Duyuru

Collapse
No announcement yet.

SAĞ ÖN TARAFTA TIKIRTI SESİ

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: SAĞ ÖN TARAFTA TIKIRTI SESİ

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer
    Orjinal yazı sahibi: osafakk
    Merhaba ; Sağ ön taraftan bozuk yollarda lakırtı şeklindeki ses problemim devam ediyor... Daha önce sizlerle de paylaşmıştım...
    Araç 5 defa servise gitti, sağ amortisör değişti , ses gitmedi...
    Sağ amortisör takozundan dediler onu da değiştirdiler , gene ses gitmedi , üstüne üstük ses azaldı bu şekilde idare edin dediler...
    Olmadı motor burçlarını değiştiririz dediler...
    Bozuk yollarda sürüş zevki ve konfor bozuluyor... Opel Türkiye ile iletişim halindeyiz... Aracı aldığımdan beri opel servis yolunu eskitiyorum...
    Vardır bunda da bir hayır yani bi insan yeni arabasında huzurlu olamadıktan sonra istiyosa Lambo ya binsin inşallah çözülür ya. izin falan alın istanbulda ki servislere falan bari, cidden benim canım sıkılmaya başladı. Odak Opel de Tarık beyler falan baksın. Ben sanmıyorum ondan kaçacağını ama vardır bir hayır bunda da bakalım nereden çıkacak sorun. Ayrıca o ses kaydedilecek gibi bir sesmi telefonla. bizde dinlesek duysak belkide gerçekten normaldir. Ha ses duyulmasa zaten servisin size normal dediği gibi olsa da sizin söyleminize göre amortisöz değişimi yapacaklarınıda sanmıyorum.
    Selçuk bey , inanın duruma benim de canım sıkılıyor düşünün ki sıfır araç alıyorsunuz maddi manevi sizden götürmeye başlıyor, işimden geri kaldım ,arabanın tadını çıkaramadım... İskenderun' da olduğum için şimdilik en yakın Adana ve Gaziantep servislerine götürebilirim, servisteki müdür siz biraz hassassınız dedi , İskenderun sanayisinde iki tane iyi ustaya gösterdim sesin normal olup olmadığını göstermek için ustalar böyle bir araçta bu lakırtıyı duyunca güldüler ve hayret ettiler.. Kesinlikle haklı olduğumu düşündüler. Ama araç garantili olduğundan müdahale etmek istemediler haklı olarak... Konu bundan sonra anladığım kadarıyla Opel Türkiye ve ben arasında kalacak , çünkü servis yapacak birşeyimiz yok demişti... Hatta öyle ki servise mail attım ve araç değişimi talep ettim neticede servis günlerce uğraştı hatta 3. gittiğinde düşünün ki araç 2 gün orada kaldı... Daha içinde kokusu gitmemiş aracın tampon söküldü , sağ kısım amortisör rot v.s her yeri ile oynandı, hatta motor burçları ile bile oynamışlar... Hayırlısı tabi... Ama üzücü...
    benimde canımı sıkan bu ya zaten, sıfır garantili araçta yaşanılan bu huzursuzluk. Hani diyeceğimki servis haklı siz abartıyorsunuz, e hangi servis mevzuyu normal görüpte, sesin gelmesinin ihtimal olduğu bölgelerde parça değişikliğine gider. yani bir anormallik varsa bu taşın altına girerler, tamponu sök tak amortisör değiş kulelere bak sonrada yok herşey normal siz abartıyorsunuz de. inanın servisi haklı görmek ve sizin abarttığınıza inanmak istiyorum ama başka ustalarada göstermişsiniz dinletmişsiniz ve anormal karşılanmış. servisinde müdahaleleri bence bunla paralel. sıkıntı üretim hatası her araçta olabiliyor burada önemli olan opelin sıfır aracınıza olan yaklaşımı ve umarım sizi memnun edecek bir sonuç çıkar. o sesi kaydedebilme imkanınız varsa kaydedin dinleyelim he beraber.
    Ses kaydetmeyi tabi denerim ama bu tip kronik sesler yol sesi ile karışabilir gene de denerim...
    Bakalım Opel Türkiye ye bu konuyla ilgili gene mail attım , gerekirse Opel Almanya fabrikasına da mail atacağım...
    OPEL INSIGNIA COSMO - 1.6CDTI  AT6

