Duyuru

Collapse
No announcement yet.

SAĞ ÖN TARAFTA TIKIRTI SESİ

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• SAĞ ÖN TARAFTA TIKIRTI SESİ

Değerli arkadaşlar ;

Aracımı sıfır km aralık ayında aldım , aldığım andan itibaren ; bozuk zeminlerde sağ ön taraftan tıkırtı sesi duyuyorum. Süspansiyondanmış gibi geliyor...

Diğer tarafı da çukurlara girerek test ettim kesinlikle o kısımdan ses gelmiyor... Servise ilk götürdüğümde bu ses normal dediler ,biz duymuyoruz dediler , siz çok dinliyorsunuz bile dediler... Ama ses beni rahatsız ediyor...

Bu tarz bir sorun ile karşılaşan oldu mu tekrar servise götürmeyi düşünüyorum...

Saygılar ;
    OPEL INSIGNIA COSMO - 1.6CDTI  AT6

Ynt: SAĞ ÖN TARAFTA TIKIRTI SESİ

Benim bir ustam var toyotacı.

Derki hep "Müşteri bana geldiğinde abi şuradan buradan ses geliyor bir bak der, ben bazen duymam o sesleri, ama eğer araç sahibi diyorsa kesinlikle önemserim, duymasamda ses var ya da yok üzerine giderim, sonuçta ondan iyi bilemem bunu"

Bunu söyleyen Toyotanın Japonyadaki Teknik servis yarışmalarından birincilikle ayrılmış Türkiyeyi temsil etmiş 30 Yıllık Mithat usta...

Siz aldığınız günden beri sesi duyuyorsunuz, rahatsız edici bir ses olmaması lazım normal şartlarda. Kayıt yapacak olsanız duyulurmu ? Mesela bize duyurabilir misiniz?
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

basit bir kablo klipsinden çıkmıştır o ses yapabilir aynı sorun benim sıfır olarak aldığım Fluencte çıktı aynı şekilde hayır mayır dediler sesi duyurdum en sonunda sonra trimciler baktı bir kablo klipsinden çıkmış sabitlediler sorun çözüldü

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer
        Benim bir ustam var toyotacı.

Derki hep "Müşteri bana geldiğinde abi şuradan buradan ses geliyor bir bak der, ben bazen duymam o sesleri, ama eğer araç sahibi diyorsa kesinlikle önemserim, duymasamda ses var ya da yok üzerine giderim, sonuçta ondan iyi bilemem bunu"

Bunu söyleyen Toyotanın Japonyadaki Teknik servis yarışmalarından birincilikle ayrılmış Türkiyeyi temsil etmiş 30 Yıllık Mithat usta...

Siz aldığınız günden beri sesi duyuyorsunuz, rahatsız edici bir ses olmaması lazım normal şartlarda. Kayıt yapacak olsanız duyulurmu ? Mesela bize duyurabilir misiniz?
        BU KONUDA ÇALIŞMA YAPABİLİRİM... SİZLERE DUYURMAYA ÇALIŞIRIM... BENİ RAHATSIZ EDİYOR... SONUÇTA DİĞER 3 TEKERLEK TARAFINDAN BÖYLE BİR SES GELSE DERİM Kİ SERT SÜSPANSİYON... AMA TEK TARAFTAN GELİYOR... DEDİĞİNİZ GİBİ SESİ KAYDA ALMAYA ÇALIŞAYIM...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
          basit bir kablo klipsinden çıkmıştır o ses yapabilir aynı sorun benim sıfır olarak aldığım Fluencte çıktı aynı şekilde hayır mayır dediler sesi duyurdum en sonunda sonra trimciler baktı bir kablo klipsinden çıkmış sabitlediler sorun çözüldü
          SAYIN ABİM BU BAYA TOK BİR SES SANKİ BİR YERDE BOŞLUK VAR GİBİ...

Yorum

Başka bir servise gidin ısrarcı olun. Yine aynı cevabı alırsanız amortisörün kontrolü için güvendiğiniz bir yerde kontrol ettirin. sadece tek bir yerden tok ses gelmesi kafa karıştırıcı. Ben bir kaç kez amortisör sorunu yaşadığım için anlayabiliyorum seni. sonucu merak ediyorum... araç 19 inc jant mı ? flexride var mı ?
            1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
            Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Tıkırtıyı rotillerden yapabilir ama aracınız daha yeni. Sert bir çukura falan girdinizmi daha önce?
              İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Sesi dinleyebilsem canlı olarak, yarım saatte bulurum !
                CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Aracı bir başkası kullansın, Siz sağ tarafa geçin. Camı açın. Dışarıdan da aynı sesi duyuyorsanız ses, alt takım yada motor arka tarafında birbirine çarpan bir nesne.
                  Ses duyamıyorsanız, problemli kısım konsol içinde. Ki bu da asla istenmeyecek bir durum.
                  Bu, sesi düşük hızlarda duyuyorsanız geçerli. Yüksek hızlarda dış sesleri dışarıdan duymanız zaten olanaksız.

CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer
                    Başka bir servise gidin ısrarcı olun. Yine aynı cevabı alırsanız amortisörün kontrolü için güvendiğiniz bir yerde kontrol ettirin. sadece tek bir yerden tok ses gelmesi kafa karıştırıcı. Ben bir kaç kez amortisör sorunu yaşadığım için anlayabiliyorum seni. sonucu merak ediyorum... araç 19 inc jant mı ? flexride var mı ?
                    ARAÇ 18 CANT , FLEXRIDE YOK , DÜZ COSMO PAKETİ... BAŞKA YERE GÖSTERSEM VE SÖKSELER ACABA GARANTİ GİDER Mİ ? TEK BİR YERDEN GELMESİ VE SIFIR KM ARAÇTAN BUNLARIN GELMESİ ÇOK CAN SIKICI TABİ AMA BU BENİM İLK VAKAM DEĞİL , ÖNCEKİ ARACIM SKODA OCTAVIA İDİ 2013 YENİ KASA , ARKA SÜSPANSİYONLARDAN GENE TIKIRTI GELİYORDU AMA ÇOK DAHA FAZLA , ÖNCE DİNLEDİLER NORMAL DEDİLER , ÇEK CUMHURİYETİNE KADAR YAZI YAZDIM , TÜRKİYE DE ŞİKAYET AÇTIM , SÜSPANSİYON DEĞİŞTİ , MEĞER ÜRETİM HATASIYMIŞ , SES GİTTİ... İSKENDERUN ANIL SERVİS EĞER ÇÖZÜM BULAMAZSA ADANA ONATÇA YA GİDECEĞİM , EN SİNİRLENDİĞİM OLAY USTALARIN BU SES NORMAL YAKLAŞIMI...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ozgurcetin
                      Tıkırtıyı rotillerden yapabilir ama aracınız daha yeni. Sert bir çukura falan girdinizmi daha önce?
                      SERT BİR ÇUKURA GİRMEDİM ARACI İTİNA İLE KULLANIYORUM VE ALDIĞIM İLK HAFTA SESİ FARK ETTİM... HATTA YILBAŞINDAN ÖNCE OPEL ' E GİTTİM , USTA SES DUYMADI , NORMAL DEDİ , KLASİK TAVIRLARI... TEKRAR GİDECEĞİM...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya
                        Aracı bir başkası kullansın, Siz sağ tarafa geçin. Camı açın. Dışarıdan da aynı sesi duyuyorsanız ses, alt takım yada motor arka tarafında birbirine çarpan bir nesne.
                        Ses duyamıyorsanız, problemli kısım konsol içinde. Ki bu da asla istenmeyecek bir durum.
                        Bu, sesi düşük hızlarda duyuyorsanız geçerli. Yüksek hızlarda dış sesleri dışarıdan duymanız zaten olanaksız.

SAĞ TARAFA GEÇTİM ARACI USTA KULLANDI SES DÜŞÜK HIZLARDA DAHA RAHAT DUYULUYOR TABİ , PROBLEMLİ KISIM PEK KONSOL İÇİYMİŞ GİBİ GELMEDİ BANA , KASİSTEN GEÇİYORUM MESALA İLK TEMAS HALİYLE ÖN TEKERLEK ALIYOR HEMEN TIKIRTI ALIYORUM, MESALA ŞUNU DA BELİRTMEK İSTİYORUM...

ARAÇ İLK ÇALIŞTIRIRKEN DE O TIKIRTI GELİYOR BU NE KADAR YARDIMCI OLUR ACABA YORUMLARINIZDA ?

Yorum

@osafakk Selamlar ,

Forumda Büyük harf kullanmak Bağırmak,Kızmak manasında anlaşılıyor lütfen küçük harf kullanalım

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                            @osafakk Selamlar ,

Forumda Büyük harf kullanmak Bağırmak,Kızmak manasında anlaşılıyor lütfen küçük harf kullanalım
                            Çok özür diliyorum bilmiyordum , estağfurullah öyle bir niyetimiz kesinlikle olamaz , sağ olsun herkes yardımcı olmaya çalışıyor , hem teşekkür ediyor , hem de tekrar özür diliyorum...

Yorum

Aracı çalıştırırken o tıkırtı geliyorsa işin rengi değişir.

Motorun öne arkaya salınımın verdiği hareket ile bir parça birbirine çarşıyor. Serbest dolaşan bir parça olmalı. Fatih abinin dediği gibi kablo tertibatı kontrol edilebilir.

Benimde buna benzer tıkırtım vardı. Mazot klipsinden borusu kurtulmuştu. Oradan geliyordu. Fatih abi, birine hakikatten kızdığımız zamanlarda büyük harf kullanımı söz konusu olabilir mi ?

Yorum

İşleniyor...
                              X