göreceksiniz, mercimek kadar bir parçadan cıkacak bu. Demedi demeyin.
Artık bende öyle düşünüyorum yani tespiti bu kadar zor olduğuna göre kıl tüy birşey can sıkmış olacak gibi.
1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Ama çıkan ses sanki bildiğin bozuk amortisör sesi gibi , o kadar küçük bir şey böyle bir sesi yapar mı ki ? Takılan parçaların problemli olmasından da şüphelenmeye başladım... Neyse bakalım Genel Motors' un taleplerim karşısında cevabı ne olacak Perşembe gibi dönüş yapacaklar...
garanti belgesinde; aynı arızayı 3 defa, farklı arızaların toplamı 12 defa yı bulursa aracı değiştirme hakkı doğar. aracı her servise götürdüğünüzde servis fişine hep aynı sorundan geldiğini belirtmeleri yeterli. bu süreç biraz zahmetlidir firmalar yokuş yapma konusunda profesyonel dir servis fişlerini opele bildir hakkınız doğduğunu bildirin eğerki hala tepkisiz kalırlarsa tüketici mahkemesine baş vuracağınızı söyleyin . tabi bu değişimi gerçekten isterseniz yılmadan devam edin.
ben 7-8 yıl önce fiat'tan değişim istemiştim, zorluk çıkardılar fakat kanun öyle diyor.
son olarak araç değişim hakkı doğduğunda arabanın iadesi gittiğiniz servise fatura edilir, çünkü aracın onarımını yapmakla mükelleftirler.
Ersin bey, Lakin şu var. Değiştirilen parçalar arıza durumunda değiştirilmemiş. Müşterinin duyduğu, genelde servisin duymadığı ve deneme amaçlı değişen parçalar. Bu nedenle servis ve yetkililer durumu arıza olarak değilde, biraz da müşteri memnuniyeti olarak düşünebilirler.
Hani bariz bir arızayı 3kez tekrarlasa belki.
Kişisel görüşüm bu.
Ersin bey, Lakin şu var. Değiştirilen parçalar arıza durumunda değiştirilmemiş. Müşterinin duyduğu, genelde servisin duymadığı ve deneme amaçlı değişen parçalar. Bu nedenle servis ve yetkililer durumu arıza olarak değilde, biraz da müşteri memnuniyeti olarak düşünebilirler.
Hani bariz bir arızayı 3kez tekrarlasa belki.
Kişisel görüşüm bu.
Bu olay mahkemelik olsa iş sürer uzar durur , umalım ki kısa zaman içerisinde sorunun kaynağını bulsunlar ama şu da var ki bu işin peşini bırakmayacağım. Neticede 1 lira eksik ödeme yapsan arabayı sana teslim etmezler , bende hakkımı sonuna kadar arayacağım. Opel Türkiye değişim ya da takas hususunda Perşembe günü dönüş yapacak , bakalım ne sonuç çıkacak , sonucu sizlerle paylaşacağım... Şimdilik sadece ilk servis ücretsiz hediyesi aldık
Merhaba ; Bir hevesle sıfır km aldığım araçtan resmen soğuyorum... Benim durumumu bilen biliyordur... Aracı aldığımdan beri parkeli yollarda , çukurların olduğu dalgalı bozuk asfaltlarda sağ ön taraftan lakırtı sesi geliyor. Bugüne kadar aracım 5 - 6 defa servise gitti , hatta 2 kez 2 şer gün orada kaldı, aracı incelediler. farklı günlerde amortisör , amortisör takozu , sağ ön motor kulakçığını değiştirdiler. Sesi kısmen azalttılar ise de tamamen yok edemediler. Ses düz asfaltta gelmiyor. Bu süre zarfında Opel Türkiye ile temasta kaldım. Garanti servisinden araç değişimi talep ettim , neticede sesin giderilmesini istiyorum, yapamıyorlar. Ekspertiz v.s bir uzmanda gelmiyor.Sorunla ilgileneceğiz araştıracağız bekleyeceksin diyorlar ama zaman da vermiyorlar yani bir yıl iki yıl araştırsalar bekleyeceğim... Hani 2 yıl garantiliydi , Bu nasıl garantidir allah aşkına... Teselli için ilk servis ücretsiz kağıdı yollamışlar sağolsunlar... !
Biraz önce yurt dışı fabrikaya direk ingilizce mail attım... En kısa sürede sizinle temasa geçeceğiz otomatik mail düştü... Bakalım oradan ne sonuca varacağız ?
sizin şu an ki psikolojiniz beni kahrediyor, başka bir örnekte yok kimsede vardır bunda da bir hayır diyelim ve sonucu bekleyelim. inşallah hayırlı bir sonuç çıkar.
