Duyuru

Collapse
No announcement yet.

SAĞ ÖN TARAFTA TIKIRTI SESİ

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ynt: SAĞ ÖN TARAFTA TIKIRTI SESİ

Orjinal yazı sahibi: osafakk
    Orjinal yazı sahibi: ulas79
    benim usta buldum demedi ama sesin amortisör olamıyacağını çünkü amortisörün sürekli çalışırken bu lokurtunun motor sıcakken ve sadece belirli rezonans aralığında geldiğini söyledi,bana aracı bırakmamı söyledi ben bırakamıyacağımı söyledim o da zaten önce başka muadil araçlarda ses denemeleri yapacağını ve gm le iletişime geçeceğini söyledi müsait oluncada bana aracı bırakmamı söyledi.
    Ulaş bey ,motor sıcakken olduğu doğrudur ancak rezonans ile sanki alakalı değil en azından benim sorunumda öyle , çünkü giderken usta ile motoru kapattık bozuk parkeli yolda boş viteste saldık aracı, lak lak ses gene geliyordu , söz konusu bu denemeyi ustanıza yapıp yapmadığını sorun , belki de sizdeki problem bendekinden de farklı... Ses kesinlikle amortisör / amortisör takozu ve motor kulakçıkları ile alakalı değil (çünkü sıfırı ile değiştirdik) ama o bölgede yer darbelerine maruz kalan başka parçalarda var bizim servis yapamadı araç günlerce serviste yattı her parça söküldü sadece 2 usta benim aracımı günlerce inceledi ,bulamadılar,

Ali bey , sanayi de başka ustalara da götürdüm tabi hepsi de açmak lazım , dağıtmak lazım ,çözerim v.s dedi ama sonuçta garanti hususu olunca yetkili servis dışında kimseye müdahale ettirmek istemedim, her adımımı opel türkiye ve avukatıma danışarak yaptım...
    rezonans dediğim motorun devir salınımı değil yerden aldığı darbenin rezonansı yani her çukurda değilde sanki belli aralıktaki çukurlarda yapıyor.
    insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi

Yorum

https://www.youtube.com/watch?v=300SRZ2Uo4Y
      @Murat
      2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine
        Murat bey , İlk olarak buraya bakıldı... O kadar heveslenmiştim ki benim sorunum da öyledir diye... Sorun bende orada değilmiş ama... Usta kendi eliyle gösterdi...
        OPEL INSIGNIA COSMO - 1.6CDTI  AT6

Yorum

Hiç, motor kaputunu şasi ile 2 - 3 mm ayrık tutan vidalı plastik takozları denediniz mi ? biraz daha gevşetip kaputu şasi den birkaç mm daha yukarı alın.
          Belki, kaputa altta yakın duran hava filtre kutusu çarpıyordur....
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
          SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya
            Hiç, motor kaputunu şasi ile 2 - 3 mm ayrık tutan vidalı plastik takozları denediniz mi ? biraz daha gevşetip kaputu şasi den birkaç mm daha yukarı alın.
            Belki, kaputa altta yakın duran hava filtre kutusu çarpıyordur....
            Kaput açıkken deneme yaptık Filmlerdeki sahneleri aratmayacak şekilde usta motorun üstüne asıldı ama ses gene geliyordu... O kadar çok kontrol yapıldı ki , bir çok şeyi eledik , tabi ki gözümüzden bir şey kaçtı ama onu da servis bulamadı ve pes etti, size bu sorununuz ile ilgili verecek başka hizmetimiz kalmadı dediler...