Yorum

aynı lokurtu bende de var ama sanki sağ arkadan geliyor,birde astra j de böyle bir lokurtu sıkıntısı vardı ve ruslar bunun çözümünü video ile göstermişlerdi ,adamlar amortisörü çıkartıp amortisör başına bant çekiyorlar çünkü baş oturduğu yuvadan dar ve içinde hareket ediyor ,büyük ihtimal bizdeki sorunda aynı
      insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi

Yorum

Bozuk yollarda sağ taraftan gelen sesi tekrar belirtmek ve eklemek istersem;

Yukarı aşşa salınımda çarpan bir parça olduğunu düşünürsek, elenecek çok nokta mevcut. Sırayla,

Askı rotları, Salıncak burçları, Amortisör ve takozu, Helezon etrafına çarpan parça, Amortisörün serbestçe çalışamaması ( Üretim hatalı bir parçanın deymesi )
        Klima borusu, Bu borunun yerinden çıkması, Hava filtre borusu yuvasının kasaya çarpmas, Ve bu boru tertibatının sasi üzerinde yada bir başka motora sabit bir parçaya çarpması,
        Zor ihtimal fakat, motor üst sol kulağı ( sökülmeden anlaşılmaz, Yada kalkarken de sesi her seferinde yapar ), Turbo, klima, ve yakıt borularının şasiden ayrılıp motora bağlandığı esnada bunların herhangibir yere çarpması, Sağ aks Askı bilyasının yerinden oynaması, Dış aks kafasının dağılmaya başlaması, İç aks kafasının da dağılmaya başlaması,

Sizin yerinizde olsam, yetkili ile uğraşmam. İşinin ehli özel bir servis te bu arızayı tespit ettirim yetkili ye öyle giderim Çünki, çoğu parça ilk kontrolde kendisini belli eder.
        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
        SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ulas79
          aynı lokurtu bende de var ama sanki sağ arkadan geliyor,birde astra j de böyle bir lokurtu sıkıntısı vardı ve ruslar bunun çözümünü video ile göstermişlerdi ,adamlar amortisörü çıkartıp amortisör başına bant çekiyorlar çünkü baş oturduğu yuvadan dar ve içinde hareket ediyor ,büyük ihtimal bizdeki sorunda aynı
          Bende ses kesinlikle sağ önden geliyor çünkü bir çok ustaya dinlettim... Aracınız garantili mi ve de siz bu sorunun çözümü ne gibi bir yol izlediniz ?
          Hocam bunu bir şekilde çözmeleri lazım , Aracı aralıkta /2015 ' de aldım ve aldığımdan beri Opel Türkiye ile bu konuda temas halindeyim, çıldırmak üzereyim...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya
            Bozuk yollarda sağ taraftan gelen sesi tekrar belirtmek ve eklemek istersem;

Yukarı aşşa salınımda çarpan bir parça olduğunu düşünürsek, elenecek çok nokta mevcut. Sırayla,

Askı rotları, Salıncak burçları, Amortisör ve takozu, Helezon etrafına çarpan parça, Amortisörün serbestçe çalışamaması ( Üretim hatalı bir parçanın deymesi )
            Klima borusu, Bu borunun yerinden çıkması, Hava filtre borusu yuvasının kasaya çarpmas, Ve bu boru tertibatının sasi üzerinde yada bir başka motora sabit bir parçaya çarpması,
            Zor ihtimal fakat, motor üst sol kulağı ( sökülmeden anlaşılmaz, Yada kalkarken de sesi her seferinde yapar ), Turbo, klima, ve yakıt borularının şasiden ayrılıp motora bağlandığı esnada bunların herhangibir yere çarpması, Sağ aks Askı bilyasının yerinden oynaması, Dış aks kafasının dağılmaya başlaması, İç aks kafasının da dağılmaya başlaması,

Sizin yerinizde olsam, yetkili ile uğraşmam. İşinin ehli özel bir servis te bu arızayı tespit ettirim yetkili ye öyle giderim Çünki, çoğu parça ilk kontrolde kendisini belli eder.
            Servis o bölgede tüm parçalara baktığını söylüyor, klima borusu ,motor kulaklarına bile bakmışlardı, sesi noktasal olarak bulamadıkları için ilk etapta amortisör sonrasında geçmeyince de amortisör takozunu değiştirdiler.. Sonuç gene değişmedi. Yani teknik bilgim yok tabi parça parça isim sayamayacağım ama araçla günlerce uğraştılar... Bulana kadar aracı komple sökecekler sanırım Enteresandır ses soğukken daha az ,ısındığında daha da artıyor...

