Duyuru

Collapse
No announcement yet.

SAĞ ÖN TARAFTA TIKIRTI SESİ

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: SAĞ ÖN TARAFTA TIKIRTI SESİ

Aslında ses gıcırdama gibi değilde sanki amortisör de boşluk varmış gibi... Lakırtı şeklinde, düz asfaltta gelmiyor ,ancak bozuk zeminli asfalt ve ya parke taşında yavaş hızlarda duyulabiliyor. Şu iş çözülse arabanın gerçekten de tadına varacağım ama işte kafaya taktım bir kere...
    OPEL INSIGNIA COSMO - 1.6CDTI  AT6

Yorum

Değerli Arkadaşlar ;

Servis ile şimdi tekrardan görüştüm , Dün yapılan bir dizi kontrolden sonra servis yapacak bir şey olmadığını ve sesin normal olduğunu söylüyor ,helezon esneme sesiymiş... Yani işin özeti siz abartıyorsunuz araç normal diyorlar... Durumu tabi ki kabul etmedim...

Arkadaşlar acaba aynı problemle karşılaşan hiç olmadı mı ?

1) Aracı çalıştırırken de benzer lakırtının her zaman olmasa kısa süreli gelmesi ,
      2 ) Aracın sağ tarafını bozuk zemine özellikle parke yol ve bozuk şişmiş asfalt yollara verdiğiniz sağ taraftan lakırtının gelmesi

Yorum

bende takıldım şimdi buna, aynı tip araca sahibiz. bende böyle bir ses yok. keşke sesi kaydedebilme imkanınız olsa. başkası aracı çalıştırsa siz kaputu açıp sesi kaydetseniz. belki de gerçekten normaldir ama sonuçta aracın öncesinde böyle bir ses yok ve sonrasında geliyorsa bir yerler boşlukta. lak luk sesi amortisör ve rot başlarından falan gelir ama araç çalıştırılırkende olması birşeyleri boşlukta olduğu izlenimi veriyor. şu sesi bir kayıt edin bulalım neymiş.
        1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
        Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Selçuk bey aldığımdan beri aynı ses var var, haftasonu kaput içine bant ile "mp3 kayıt cihazı" koymaya çalışacağım dediğiniz gibi bakalım sesi nasıl yansıyor oraya ? Ama sesin normal olmadığına eminim neticede ses normal ise diğer 3 taraftan neden gelmiyor ,diğer tarafla çukurlara giriyorum tek tık yok... 2 tane test aracı test ettim hem de cantları 19 , onlarda tek tık yok... İskenderundayım en kötü adana onatça ' ya götüreceğim...

Yorum

astra j için sağ taraf sesi ile ilgili yazılanları bir koyayımda belki biri sizdeki problemdir.

ALINTILAR (astra için)

-aynı sorunla bende iki ay uğraştım astra g sağ ön tekerden lukurtu şeklinde ön iki amortisör değiştim z rot değiştim olmadı takozları değiştim olmadı sonra yabancı sitelerde amortisör montajını izledim amortisör bilyeli kulenin takılma yönünün olduğunu fark ettim tekrar söktük baktık bilye tamters istikamette değiştirdim taktık çok şükür ses kayboldu

-Klima havalandırmalarından gelen bir ses. Kanalların boşluğu olabilir mi ?

-Sesin sebebi amortisör takozu veyatta z rotu büyük ihtimal amortisör takozudur. Corsa D lerdede çok sık rastlanan bi problem 6 ayda bir takoz değiştiriyorum desem yalan olmaz.

-Benimde aracım corsa d, bende kendi aracımda hem amortisör takozu sorunu yaşadım hemde luk luk sesi yani z rotu.. Şimdi kendi tecrübelerime dayanarak söyleyeyim; amortisör takozunda direksiyonu sağa sola çevirdiğiniz zaman bir yay sesi duyarsınız tak tak tak yay sanki bir yere takılarak hareket ediyormuş gibi ses yapar ve evet maalesef değiştirmeme rağmen ufaktan gelen ses hâlâ var. Bu luk luk sesi bende de yaklaşık 3 4 ay önce oldu ve ustama götürdüğümde direk teşhisi koydu Z ROTU dedi ve değiştirdik ses kesildi çok şükür. Fakat opellerde ses konusunda maalesef bir sıkıntı mevcut. Ön takımda her bölgeden ses gelme potansiyeli her modelinde mevcut.. Bendeki sorun bu şekilde düzelmişti fakat siz z rotunu iki kez değiştirmişsiniz. Takılan parçaları bence bir gözden geçirmek gerek tekrardan

-Benim viraj tablaları ile amasör takozu değişmiş sorun çözülmüştü.

