İyi akşamlar arkadaşlar hepinize. Güya yarın Sinop'un Boyabat ilçesinde tuvturk muayenesine girecektik. Az bir zaman önce araç "fren hidroliği eksik" uyarısı verince bende kaputu açtığımda fren hidrolik seviyesinin minimumda olduğunu görünce kapakta yazan dot4 cinsi bir fren hidroliği alarak seviyeyi maxımum'a çıkardım. Ancak daha hemen hemen 1 ay olmadan bu akşam mesai çıkışı eve gelince lojman bahçesinde araba aynı uyarıyı yine verdi. tekrar kaputu açınca seviyenin minimuma indiğini gördüm. Çok can sıkıcı bir durum. Sizce arıza nerden ileri gelebilir? Muayeneyi 1 hafta erteledim bu arada bu sebepten dolayı. Birde daha önce bagaj açma düğmesi manuel olarak logo altından çok rahat açılırken ben konfor ayarlarından sürücü kişiselleştirmeyi devre dışı bırakmıştım (benim dışımda biri şöför koltuğuna oturduğunda koltuğun kendiliğinden benim kendi ayarıma gelmesi, özellikle uzun boylulara sıkıntı oluyordu, bende manuel ayarlanabilsin, 1 no'u tuşa basarak koltuk yerine geliyor nasıl olsa diye kapatmıştım...). Fakat böyle yapınca bagaj kapağı el ile açılmamaya yalnızca kumanda ile açılır hale gelmişti. Bende bu ayarları kapattığım için oldu sandım ama muayene öncesi bagaj manuel açılabilsin diye tekrar ayarları aktif hale getireyim derken bagaj kapağında herhangi bir değişme olmadı, düğme çalışmıyor ve maalesef yine kumanda ile açılabiliyor. Acaba bagaj kapağını açmaya yarayan düğme bozuldu mu dersiniz? Saygılarımla...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Fren hidroliği eksilmesi ve bagaj kapağı düğmesinin çalışmaması
Collapse
X
-
Ynt: Fren hidroliği eksilmesi ve bagaj kapağı düğmesinin çalışmaması
Firen hidroliği öyle çabuk biten bir yağ değil kesin kaçak var aman dikkat
Bagaj kilidi elektronik bir switch tetikliyor o switch oksitleniyor o yüzden açılmıyor ama anahtadan açabilirsiniz.
Geçmiş olsun
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
-
Orjinal yazı sahibi: FacomXFiren hidroliği öyle çabuk biten bir yağ değil kesin kaçak var aman dikkat
Bagaj kilidi elektronik bir switch tetikliyor o switch oksitleniyor o yüzden açılmıyor ama anahtadan açabilirsiniz.
Geçmiş olsun
Sağolun Fatih Bey bir kutu daha aldım az önce ve yarın sabah ekleyerek yavaş bir hızla Kastamonu'daki özel servis ustamıza gideceğim erkenden. Bir de muayenede bu bagaj düğmesine böyle açılmayınca takıyorlar mı? yine de değiştirmekte fayda var tabi cuzi bir miktar bedeli var, değiştirsemmi ki? fren hidroliği eksikliğini balataların bitmesiyle de doğru orantılı yorumlayanlar var? ne kadar doğrudur bu bilgi? Gerçi balatalar bitik değil o kadar da ama?
Yorum
-
Balatayı tamamen bitirip fren sistemine zarar verirseniz eksilir. Bagaj kapagini muayenede dügmeden acılıyormu die kontrol etmezler. Mesala corollalarda bagajın üzerinde hic tus yok.İnsignia >> 2010 >> 1.6 T Cosmo >> Teknik Gri
Vw CC >> 2013 >> 1.4 TSİ BMT >> Beyaz
Yorum
-
Firen hidroliği azalıyorsa kaçak vardır,kontrol ettirin.2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: aykutekimBugün Kastamonudaki özel servise bıraktım aracı. Arabayı havaya kaldırınca arka sağ teker kaliperinin kırıldığını tespit ettik. İşçilik hariç 950 popel :/2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...
Yorum
-
Hepinize teşekkür ederim. Evet sorun ciddiymiş. Kaliperin canına okuyan sorunun ise görev yaptığım ilçede 2 şerit olan kara yolunun gidiş geliş toplam 4 şeritli yol yapım çalışmalarında özellikle karın etkisiyle ortaya çıkan devasa çukurların, aracında ağırlığı eklenince arka tekerin o çukurlara sert düşmesi neticesinde ortaya çıktığını zannediyorum. Ama daha değişik birşey oldu. Cumartesi gününden beri tüm birçok opel servisine soruldu ki bu servisler tüm Türkiye'deki servislerin parça stoğunu görebiliyor ve maalesef şu an sıfır kaliper yok. Gerçekten çok aradık ama bulamadık. Onun yerine ustanında gerçekten güvendiği, Ankara Ostim'den perte ayrılmış bir insignia'nın 2. el çıkma parçası geliyor, fiyatı da 550 TL. Pek içime sinmedi ama ustaya dedim parça sıkıntılı ise geri yolla. Birde nasip olursa bu parça takılsa bile yazın Ramazan Bayramı arkasına ekyeceğim 15 günlük yıllık izin ile beraber 20 günlük tatilde memleketim Çanakkale'de bulunan Opel Ekşi'ye, daha Çanakkale'ye gitmeden siparişini verip memlekette servise taktıracağım. Haziran'a kadar idare edeceğiz bakalım bu şekilde ama sıfır parçayı mutlaka taktıracağım.
Yorum
-
Kaliper sağlam bir şeydir,çıkmasında sorun yoksa bir şey olmaz.Sıfırına gerek yok bence...2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...
Yorum
Yorum