Duyuru

Collapse
No announcement yet.

SAĞ ÖN TARAFTA TIKIRTI SESİ

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: SAĞ ÖN TARAFTA TIKIRTI SESİ

Koruma parçası o. En sol kısmı daha esnek olduğundan şasiye vuruyor. Bu tip tasarım problemleri hemen hemen her araçta vardır. 1 vidaya bakar.
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Geçmiş Olsun Tekrar.
      Bakalım Bizim Modellerde de Aynı Parça Varsa Müdahalede Bulunalım.
      Paylaşım İçin Teşekkürler.

Yorum

Ses olmadığı sürece müdahale etmeye gerek yok bence... Bakıma kadar bakacağım ses olursa vida attırırım...
        OPEL INSIGNIA COSMO - 1.6CDTI  AT6

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Beschäler Insignia
          Benim de Aynı, Bazen Yapıyor. Ama Servisteyken Denediğimizde Lakırdamıştı Bereket ki Sözümü Dinletebildim. İnşallah Sizinkinde Bulunur da Biz de Sebepleniriz.
          Merhaba ;
          Geçen haftaki mesajlarımda sesin alttaki bir parçadan gelebileceği hakkında bilgi vermiştim, bu hafta aracımı biraz daha dinledim ve özellikle motor start alırken de benzer sesin gelmesi beni motor çevresinde ve kokpite yakın bir yerde parçanın boşlukta kalarak bir yara çarpması sesi gibi geldi daha çok... Bununla ilgili bir arkadaşın youtube da deneyimi var. Güzel bir şekilde açıklamış , pazartesi servisi tekrardan arayıp randevu alacağım çünkü bu kadar konforlu bir araçta sadece o takırtının gelmesi biraz sinirlerimi bozmuş durumda... Daha da ötesi o raddeye gelmeyi bile düşünmüyorum arabadan soğumak olacaktır...

https://www.youtube.com/watch?v=300SRZ2Uo4Y

Yorum

Çok İyi Bir Tespit ve Paylaşım Olmuş Bu Video. Teşekkürler Öncelikle. Yanılmıyorsam Motor Kulağı Bağlantısı O Görülen Alüminyum Alaşım Parça. Altından Geçen Boru da Klima Tesisatına Ait Olmalı.
            İnşallah Tasarım Bizim Araçlarda da Aynısıdır ve İnşallah Bizde de Bu Sebepten Oluyordur. Çok Sinir Bozucu Çünkü.
            Teşekkürler Tekrar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Beschäler Insignia
              Çok İyi Bir Tespit ve Paylaşım Olmuş Bu Video. Teşekkürler Öncelikle. Yanılmıyorsam Motor Kulağı Bağlantısı O Görülen Alüminyum Alaşım Parça. Altından Geçen Boru da Klima Tesisatına Ait Olmalı.
              İnşallah Tasarım Bizim Araçlarda da Aynısıdır ve İnşallah Bizde de Bu Sebepten Oluyordur. Çok Sinir Bozucu Çünkü.
              Teşekkürler Tekrar.
              Özellikle çalışma vibrasyonu neticesinde de bu sesin gelmesi problemin bu ya da bunun gibi bir şey olduğuna beni ikna etti, öte yandan size katılıyorum kesinlikle çok sinir bozucu bir durum...böylesine konfor bir araçta...
              Durumdan sizi ve buradaki tüm arkadaşları önümüzdeki hafta için de bilgilendireceğim.

Yorum

Merhaba ;

Bugün sağ ön taraftan gelen ses için servise gittim , öncelikle bu sesin nedeni ; aşağıdaki resimde göreceğiniz üzere , hava filtresinin altındaki klima borularının çarpma sesimi diye kontrol edildi , ancak ondan değildi...

Servis baş ustasına sesi duyurmak için test' e çıkardım. Benim duyduğum lakırtı ustaya normal geldi
                Ancak sağ ön süspansiyon sipariş ettiler ve tamamen değişiyor... Bakalım işe oradan başladık, sonucu sizlerle tekrar paylaşacağım...

Yorum

Geçmiş Olsun ve Hassasiyet Göstererek Paylaşım İçin Teşekkürler

Yorum

Ne demek Zevkle... Forum sitelerin amacı da zaten bu olmalı bence, birilerinin deneyimleri sonucu probleminin çözümü , başkasının da kısa zamanda sorununu çözebilir. Bakalım benim serüvenimin sonu nasıl bitecek....

Yorum

Merhaba arkadaşlar, bir süredir sağ' dan gelen lakırtıyı gidermek için çabalarım devam ediyor, 2 hafta önce gene servise götürdüm ve servis sesi duymadığı halde amortisör değişimi ile sorunun gidebileceğini belirtti, nitekim bugün amortisörümü değiştirdiler ve sonuç değişmedi. Sorunu bulamamak tabi mutsuz etti, servis ustasının ben duymuyorum bence problem yok yaklaşımı da cabası... Sesi şöyle tarif edeyim önden gelen bozuk yol darbelerinde lakırtı şeklinde geliyor sanki süspansiyonda boşluk varmış gibi, servis amortisör değişim esnasında rot vs herşeye baktıklarını belirtiyor ne yapacağımı şaşırdım...

Yorum

Amortisör kuleleri de değişti mi ? Sadece amtortisör mü değişti ? Kuleler ( takoz ) değişmediyse, kaputu açıp amortisörbaşlarına elinizle baskı uygulayıp kuvvetle aracı aşşa bastırın ve çekin. Ama elinizi çekmeyin. Bu esna da elinize benzer tıkırtının titreşimi geliyorsa sorun %100' e yakın kulelerinizdendir.

Bir başka ihtimal; salıncak alt karter korumaya veya askı rotlarına çarpıyor olabilir.
                        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya
                          Amortisör kuleleri de değişti mi ? Sadece amtortisör mü değişti ?
                          Bana amortisörü değiştirdik dediler amortisör ile beraber set bir parça değilse kuleler değişmedi...Ama tam detayıyla yarın öğrenirim...

Yorum

Yuvarlak disk şeklinde sert kaucuktan bir malzeme. Sadece amortisör değişti ise, kule ellenmemiştir. ayrıca bir parça çünkü. Elinizle yoklayın sağ amortisörü kaputu açıp elinize sallayın aşşa yukarı aracı.

Yorum

Yarın mutlaka deneyeceğim , Motor kulakçıkları olabilir mi acaba diye şüphelenmeye de başladım çünkü bazen çalıştırmada titreşim ile beraber sağdan benzer lakırtı gelmektedir.

Yorum

Başkası çalıştırsın. Siz dışarıda aynı sesi dinlemeye çalışın.

Hava filtesi motorla bir hareket eden, fakat ucu kasaya montajlanan bir parçadır. Muhtemelen çalışıyorken o gıcırdıyordur. Bir ihtimal de, kasislerde ses yapabilir.
                                Onuda kontrol ediniz. Hava filtre kutusu da sağ da.

Yorum

İşleniyor...
                                X