın otomatik vitesini test etme gibi bir imkanım olmadı ama bazı firmaların otomatik viteslerinde böyle bir titreşim olmuyorken opel'de oluyorsa bu opelin başarısızlığıdır.
          titreşimden ne anlıyorsun nasıl bir titreşimden bahsediyorsun bilemem arkadaşım, ama benim kastettiğim, sonuçta D - N arasındaki geçiş sonrasi küçük bir rolanti farkı olması normaldir dedim. Aracı paldır küldür sallıyor anormal bir ses duyuluyor demedim...Mercedes s350 Bluetech Audi A8 Quatro,Audi A6 Quatro 2011, Passat 2011 Modelinde ne kadar D-N arasında rolanti farkı var ise benim şahsen aracımda da o kadar bir değişiklik var. Sizin başarısızlık olarak adlandırdığınız sorunuda bilemiyorum yaşamadım, inşallah kimsenin başına gelmez ama demekki aracınızda bir sorun var. DSG fiyaskoları kadar başarısız bir durum değildir kanaatimce Opelin şanzumanları ?
          1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
          Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Sonuç olarak D konumunda araç yüke biniyor. İleri atılma isteği oluyor, frene basarak bunu engelliyorsunuz. N de ise motora bir yük binmediği için arada rölanti ve titreşim farkı olması normal. Titreşim aşırı ile araç sesinde uğultu, devirde normalden fazla artış var ise servise danışmakta fayda var.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Uğur K
              Sonuç olarak D konumunda araç yüke biniyor. İleri atılma isteği oluyor, frene basarak bunu engelliyorsunuz. N de ise motora bir yük binmediği için arada rölanti ve titreşim farkı olması normal. Titreşim aşırı ile araç sesinde uğultu, devirde normalden fazla artış var ise servise danışmakta fayda var.
              aynen bizde bundan bahsediyoruz. Aşırı sarsıntı var ise bakılması gerek.

Yorum

Konuyu açan arkadaş tamda benim sormak istediğim soruyu sormuş. Bundan önceki aracım astra j benzinli otomatik vites di ama onda ışıklarda beklerken D ile N arasında bir titreşim farkı yoktu. Dizel olduğu için mi acaba bukadar titriyor bu araçlar?
                Cdti otomatik kullananlar yorumlarını yazabilir mi acaba?
                2015 BEYAZ 1.6 CDTI COSMO ACTIVE SELECT+STILL PAKET

Yorum

benim yeni kullanmaya başladığım mb cla'da da var hafif bir titreşim, boşa alınca geçiyor (dizel)
                  ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

İşleniyor...
                  X