Duyuru

Collapse
No announcement yet.

SAĞ ÖN TARAFTA TIKIRTI SESİ

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: SAĞ ÖN TARAFTA TIKIRTI SESİ

Sorun kulakçıktaymış demekki. Çok ilginç. O parçanın bu kadar kısa sürede bozulması olanaksız. Demekki o parçanın üretimi aşamasında problemli olan seri sizin aracınıza denk gelmiş diyelim. Çözülmesi çok güzel. Bildiğim kadarı ile, şanzıman üst kulakçıklar yağlı, Altlar ve sol taraf ( triger bölümü ) normal bildiğiniz kauçuk kulakçık olmalı. iki kauçuk içinde kalan metal bağlantı bölümünde yüksek ihtimalle üretim hatası var. Bu nedenle, kaucuklar birbirine sürtmekten ziade, sasi ve kulak arasında birbirine çarpıyor demekki.
    Fakat, bu durum gaz verip bıraktığınızda da olmalıydı. O düşündürdü!!!!!
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: osafakk
      Merhaba arkadaşlar , Sağ önden gelen lakırtı ile ilgili ; Amortisör ve amortisör takozu sonrası , sağ üst motor kulakçığı da değişti , şuan itibariyle ses yok , inşallah böyle devam eder... Problemin neticesini merak eden arkadaşlar için paylaşmak istedim...
      sorununuzun çözülmesine çok sevindim geçmiş olsun. geri dönüş içinde teşekkürler. bir çok kişi geri dönüşü atlıyor. tebrikler.
      1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
      Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya
        Sorun kulakçıktaymış demekki. Çok ilginç. O parçanın bu kadar kısa sürede bozulması olanaksız. Demekki o parçanın üretimi aşamasında problemli olan seri sizin aracınıza denk gelmiş diyelim. Çözülmesi çok güzel. Bildiğim kadarı ile, şanzıman üst kulakçıklar yağlı, Altlar ve sol taraf ( triger bölümü ) normal bildiğiniz kauçuk kulakçık olmalı. iki kauçuk içinde kalan metal bağlantı bölümünde yüksek ihtimalle üretim hatası var. Bu nedenle, kaucuklar birbirine sürtmekten ziade, sasi ve kulak arasında birbirine çarpıyor demekki.
        Fakat, bu durum gaz verip bıraktığınızda da olmalıydı. O düşündürdü!!!!!
        Aracın ön sağ kısımdaki tüm noktaları elden geçti , bilmiyorum belki de sebep kulakçık değildi ,usta bilmeden başka bir şeyi de sıkıştırdı ve ya kaydırdı v.s , o sayede ses azalmış bile olabilir. Onlara göre ses kulakçık dan geliyordu ve değişince gitti, Tabi araç garanti de olduğu için Pazartesiye kadar deneyip sonucu hem servise hem de opel türkiye ye olumlu olumsuz bildireceğim. Sesin tekrar çıkması halinde olay daha da büyüyecek, konu Opel Türkiye kontrolüne geçecek... Umarım olmaz...
        Öte yandan ; Bendeki ses özellikle araç ısınınca piyasaya çıkıyordu ve de bozuk asfalt zemin de...
        Umarım bu şekilde devam eder, çünkü sabrım tükendi araç 5 defa servise gitti... 2 kez 1 gün' den fazla serviste yattı...
        OPEL INSIGNIA COSMO - 1.6CDTI  AT6

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer
          Merhaba arkadaşlar , Sağ önden gelen lakırtı ile ilgili ; Amortisör ve amortisör takozu sonrası , sağ üst motor kulakçığı da değişti , şuan itibariyle ses yok , inşallah böyle devam eder... Problemin neticesini merak eden arkadaşlar için paylaşmak istedim...
          sorununuzun çözülmesine çok sevindim geçmiş olsun. geri dönüş içinde teşekkürler. bir çok kişi geri dönüşü atlıyor. tebrikler.
          Teşekkür ederim , geri dönüşü atlamamalı , aynı şey bir başkasının başına gelebilir, bu sayede çözüme kısa zamanda ulaşabilir, bu sayede belki para ve zaman kaybının önüne de geçilmiş olabilir.

