Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Opel otomatik şanzumanlara neden Start/Stop koymuyor?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Opel otomatik şanzumanlara neden Start/Stop koymuyor?

Hepimizin merak ettiği konu, düz vites Opel'lerde start stop varken AS şanzumanlarda neden start/stop yok.
    Servisteki ustadan aldığım yanıt mantıklı geldi.

VW, BMW, Audi vb. araçların otomatik vitesleri çift kavramalı olduğu için vites D konumunda olsa bile araç istediği zaman boş vitesteymiş gibi davranabiliyor.
    Opel'in tork konvektörlü şanzumanıysa tam otomatik olduğu için aracın D konumunda marş basması şanzuman için büyük sıkıntı.
    Bu sebeple yeni çift kavramalı bir şanzuman gelene kadar otomatik Opel'lerde start stop olmayacak gibi görünüyor.
    InsigniaTEAM

Ynt: Opel otomatik şanzumanlara neden Start/Stop koymuyor?

Yada autohold özelliği gerekli

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
    Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Opel'in şanzımanları bi bitmedi zaten. Yeni Corsa'mız var, 1.4 95 beygir otomatik vites, araç durağan haldeyken vites D modunda ise, magirus gibi titriyor.

Opel bayiye gittim. Sadece dedim ki otomatik vites test aracınızda bir şeye bakıcam. Anahtarı Aldım, test aracı olan corsayı çalıştırdım ve sonuç aynı.

Arkadaşımın 1.0 powershift fiesta'sında özellikle denedim ve sıfır titreme var.

Titremeyi fark etmek için araç dururken D modundan N'ye alıyorsunuz ve aradaki bariz farkı kolayca hissedebiliyorsunuz. Hissedemediyseniz, N modundaki sakinliğe 10-15 saniye alışıp N modundan tekrar D'ye alın, ne demek istediğimi anlarsınız

Sonuç olarak, yeni corsa'daki otomatik şanzımanın konforu rezil etmesinin üstüne kendi aracımın manuel şanzımanının da garantiden değişmek zorunda kaldığı gerçeğini de üzerine eklersek, opel şanzıman işini beceremiyor.
      1.4T Edition Elegance - Yeni Stil Paketi - Sunroof

Yorum

Çağrı abi benim araba tork konvertörlü, ama start/stop mevcut D konumunda kapatıyor aracı
        2016 w205 AMG

Yorum

Başımıza taş yağacak

InsigniaTEAM

Yorum

Bu ne ya

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
            Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Opel sesinizi duymuş olacak ki otomatik şanzumana start/stop gelmiş.

Yorum

Olmaması daha hayırlı..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Uzun süre ECO düğmesini aradım, sonra asıl olayı farkettim haha

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insgna44
                    Olmaması daha hayırlı..
                    +1
                    Geçen gün araçla avm otoparkına girerken bagajlara bakarlarken dur kalk,start stop derken marş motoru takılı kaldı.Ufakta olsa araç içşnde bir panik havası esti o seslerle.
                    http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                    2.0 CDTI
                    Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Insignia
                      Orjinal yazı sahibi: insgna44
                      Olmaması daha hayırlı..
                      +1
                      Geçen gün araçla avm otoparkına girerken bagajlara bakarlarken dur kalk,start stop derken marş motoru takılı kaldı.Ufakta olsa araç içşnde bir panik havası esti o seslerle.
                      Benzer bir durum bende yaşamıştım.. işin kötü tarafı insana kendini acemi gibi hissettiriyor.

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Uğur K
                        Opel sesinizi duymuş olacak ki otomatik şanzumana start/stop gelmiş.

ekranda ortalamanın 33 göründüğüne bakmayın, araç henüz sıfır km ve 2-3 gündür max 100 metre mesafe içinde ileri geri yapılıyor.
                        Start stop tuşu vitesin önünde en solda.
                        InsigniaTEAM

Yorum

geçtiğimiz cuma trafikte dur kalk halinde seyrederken yanımda start-stop açık olan bir passat vardı. yaklaşık yanyana 10 dakika kadar dur kalk yaptık. araç tabi her 1 metrede bir start stop yapıyordu. fakat debriyaja bastığında motorun tekrar çalışması esnasında motordan gelen sarsıntılı ve yorgun halde tekler gibi çalışması bana bu sistemin motor için masum olmadığı kanısına vardırdı. mühendisler elbetteki bunu düşünmüşlerdir ama öyle bir algı oluşturuyor bana. Mercedes s350 b2014 te ki start-stop olayına da 1 sene tanık oldum, onda pek sarsıntı ve ses yoktu tabi.
                          1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                          Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Valla ben yoğun trafikte dur kalk yapacağımızı fark ettiğim anda kapatıyorum eco yu. Sürekli stop çalıştır stop çalıştır ilk akuye zarar zaten..
                            @Murat
                            2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

D modunda ki titreme konusunda arkadas haklı babamı bile rhatsiz etmis olacakki kırmızı ışıkta direk arac N de yoksa D de olursa gidcekmiste zorla salmiyomus gibi agliyo

Yorum

İşleniyor...
                              X