Yorum

İskenderun'un o berbat yollarında da ses yapan araba kullanılmaz gerçekten, size hak veriyorum. Yollar iyi olsa da nadiren o ses duyulsa insan çok önemsemez ama o sesi her dakika sıfır arabada duymak hiç hoş değildir.
              ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Öncelikle geçmiş olsun diyorum ve bende konuya giriş yapıyorum. Ocak ayında insignia yı teslim aldık ve bende ilk kez çok şiddetli bir şekilde bu bahsettiğiniz sesin benzerini mart gibi duydum. Daha once muziksiz hiç seyehat etmediğimden sesi duyamamıstım. Aracı babamla kullanıyoruz ve o ses oldugunu soyleyince bende sesi duymak için çukurlara vs girmeye başladım ve her çukura girdiğimde sanki metal bir parça oynuyormuş gibi bir ses geliyor sol on tarafta ve düz yola cıkınca duruyor. Gerçekten çok sinir bozucu. Bunun için Çağrı abiye uğradığımda bana kayıt açtı ve ustayla test sürüşüne gittik. Oda sesi fark etti biraz bakındı ve sonra akü kapağından şüphelendi ama sorun o değilmiş. Bende işim olduğundan aracı aldım ve yaklaşık 2 hafta sonra tekrar servise götüreceğim. Aksi ki bizim araçta sunroof her çukurda esniyor araç esnerken ve ses yapıyor. Bu da yetmezmiş gibi bugun sol on camı açıp kapattıktan sonra tam kapatınca ses yaptıgını kendı kendıne titredğini fark ettim. Bitti mi ? Daha bitmedi.- Araç sport paket dizel bu arada- Aracın on ıkı koltuguda virajlarda keskin donus yaparsanız boyle bir kıt sesi geliyor sanki koltuk yerinden cıkmıs ta düz yola cıkınca tekrar girmiş gibi. (Bu sorunu da test sürüşü sırasında usta fark ettı) 1.6 180 insignia dan geçtik ama cok sevdiğim 18 yaşımdan beri tutkuyla kullandıgım insignaya soğukluk yaşıyorum. Odaktan Tarık Bey e randevu alacagım mayıs ortasında ve gerekirse tüm bu sorunlar neticesinde değişim isteyecegim. Aracın tum bu sorunlarının giderilmesi için açılmadık parçasının kalmaması gerekiyor insan oyle bir arabaya da binmek istemiyor açıkçası. 100 bin tl üzerinde verdiğimiz bir aracta boyle sorunların yaşanması gerçekten üzücü. Son olarak osafak abi cep telefon numaranı özelden yazabilirsen birkaç tavsiye almak istiyorum senden sakıncası olmazsa ve ses aynı ses mi teyit etmek istiyorum. Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın Tekrar hepimize geçmiş olsun.

Yorum

Bu sorun, konsol içinde kümbetleren geliyor olmasın?
                  CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Bu sorun, konsol içinde kümbetleren geliyor olmasın?
                    Ali abi o ne bilmiyorum ama servise gittiğimde ustaya sorarım benım sorunum ses sorunum daha dogrusu herhalde digerlerinkinden farklı, ben çukura veya bozuk yola girdiğimde parke yolda olabilir, sanki metal birşey oynuyor ve ondan ses geliyor ardından duz yola cıkınca kesılıyor. Motor soguk sıcak hic onemli değil hep yapıyor bunu.

Yorum

Kaput açılır. Güvenli boş ve lakalı bir yolda kaput açılır, Usta motor etrafına hafif yan turarak dikaktli bir şekilde araç sürülür. Ses geldiğinde usta aracı dinler. Ses kaput altında geliyorsa o derece bir ses muhakkak yerini tain eder.
                      Ama yok, asla dışardan duyulmuyorsa konsol içinden şüpheler yoğunlaşır. Kümbet, Sıcak soğuk klima kanallarını ayarlayan parça. Genelde yerinden cıkması ile tak tuk sesler yapabilir. Tabi bir tek o parça yok içeride.

