Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ARACIM SU BİRİKİNTİSİNE GİRDİĞİNDE YALPALIYOR...??

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• ARACIM SU BİRİKİNTİSİNE GİRDİĞİNDE YALPALIYOR...??

arkadaş lar 245.45.18 cosmo aracımla e-5 te yağmurlu havada 120km civarında sürat ile giderken girdiğim haffif birikintilerde araç yalpalıyor.
    lastiklerim 4 aylık bridgestone marka aceba lastik geniş olduğu içinmi oluyor ??? yoksa sadece benim yaşadığım bir durummu ??

Ynt: ARACIM SU BİRİKİNTİSİNE GİRDİĞİNDE YALPALIYOR...??

bunun birçok sebebi olabilir

1.Lastik deseniniz / diğer lastik sorunları
    2.tek Taraflı suya girme
    3.O anki direksiyonu durumunuz
    4.Hızınız

Anı yaşamak lazım geçmişte bir tecrübem oldu 10-15 cm suya baya sağlam girdim ve çıktım hiç birşey olmamıştı bazende çok hafif suda bile aracı etkilediği olmuştu bence fazla takılmayın

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

lastiklerim yeni olduğu için durumu garipsedim aslında abi
      hatta eşim bile hissetti araç neden yalpalıyor suya girince diye sordu..
      bir ara özellikle deneyeceğım.

Yorum

120 ile suya girip de bunu hissettirmeyen araç bu yaşıma kadar duymadım. Lastiklerinizin su tahliyesi ne kadar iyi olursa olsun az ya da çok hissettirir. Aşırı bir durum yoksa üzerine durmayın bence ama yerinizde olsam zaten su birikintileri olan bir yolsa 120 ile gitmem. Çok tehlikeli...
        2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

farkına bile varmıyor insan insignia akıp gidiyor

Yorum

LAstiklemi alakadar bilemiyorum ama Delta da bir çok hızda suya girip çıktım. Hiç hissettirmedi. Latik brigestone Er300 turanza. Islak performansı çok çok iyi diyorlar.
            CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
            SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Yağmur-Insignia-Hız üçlüsü deyince aklıma geldi

https://www.youtube.com/watch?v=td1T3GYySI8

! No longer available
              InsigniaTEAM

Yorum

Lastiklerin su tahliyesi iyi olmayabilir,birikinti derin ve çok sulu olabilir... gibi sebepler bunu yapıyordur. Ama 120 km hızla su birikintisine girmek tehlikelidir zaten.
                2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri

! No longer available
                  Cagri bu videoyu bende hatirliyorum

Flexili bir insgnianin flexisiz insignia karsisindaki durumu

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Kar da lastik olayı gibi olabilir, lastik tabanı ne kadar çok genişlerse suya girince yer ile temas eden yüzey çok olduğundan, ince lastiklere göre daha rahatsız edici olabilir. Bende hissediyorum birikintilerde hatta çok rahatsız ettiğide oluyor dediğiniz gibi.
                    2016 Mercedes cla 180 cdi amg

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                      Orjinal yazı sahibi: cagri

! No longer available
                      Cagri bu videoyu bende hatirliyorum

Flexili bir insgnianin flexisiz insignia karsisindaki durumu
                      Abi böyle flexisiz insignia diye aşağılayacaksaniz ben çıkayım valla airmadz taktirtacaksınız bana en sonun fullexride olacak o yani benim sucummu hı benim gunahimmii böyle gelmiş araç,
                      Siz aracsızlik nedir bilirmisiniz
                      Sabah saat 6 derecr -2de motorla 160 km yol tepmek nedir bilirmisiniz
                      Bırakın flexride'ı o an bi serçem dahi olsa günü kurtaracaktım

Yorum

Sulu olarak 170 180 km hıza karşı denedim aracı hem islak hava performansını hemde aracin yol performansını görmek icin tek başıma nitekim acil durumlarda hızlı gitmek gerekir acil durumun icine acil durum sokmamak icin denedim bunu.
                        Bahsettiginiz durumla karşılaşmadım ama arac 120km/h ulaşınca hafif direksiyonda titreme ve yalpalama hissettim ama cok degil ileride olabilme ihtimali korkuttu beni var mı böyle birşeyle karşılaşan

Yorum

bundan sonra bende yağmurlu havada alırım sporta bakalım ozaman fark edecekmi .)

Yorum

İşleniyor...
                          X