Yorum

Motor kulakları, ısınınca ses vermesi olanaksız. 1' i yağlı, 3'ü kauçuk takozludur. Hadi diyelim ses yaptı. Isınınca geçmesi lazım. Yani durumunuzun tam tersi.
            Yağlı olan takoz ise sol / şanzıman üzerindedir. O da sol taraftadır. Asıl ısınınca ondaki ses kesilir. Kalı ki, takozlar pek ısınan parçalarda değildir.Soğukken de de ses yapmaz.
            Bence, sanırım ustalar elleyip yoklarken bilmeden sesi giderdiler.
            CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Motor kulakları, ısınınca ses vermesi olanaksız. 1' i yağlı, 3'ü kauçuk takozludur. Hadi diyelim ses yaptı. Isınınca geçmesi lazım. Yani durumunuzun tam tersi.
              Yağlı olan takoz ise sol / şanzıman üzerindedir. O da sol taraftadır. Asıl ısınınca ondaki ses kesilir. Kalı ki, takozlar pek ısınan parçalarda değildir.Soğukken de de ses yapmaz.
              Mümkündür hocam , sonuç itibariyle sinir bozucu lakırtı sesi inşallah gitmiştir , bakalım 1 - 2 gün içinde anlarız , halen ses gelmiyorsa ustaların tesadüfen düzelttiğine şükrederim

Yorum

Hadi Geçmiş Olsun.

Yorum

[quote=aSya ]
                  [/
                  Mümkündür hocam , sonuç itibariyle sinir bozucu lakırtı sesi inşallah gitmiştir , bakalım 1 - 2 gün içinde anlarız , halen ses gelmiyorsa ustaların tesadüfen düzelttiğine şükrederim
                  Hocam haklıymışsın ses azar azar gene gelmeye başladı, 5 defa servise gitti , amörtisör , amörtisör takozu , sağ kulakçık lardan biri değişti , o kadar kontrolden gecti halen sesi gideremedik, artık otomatikman kulagim o sese takılıyor

Yorum

Arkadaşlar Merhaba ; Bir süredir aracımdan gelen ses ve sonrasında yapılan işlemler hakkında sizlerle bilgi paylaşımında bulunmuştum. Bununla ilgili aracım servise 5 defa gitti , aracı aralık 9 ' da sıfır km aldım ve hemen ertesi hafta şikayetimi opel türkiye ' ye sundum. Servis bununla ilgili olarak Amortisör , Amortisör takozu ve sağ motor kulakçığını değiştirdi ancak ses gitmedi, bir çok kez Opel Türkiye temsilcisi ile telefon görüşmesi yaptım ve bugünkü görüşmemde durum şu; bazı araçlarda bu sesin geldiği ve bu konu ile ilgili şikayetlerin olduğu... Teknik departman bu konu ile ilgili çalışma yapıyormuş, ben araç değişim talep ettim. Bakalım sonuç ne olacak, yeni araç alan arkadaş sizlerde aracınızı test edip sonucu bildirir misiniz ? Teşekkürler...
                    ( Ses : Patlak süspansiyon sesi gibi lakırtı şeklinde sağ ön taraftan geliyor )

Yorum

• Ynt: SAĞ ÖN TARAFTA TIKIRTI SESİ

Bence, spariş edilen parçalar da sıfır için üretilen parçalar gibi üretim hatalı seri olabilir. Daha yeni çünki araç.! Revize edilmiş parçaları beklemek gerekebilir.

Tabi hala süspasnyon ve motor yaşıyıcı elemanlarından geliyorsa ses!

Yorum

Bence, spariş edilen parçalar da sıfır için üretilen parçalar gibi üretim hatalı seri olabilir. Daha yeni çünki araç.! Revize edilmiş parçaları beklemek gerekebilir.

Tabi hala süspasnyon ve motor yaşıyıcı elemanlarından geliyorsa ses!
                        Üstadım haklı olabilirsin şunu da belirtmek isterim ; sıfır km araç getirdi bayi , aracı showroom ' dan çıkartık ve bayinin yakınında bir parkurda mini bir test gerçekleştirdik, benin cantlar 18 onunki 19 cant olmasına rağmen onda en ufak ses yoktu... Bu da dediğiniz gibi belli seri araçlarda bu hatanın olduğunu gösteriyor... Bu sesler gelen arkadaşların Opel Türkiyeyi sıkıştırması gerekiyor, bu sayede çözümü daha da hızlandırabiliriz diye düşünüyorum...