Sanki Z rot gibi.
            1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
            Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Belki de z rotudur ama servis her yere detaylıca baktık dedi özellikle z rotu ' da dedim ona da baktık dedi... 2 usta 2 saat boyunca benim aracı incelemişler...

Servisin öncelikle sesi duyması lazım , sesi duymadan ezbere iş yaptılar... Süspansiyon değiştirelim nasılsa kesilir... Ama olmadı...

Bende şuan ne yapacağımı bilmiyorum, Onatca Adana' ya götüreceğim sanırım, bir de oradaki serviste şansımı deneyeceğim, İskenderun sanayisinde bir usta var ama kurcalasa aracın garantisi gider bu seferde, sesi duyuyor bir sürü ihtimal sayıyor... Ama en azından o sesi duyuyor

Yorum

amortisor kulesi ve Z rot üzerinde bir durun bakalım. Sonucu merakla bekliyorum. Bu konuyu araştırırken övülen o diğer markaların sorunlarını okudumda şükretmek gerek

Yorum

Adana'daki servise bunların üstünde durması için özellikle bilgilendirme yapacağım... Gene bilgilendirme yapacağım hatta forumda bir arkadaşında aynı sıkıntıdan mustaripti... O da çözemedi sanırım...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Beschäler Insignia
                    Geçmiş Olsun ve Hassasiyet Göstererek Paylaşım İçin Teşekkürler
                    Merhaba ; Yanlış hatırlamıyorsam sağ taraftan gelen süspansiyon bölgesinden gelen lakırtı ile ilgili benzer şikayet sizde de vardı ? Hatta araç çalıştırırken de bazen aynı lakırtıyı duyuyordunuz ? Amortisörleri değiştirmeme rağmen sorun çözülmedi , siz ne yaptınız acaba ? Sorun devam ediyor mu ?

Yorum

Araç çalışırken, ilk çalıştırmada yani o ses geliyorsa amortisör ve alt takım ile alakası olmayan bir ses...

Motordan çıkan boru / kablo takımının kasaya bağlanan parçasında aramalısınız. MEsela, hava filtre borusu / kutusu, intercooler turbo hattı, Manuel ise aracınız vites tellerinin girdiği nokta, Kalorifer boruları, Klima boruları, yakıt boruları.
                      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Şanzıman : otomatik vites, Öte yandan çalıştırmada her zaman gelmiyor bazen geliyor ama ses tonu aynı ona eminim...
                        Hava filtresi ve borusu v.s oralarda kontrol edilmişti... Yetkili servis gene birşey göremedi

Ama Adana servisine bunları ileteceğim...

