Arkadaslar Merhaba 2 ay önce 1.6 dizel otomatik Cosmo insignia aldım aracın rodaj yapmak gerekir mi herkez bi şey söylüyor çıkamadım işin içinden aldığım bayidende rodajla ilgili hiç bir şey soylemediler birde sizin fikrinizi almak istedim şimdiden saolun...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
rodaj
Collapse
X
-
Ynt: rodaj
Oncelikle welcome
2000 yilindan sonra uretilen motorlarda rodaj ihtiyaci yoktur uretim teknolojisi degisti ama bazi kullanicilar hala rodaj uygulamasi yapar her halikarda sorun olmaz
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
-
Benim kullandığım aracın kitapçığında 3000 km ye kadar aracı çok yüksek devirlerde kullanmayın diyor.aynı şekilde sizin aracın kitapçığındada bunun gibi bir ibare var ise o doğrultuda kullanmanız araç motor sağlığı açısından iyi olacaktır.2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz
2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı
Yorum
-
en azından 1500 km kadar yüksek devir çevirmeden kullanın ve motor freni (kompresyon) yapıp motorun segman oturtmasını sağlayın ve ilk yağ değişimini 8000-9000 km civarı yapın, motorun yağ değişimi sonrası daha sessiz olduğunu ve tüketiminin düştüğünü görürsünüz.insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi
Yorum
-
cok saolun yardiminiz su videodan sonra benim kafa karışmışti sizde bi goz atin isterseniz https://m.youtube.com/watch?v=Az2Uf30Om1A
Yorum
-
Bu video güzel anlatılmış ama bazı şeyler bana mantıklı gelmiyor bildiğim kadarı ile motor araca takılmadan zaten bir rodajdan geçiriliyor(Motoru kendileri test ediyor) ve kullanılan teknolojide çapak kalması diye bir durum yok mikron seviyesinde motor içinde işlem yapılabiliyor nerede ise hal böyle olunca ben şahsen çok gerekli olduğunu düşünmüyorum bu arada bu rodajı yapanların çoğu chip yaptırıyor bence o daha zaralı
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
Yorum