Yorum

Şu ses gerçekten merak konusu oldu. yani başkada yeni araç alanlardan böyle bir şikayet konusu burada görmedim. Bildiğimiz Lok Lok sesi mi bu? Yani yanlış hatırlamıyorsam araç altındaki korumalıktan bile beklemiştiniz o sesi, e sonra kurcalanınca kesildi demiştiniz, tekrar ortaya çıkması sanki yerine oturtulan birşeyin, tekrar kendini salması laçkalaşması gibi bir durum var. sevinmiştik ne güzel çözüldü diye.
                          1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                          Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer
                            Şu ses gerçekten merak konusu oldu. yani başkada yeni araç alanlardan böyle bir şikayet konusu burada görmedim. Bildiğimiz Lok Lok sesi mi bu? Yani yanlış hatırlamıyorsam araç altındaki korumalıktan bile beklemiştiniz o sesi, e sonra kurcalanınca kesildi demiştiniz, tekrar ortaya çıkması sanki yerine oturtulan birşeyin, tekrar kendini salması laçkalaşması gibi bir durum var. sevinmiştik ne güzel çözüldü diye.
                            Bu araba ile ilgili tamamen benim şansızlığım diyorum... Ancak Opel Türkiye aynı şikayetten gelenlerin olduğunu söyledi neticede aracım 5 defa servise gitti , 3 ayrı parça değişimi oldu ve ses maalesef ki halen var, araç servisten geliyor ve 2. günü ses tekrardan hortluyor. Şunu analiz ettim ki ses sabah motor soğukken gelmiyor ancak ısınma olduktan sonra gelmeye başlıyor , İskenderun'daki servis artık yapacak bir şeyinin olmadığını söyledi ve topu Opel' e attı. Opel ise sorunu gidermek için çalışma yapıyoruz diyor ancak bulacağı ve sonuçlandıracağı meçhul sanırım beklemekten başka çare yok, ısrarla araç iadesi istedim. Neticede aracı aldığımın ertesi hafta şikayet oluşturdum. İlk servis ücretsiz olduğunu söylediler ama ben gene de ısrarla araç iadesi istedim, bakalım sonucu ne olacak. İnşallah aracın keyfini sizler gibi yaşamak bana da nasip olur , sonucu ile ilgili mutlaka tekrardan paylaşım yapacağım , keyifli sürüşler.

Yorum

Yani eğer hatalı bir üretimden bahsediyorsak bugün sadece sizin araçta sorun olduğu ve diğer araçlarda bunun olmadığını düşünemeyiz. sizde erkenden çıkan bu problem diğer araçlarda zamanla kendini gösterebilir. gerçekten bir an önce çözümlenir inşallah. Araç değişimini çok zor ihtimal olarak görüyorum, fakat tüketici mahkemesine gidilebilir. satın alınan maldan faydalanamama ve sıfır bir aracın 5 kez servise gidip parça değişimi sökülüp takılması ve hala çözülememesi, ne olduğununda Opel yetkili servisi tarafından tespit edilememesi ve bu muamma içerisinde, DAHA BÜYÜK BİR SORUNA SEBEP OLABİLECEĞİ İHTİMALİNİN AŞİKAR OLMASI sebebiyle aracı kullanamama dolayısıyla mağdur olduğunuz iyi bir avukat tarafından savunulur ve bu sizin hakkınız. Araç değişimine yanaşmadıkları ve aracınızı bir kobay gibi sök tak yaparak deneme yanılmayla harab ettirmeyin, bu duruma itiraz edin. Çözülmesini ise çok istiyorum çünkü ne ile karşılaştığınızı bilmeniz gerek. Belkide çok küçük ufak bir detaydır. Asya Ali bey bir çok ihtimali yazmış zaten. Umarız çözülür. Beklemedeyiz.

Yorum

göreceksiniz, mercimek kadar bir parçadan cıkacak bu. Demedi demeyin.

Yorum

İşleniyor...
                                X