Yorum

Merhaba ; Sağ ön taraftan bozuk yollarda lakırtı şeklindeki ses problemim devam ediyor... Daha önce sizlerle de paylaşmıştım...
                          Araç 5 defa servise gitti, sağ amortisör değişti , ses gitmedi...
                          Sağ amortisör takozundan dediler onu da değiştirdiler , gene ses gitmedi , üstüne üstük ses azaldı bu şekilde idare edin dediler...
                          Olmadı motor burçlarını değiştiririz dediler...
                          Bozuk yollarda sürüş zevki ve konfor bozuluyor... Opel Türkiye ile iletişim halindeyiz... Aracı aldığımdan beri opel servis yolunu eskitiyorum...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: osafakk
                            Merhaba ; Sağ ön taraftan bozuk yollarda lakırtı şeklindeki ses problemim devam ediyor... Daha önce sizlerle de paylaşmıştım...
                            Sağ amortisör takozundan dediler onu da değiştirdiler , gene ses gitmedi , üstüne üstük ses azaldı bu şekilde idare edin dediler...
                            Bozuk yollarda sürüş zevki ve konfor bozuluyor... Opel Türkiye ile iletişim halindeyiz... Aracı aldığımdan beri opel servis yolunu eskitiyorum...
                            Vardır bunda da bir hayır yani bi insan yeni arabasında huzurlu olamadıktan sonra istiyosa Lambo ya binsin inşallah çözülür ya. izin falan alın istanbulda ki servislere falan bari, cidden benim canım sıkılmaya başladı. Odak Opel de Tarık beyler falan baksın. Ben sanmıyorum ondan kaçacağını ama vardır bir hayır bunda da bakalım nereden çıkacak sorun. Ayrıca o ses kaydedilecek gibi bir sesmi telefonla. bizde dinlesek duysak belkide gerçekten normaldir. Ha ses duyulmasa zaten servisin size normal dediği gibi olsa da sizin söyleminize göre amortisöz değişimi yapacaklarınıda sanmıyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer
                              Vardır bunda da bir hayır yani bi insan yeni arabasında huzurlu olamadıktan sonra istiyosa Lambo ya binsin inşallah çözülür ya. izin falan alın istanbulda ki servislere falan bari, cidden benim canım sıkılmaya başladı. Odak Opel de Tarık beyler falan baksın. Ben sanmıyorum ondan kaçacağını ama vardır bir hayır bunda da bakalım nereden çıkacak sorun. Ayrıca o ses kaydedilecek gibi bir sesmi telefonla. bizde dinlesek duysak belkide gerçekten normaldir. Ha ses duyulmasa zaten servisin size normal dediği gibi olsa da sizin söyleminize göre amortisöz değişimi yapacaklarınıda sanmıyorum.
                              Selçuk bey , inanın duruma benim de canım sıkılıyor düşünün ki sıfır araç alıyorsunuz maddi manevi sizden götürmeye başlıyor, işimden geri kaldım ,arabanın tadını çıkaramadım... İskenderun' da olduğum için şimdilik en yakın Adana ve Gaziantep servislerine götürebilirim, servisteki müdür siz biraz hassassınız dedi , İskenderun sanayisinde iki tane iyi ustaya gösterdim sesin normal olup olmadığını göstermek için ustalar böyle bir araçta bu lakırtıyı duyunca güldüler ve hayret ettiler.. Kesinlikle haklı olduğumu düşündüler. Ama araç garantili olduğundan müdahale etmek istemediler haklı olarak... Konu bundan sonra anladığım kadarıyla Opel Türkiye ve ben arasında kalacak , çünkü servis yapacak birşeyimiz yok demişti... Hatta öyle ki servise mail attım ve araç değişimi talep ettim neticede servis günlerce uğraştı hatta 3. gittiğinde düşünün ki araç 2 gün orada kaldı... Daha içinde kokusu gitmemiş aracın tampon söküldü , sağ kısım amortisör rot v.s her yeri ile oynandı, hatta motor burçları ile bile oynamışlar... Hayırlısı tabi... Ama üzücü...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer
                                Selçuk bey , inanın duruma benim de canım sıkılıyor düşünün ki sıfır araç alıyorsunuz maddi manevi sizden götürmeye başlıyor, işimden geri kaldım ,arabanın tadını çıkaramadım... İskenderun' da olduğum için şimdilik en yakın Adana ve Gaziantep servislerine götürebilirim, servisteki müdür siz biraz hassassınız dedi , İskenderun sanayisinde iki tane iyi ustaya gösterdim sesin normal olup olmadığını göstermek için ustalar böyle bir araçta bu lakırtıyı duyunca güldüler ve hayret ettiler.. Kesinlikle haklı olduğumu düşündüler. Ama araç garantili olduğundan müdahale etmek istemediler haklı olarak... Konu bundan sonra anladığım kadarıyla Opel Türkiye ve ben arasında kalacak , çünkü servis yapacak birşeyimiz yok demişti... Hatta öyle ki servise mail attım ve araç değişimi talep ettim neticede servis günlerce uğraştı hatta 3. gittiğinde düşünün ki araç 2 gün orada kaldı... Daha içinde kokusu gitmemiş aracın tampon söküldü , sağ kısım amortisör rot v.s her yeri ile oynandı, hatta motor burçları ile bile oynamışlar... Hayırlısı tabi... Ama üzücü...
                                benimde canımı sıkan bu ya zaten, sıfır garantili araçta yaşanılan bu huzursuzluk. Hani diyeceğimki servis haklı siz abartıyorsunuz, e hangi servis mevzuyu normal görüpte, sesin gelmesinin ihtimal olduğu bölgelerde parça değişikliğine gider. yani bir anormallik varsa bu taşın altına girerler, tamponu sök tak amortisör değiş kulelere bak sonrada yok herşey normal siz abartıyorsunuz de. inanın servisi haklı görmek ve sizin abarttığınıza inanmak istiyorum ama başka ustalarada göstermişsiniz dinletmişsiniz ve anormal karşılanmış. servisinde müdahaleleri bence bunla paralel. sıkıntı üretim hatası her araçta olabiliyor burada önemli olan opelin sıfır aracınıza olan yaklaşımı ve umarım sizi memnun edecek bir sonuç çıkar. o sesi kaydedebilme imkanınız varsa kaydedin dinleyelim he beraber.

Yorum

İşleniyor...
                                X