Yorum

Kaput açılır. Güvenli boş ve lakalı bir yolda kaput açılır, Usta motor etrafına hafif yan turarak dikaktli bir şekilde araç sürülür. Ses geldiğinde usta aracı dinler. Ses kaput altında geliyorsa o derece bir ses muhakkak yerini tain eder.
                        Ama yok, asla dışardan duyulmuyorsa konsol içinden şüpheler yoğunlaşır. Kümbet, Sıcak soğuk klima kanallarını ayarlayan parça. Genelde yerinden cıkması ile tak tuk sesler yapabilir. Tabi bir tek o parça yok içeride.
                        Ali abi klima yı açıncada ses yapıyor. Şimdi bende sorun burdan olabilir diye düşünmeye başladım. Usta biraz kontrol etti ama ses kaputun altından birşeyde göremedi ilk bakısta. Soyleyeyım bi oyle baksın. Teşekkür ederim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kaptan344
                          Öncelikle geçmiş olsun diyorum ve bende konuya giriş yapıyorum. Ocak ayında insignia yı teslim aldık ve bende ilk kez çok şiddetli bir şekilde bu bahsettiğiniz sesin benzerini mart gibi duydum. Daha once muziksiz hiç seyehat etmediğimden sesi duyamamıstım. Aracı babamla kullanıyoruz ve o ses oldugunu soyleyince bende sesi duymak için çukurlara vs girmeye başladım ve her çukura girdiğimde sanki metal bir parça oynuyormuş gibi bir ses geliyor sol on tarafta ve düz yola cıkınca duruyor. Gerçekten çok sinir bozucu. Bunun için Çağrı abiye uğradığımda bana kayıt açtı ve ustayla test sürüşüne gittik. Oda sesi fark etti biraz bakındı ve sonra akü kapağından şüphelendi ama sorun o değilmiş. Bende işim olduğundan aracı aldım ve yaklaşık 2 hafta sonra tekrar servise götüreceğim. Aksi ki bizim araçta sunroof her çukurda esniyor araç esnerken ve ses yapıyor. Bu da yetmezmiş gibi bugun sol on camı açıp kapattıktan sonra tam kapatınca ses yaptıgını kendı kendıne titredğini fark ettim. Bitti mi ? Daha bitmedi.- Araç sport paket dizel bu arada- Aracın on ıkı koltuguda virajlarda keskin donus yaparsanız boyle bir kıt sesi geliyor sanki koltuk yerinden cıkmıs ta düz yola cıkınca tekrar girmiş gibi. (Bu sorunu da test sürüşü sırasında usta fark ettı) 1.6 180 insignia dan geçtik ama cok sevdiğim 18 yaşımdan beri tutkuyla kullandıgım insignaya soğukluk yaşıyorum. Odaktan Tarık Bey e randevu alacagım mayıs ortasında ve gerekirse tüm bu sorunlar neticesinde değişim isteyecegim. Aracın tum bu sorunlarının giderilmesi için açılmadık parçasının kalmaması gerekiyor insan oyle bir arabaya da binmek istemiyor açıkçası. 100 bin tl üzerinde verdiğimiz bir aracta boyle sorunların yaşanması gerçekten üzücü. Son olarak osafak abi cep telefon numaranı özelden yazabilirsen birkaç tavsiye almak istiyorum senden sakıncası olmazsa ve ses aynı ses mi teyit etmek istiyorum. Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın Tekrar hepimize geçmiş olsun.
                          Merhaba kaptan344 , Telefon numaramı özel' den gönderdim , dilediğin zaman arayabilirsin. Ses sanki patlak amortisör sesi gibi lakırtı şeklinde... sağ amortisör takozunun altından bir yerden geliyor... Benim bildiğim araca yapılan işlemler şöyle ; Araç kaput açık şekilde sürüldü , tampon komple söküldü o şekilde sürüldü, far kabloları yapabilir diye kontrol edildi , hava filtresi altında klima boruları kontrol edildi, akü kutusu kontrol edildi,Korna'dan gelebileceği söylendi kontrol edildi, değişimlerden zaten bahsetmiştim( sağ amortisör - amortisör takoz - sağ ön motor kulakçığı ) , sayamadığım darbeye maruz kalan tüm parçaları defalarca kontrol ettiklerini söylediler, araç toplamda 4 gün serviste yattı ve kayıtlarını tarihleri ile tuttuğum 8 defa servise girdi... kaputu kaldırdığımda görünen o ki sesi yok etmek adına tüm kablo ve boruları kablo toplayıcı ile toplamış servis, ben teknik detaylardan çok anlamadığım için sayamadığım daha bir çok işlemde yapılmıştır arabama... artık problem çözümü için uğraşmayı bıraktım çünkü sıfır araçta bu problemlerle uğraşmaktan yoruldum...

Yorum

arkadaşlar 2016 insignia sport +flexrideşasi+çevregörüş 2 aracım daha 500 km de.fakat bozuk yolda ve parke yolda sağ ön taraftan lakırtı şeklinde ses geliyor.acaba bu sesin neyden kaynaklandığını bilen varmı

Yorum

• Osafakk isimli kullanicimizin telefon numarasina benimde ihtiyacim var aslinda, ayni konuyla ilgili bende muzdaripim, sağ önden ses gelmesi

Yorum

• Öncelikle merhabalar, bizim aracımızda sport 2016 ve ondanda ses geliyordu. Sağ ön tarafta sanıyorduk ama meğersem hemen şöförün olduğu yerin önünde kaputun altında ve konsola en yakın bölümde iki adet bilye tarzı birşey var. Servisteki ustanın dediğine göre fren pedelına uzanıyormuş. Yanlışta hatırlıyor olabilirim. Dediğim parçanın sizdede ses yapıyor olma ihtimali yüksek. Biz 10.testte falan şansa bulmuştuk. Sizin sesiniz de örneğin bir hız kesicinin üstünden geçiyorken, yerine oturmamış metal bir parçanın salınımı gibi birşey mi ? Odak serviste oraya bir kanca atıp onun içine sabitleyerek çözdüler sorunu. Eğer ses dediğime benzer ise size fotoğrafını atabilirim yapılan işlemin

Yorum

İşleniyor...
                                X