İyi akşamlar dilerim. iki gün önce işletmeden eve dönünce güneş batmaya yakın, aracımda mercek farların yanındaki ampullerden sağdakinin sarı renkte yandığını, soldakinin hiç yanmadığını farkettim. Daha doğrusu bu fampullerin daha önce çalışıp çalışmadığına hiç dikkat etmedimdi. Böyle bir durumla karşılaşınca ne olduğunu merak ettim. Aracın far sistemini ister otomatiğe alayım ister manuele, parkları, kısları ve uzunları yakıp söndürsem de bu ampullerin ikiside yanmıyor, sadece mercek içindeki ampuller kısa-uzun geçişi yapıyor. Peki bu ampuller ne işe yarıyor? 6'sında araç muayenesi vardı ve işlerim dolaysıyla samsun opel reis otoya hem ufak eksiklikleri giderme hemde araç muayenesine gidemedim. Eğer ampuller arızalandı ise muayeneden geçemeyeceğim için serviste orjinallerini taktırıp muayeneye öyle girmek istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
2011 1.6T Cosmo AFL Far hakkında
Collapse
X
-
Ynt: 2011 1.6T Cosmo AFL Far hakkında
dönüş içini aydınlatırlar. belli bir süratin altında sinyal verdiğinizde o yöndeki ampul yanar. geri vitese takarsanız ikisi birden yanar. ya da araç duruyorken manevra yapmak için direksiyona davrandığınızda, çevirdiğiniz yöndeki ampul yanar.1.4T Edition Elegance - Yeni Stil Paketi - Sunroof
-
Orjinal yazı sahibi: CBdönüş içini aydınlatırlar. belli bir süratin altında sinyal verdiğinizde o yöndeki ampul yanar. geri vitese takarsanız ikisi birden yanar. ya da araç duruyorken manevra yapmak için direksiyona davrandığınızda, çevirdiğiniz yöndeki ampul yanar.
Yorum
-
Baska modellerde dönüşe duyarlı sis farı diye geçen bir donanım.İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar
Yorum
-
aracı ilk aldığımıza tabi ilk defa böyle bi sistemle karşılaştık ne olduğunu bilemedik sağa dönüyor yanıyor diğeri sönük sola dönüyor yanıyor bu defa da diğeri sönük acaba bozuk mu diye 3 usta dolaştık onlarda anlamadı
neyse sonra şans işte yoldan geçen bi insignia kullanıcısı bu aracın özelliği dedi bizi orada bi gülme kahkaha tuttu anlatılmaz yani yaşanır
hey gidi opel hey bee
Yorum
-
Aklıma aracı satın alırken satış danışmanıyla yaşadığım olay geldi. Ben de bu lambalar ne işe yarıyor diye sormuştum. Satıcı bilemedi ve test aracının burnunu vitrine yanaştırarak içerken de far düğmelerine deneme yanılma yaparak ne olduğunu anlamaya çalışmıştı. Tabi ben sonra kitabı okuyunca öğrenmiştim.
Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc
Yorum
-
Bende bayağı şaşırdım ilk görünce. Sağ far yanıyorken sol far yanmıyordu. Bende patladı sandım muayene öncesi, yandık dedim Neyse haftaya cumartesi ocağın 16'sına sinop-boyabat tuvturkten randevu aldım saat 14:30 için. Bugün ise kastamonuya gidip ford servisinde egzoz muayenesi ve pul aldım. Ancak araç ölçümünde bilgisayar programında katalizör ve katalizörsüz diye seçenek vardı. İlkin görevli katalizörsüzü seçti. Bende araç katalizörlü olduğu halde niye onu seçtin? diye sorunca "katalizörlü olarak seçip öyle ölçeriz ama testten geçememe ihtimali yüksek olur, sıkıntı yaşarsın abeysinnn" dedi ama ben katalizörlü ölçümü yaptırdım. Dediği gibi az daha kalıyorduk. Rolantinde sıkıntı yok ama yüksek devirde lambda değeri maximum seviyeye zor düştü adam da değer maximum seviyeye düşer düşmez kaydı alıp çıktıyı onayladı. İyi bir motor bakımı yolda görünüyor gibi bana. Şu haftaya yapılacak muayeneyi bir atlatalımda, gerisi Allah kerim...
Yorum
Yorum