Sanırım Opel bu konu için yetkili bir uzman getirir bu saatten sonra... Bulunamıyorsa bilmiyorum ne olur , araç değişim talebimi içeren bir mail attım bu sabah Opel Türkiyeye... Bakalım nasıl bir dönüş olacak...

Yorum

Süreci merakla bekliyoruz. İnşallah memnun olacağınız şekilde sonuçlanır.
              1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
              Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Süreci merakla bekliyoruz. İnşallah memnun olacağınız şekilde sonuçlanır.
                İnşallah , süreci tabi ki sizlerle paylaşacağım...

Yorum

Aklıma Nerden Geldiyse Ben de Radyatör Alt Takozlarından Şüphelendim Şimdi. Umarım Bakmışlardır.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Beschäler Insignia
                    Aklıma Nerden Geldiyse Ben de Radyatör Alt Takozlarından Şüphelendim Şimdi. Umarım Bakmışlardır.
                    Tabi ki servis söylerim , zaten haftaya pazartesi 5.randevusunu verdi. Sesi yeniden geçirmeyi deneyecekler... Hatırladığım kadarıyla sizin de aracınızdan ses geliyordu , çözdünüz mü ?

Yorum

Hayır Üzerine Gitmiyorum. Sadece Araç Marşa Basarken Yapıyor.

Yorum

Abi, Araç marşa basarken bende de tıkırtı vardı. Mazot borusu klipsinden çıkmıştı. C5 teydi. Benzer durumun olabilir mi ?
                        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                        SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Sadece marş basarken tıkırtı gelse ve hareket esnasında ses gelmeseydi kesinlikle bende hiç dert etmezdim... Ama bende neredeyse düz yolda bile lakırtı geliyor... 4-5 defa servise gitti aracım , hatta en son gittiğinde 2 gün kaldı serviste... Biraz önce de Opel Türkiye ' den araç değişimi talep ettim. Neticede aracım sıfır ve aracı aldığımın 3-4 haftası konuyla ilgili ilk şikayetimi yapmıştım... Bakalım ne gibi bir sonuç alacağız...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya
                            Abi, Araç marşa basarken bende de tıkırtı vardı. Mazot borusu klipsinden çıkmıştı. C5 teydi. Benzer durumun olabilir mi ?
                            Çok Baktık. En Son Şu Navigasyonun Torpidoda Olan Cihazından Şüphelenir Oldum. Bi Ara Baktırıcam Sökütürüp. Birsürü Eskra Kablo Demeti Dolanıyor Oralarda.

Yorum

Sadece marş basarken tıkırtı gelse ve hareket esnasında ses gelmeseydi kesinlikle bende hiç dert etmezdim... Ama bende neredeyse düz yolda bile lakırtı geliyor... 4-5 defa servise gitti aracım , hatta en son gittiğinde 2 gün kaldı serviste... Biraz önce de Opel Türkiye ' den araç değişimi talep ettim. Neticede aracım sıfır ve aracı aldığımın 3-4 haftası konuyla ilgili ilk şikayetimi yapmıştım... Bakalım ne gibi bir sonuç alacağız...
                              İnşallah Gönlünüze Göre Olur.

Yorum

Merhaba arkadaşlar , Sağ önden gelen lakırtı ile ilgili ; Amortisör ve amortisör takozu sonrası , sağ üst motor kulakçığı da değişti , şuan itibariyle ses yok , inşallah böyle devam eder... Problemin neticesini merak eden arkadaşlar için paylaşmak istedim...

Yorum

İşleniyor...
                                X