1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Evet vardır bir hayır diyorum bende ama süreç gerçekten de insanın canını sıkıyor...
Öte yandan mayıs ayında araba ile Ankara 'ya gideceğim , araçtaki bu ses problemini sizce dinleyip çözebilecek çok iyi bir usta var mıdır ?
Olmadı hukuki yollara başvuracağım ne yapalım...
araştırmak gerek belkide vardır ama aracınıza şu pozisyonda Opel harici bir müdahalenin uygun olmayacağını düşünüyorum. en azından inceleme açısından araştırılabilir tabi.
aynı lokurtu benim sağ önden de geliyor ki sizin dediğiniz gibi soğukken yok motor ısınınca oluyor ,ben daha servise gidemedim ama ilk fırsatta servise uğrayıp bende kayıt açtıracağım.
aynı lokurtu benim sağ önden de geliyor ki sizin dediğiniz gibi soğukken yok motor ısınınca oluyor ,ben daha servise gidemedim ama ilk fırsatta servise uğrayıp bende kayıt açtıracağım.
Ulaş bey , Merhaba problemin aynı olduğunu düşünüyorsanız ;
Götüreceğiniz servis yapılan işlemler ile ilgili olarak , Opel Anıl İskenderun servisinden servis müdürü Ahmet bey ile görüşebilir , boşu boşuna amortisör / amortisör takozu / motor kulakçığı gibi parçaları değiştirmesinler... Sizin için bir kaç aylık zaman kaybı olur... Öte yandan belki götüreceğiniz servis problemi çözer ve ne olur bana da bilgi verin...
Dün Almanya müşteri merkezine mail attım ve geri döneceğiz otomatik maili düştü oradan cevap bekliyorum, aracı aldığım bayi de fabrika ile görüşecek, tabi öte yandan avukatımla da temastayım... Siz de vakit kaybetmeden Opel Müşteri merkezine dosya açtırın derim... Servise Dosya açtırıp da gitmeniz de fayda var, servis daha ciddi ilgileniyor... Bunca para verdik , markanın amiral aracı ancak söz konusu ses insanın keyfini kaçırmaktadır buna karşın Opel' in verdiği cevap sadece araştırıyoruz, zaman v.s yok...
Ulaş bey , Opel Türkiye ye dosya yaratmak için 0212 375 57 89 arayıp Elçin hanım ile görüşebilirsiniz ,serviste kesinlikle çok etkisi oluyor... İleride yaşanabilecek hukuki durumlara karşı ben her adımı Opel Türkiye temsilcisi aracılığı ile attım..
Ulaş bey , Merhaba problemin aynı olduğunu düşünüyorsanız ;
Götüreceğiniz servis yapılan işlemler ile ilgili olarak , Opel Anıl İskenderun servisinden servis müdürü Ahmet bey ile görüşebilir , boşu boşuna amortisör / amortisör takozu / motor kulakçığı gibi parçaları değiştirmesinler... Sizin için bir kaç aylık zaman kaybı olur... Öte yandan belki götüreceğiniz servis problemi çözer ve ne olur bana da bilgi verin...
Dün Almanya müşteri merkezine mail attım ve geri döneceğiz otomatik maili düştü oradan cevap bekliyorum, aracı aldığım bayi de fabrika ile görüşecek, tabi öte yandan avukatımla da temastayım... Siz de vakit kaybetmeden Opel Müşteri merkezine dosya açtırın derim... Servise Dosya açtırıp da gitmeniz de fayda var, servis daha ciddi ilgileniyor... Bunca para verdik , markanın amiral aracı ancak söz konusu ses insanın keyfini kaçırmaktadır buna karşın Opel' in verdiği cevap sadece araştırıyoruz, zaman v.s yok...
Orjinal yazı sahibi: osafakk
Ulaş bey , Opel Türkiye ye dosya yaratmak için 0212 375 57 89 arayıp Elçin hanım ile görüşebilirsiniz ,serviste kesinlikle çok etkisi oluyor... İleride yaşanabilecek hukuki durumlara karşı ben her adımı Opel Türkiye temsilcisi aracılığı ile attım..
bilgiler için teşekkürler ,dediğiniz şekilde bir yol izleyeceğim.
Size bu yolda başarılar diliyorum, eğer sormak istediğiniz bir konu olursa memnuniyetle cevaplarım... Araç değişimi / Sorunun giderilmesi için bana net zaman verilmesi konularında Opel / Türkiye ' den geri dönüş bekliyorum, daha önce de 2 defa sormuştum ve olumsuz cevap almıştım, bakalım son defa talepte bulundum , Avukatımla da görüştüm , Akabinde Pazartesi yasal haklarımı kullanmaya başlayacağım...
Yorum