Arkadaşlar merhaba, daha önce bu lastikler hakkında konu açmıştım. Lastik 4 mevsim ve kış sertifikası olan dünyada tek lastik şuan. Ve herkesin kafasında bir soru işareti vardı Acaba bu lastik karlı havalarda nasıl performans gösterir ? Diye bunu 2 gündür İstanbul-mecidiyeköy-Sarıyer arasında test etme imkanım oldu Bildiğiniz gibi yoğun kar yağışı var özellikle bugün bir arkadaşım da lassa kış lastiği olmasına rağmen benim çıktığım sokaktan çıkamadı. Arkadaşlar işin özeti şu michellin cross climate lastikler yoğun karda karlı zeminde ve buzda hemen hemen hiç patinaj çekmeyerek yoluma devam etmemi sağladı. Kesinlikle bir sorun yaşamadım en ufak bir kayma bile yaşamadım ben test ettim çok memnunum. Herkese de tavsiye ediyorum. İyi günler arkadaşlar saygılar.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
MİCHELLİN CROSS CLİMATE LASTİK DENEYİMLERİM
Collapse
X
-
Ynt: MİCHELLİN CROSS CLİMATE LASTİK DENEYİMLERİM
Güzel bir deneyim
Bilgilendirme için teşekkürler
Karlı havalarda ekipman çok önemli ama bunun yanında şöförde çok önemli kar lastiği olmasına rağmen patiye düşenler yollarda kalanlar bu gün bir çoğu gördüm genel yapılan hata araçların ESP sistemlerin çekiş kontrol sistemlerini devre dışı bırakmıyorlar araç zorlandıkça daha fazla gaz basıyorlar ve sonuç trafik bunun yerine esp kapalı iken çok hafif gaza basarak ve gerektiğinde direksiyonu hafif sol sağ yaparak ve sabırlı bir şekilde davranarak sıkıntılı yerlerden sıkıntı yaşamadan kurtulursunuz aracın ilk hareketi sıkıntılıdır unutmayın birde özellikle buzlu yollarda aracınızın durma mesafesini iyi ayarlayın
Hepimize kazasız belasız sürüşler.
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
-
Teorik olarak güzel ama pratikte test etmek lazım. Ben lastiklerin kullanılmadan saklandığında özelliğini kaybettiğini düşünüyorum. Bu lastiğin bitinceye kadar araç üstünde olması bu yüzden büyük avantaj bence.
.
Kuru zemin performansıda kış performansı gibi yeterlimi sizce
.
Siz hangi ölçüyü kullanıyorsunuz. Sitesine baktım 245 45 18 yok sanırım.İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar
Yorum
-
Bu lastikleri imzamdaki aracımda da kullanıyorum. Yorumlarımı sair bir konu başlığında paylaşmıştım. Şu anda 17" e kadar üretiliyor fakat kuru hava performansı insigniada biraz zayıf kalabilir.34 ST 579 '09 C180 Kompresor
BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: FacomXGüzel bir deneyim
Bilgilendirme için teşekkürler
Karlı havalarda ekipman çok önemli ama bunun yanında şöförde çok önemli kar lastiği olmasına rağmen patiye düşenler yollarda kalanlar bu gün bir çoğu gördüm genel yapılan hata araçların ESP sistemlerin çekiş kontrol sistemlerini devre dışı bırakmıyorlar araç zorlandıkça daha fazla gaz basıyorlar ve sonuç trafik bunun yerine esp kapalı iken çok hafif gaza basarak ve gerektiğinde direksiyonu hafif sol sağ yaparak ve sabırlı bir şekilde davranarak sıkıntılı yerlerden sıkıntı yaşamadan kurtulursunuz aracın ilk hareketi sıkıntılıdır unutmayın birde özellikle buzlu yollarda aracınızın durma mesafesini iyi ayarlayın
Hepimize kazasız belasız sürüşler.
Ama dediğim gibi çok tartışmalı bir konu. İnternet aleminde bir mutabakat hala yok2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero
Yorum
-
Esp değil tcs yani anti patinaj kapatılmalı.esp kapatmak karda tehlikeli sonuçlar doğuracaktır.bazı araçlarda ne esp nede tcs kapatılamadığı için bunun faydasını bilmeyen insanlar hep aksini savunuyor.ben bizzat denedim tcs kapatmadan çıkamadığım yeri tcs kapatıp hafif patilerle çıktım hemde bir çok kez.2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz
2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ahmet_turedi
Esp değil tcs yani anti patinaj kapatılmalı.esp kapatmak karda tehlikeli sonuçlar doğuracaktır.bazı araçlarda ne esp nede tcs kapatılamadığı için bunun faydasını bilmeyen insanlar hep aksini savunuyor.ben bizzat denedim tcs kapatmadan çıkamadığım yeri tcs kapatıp hafif patilerle çıktım hemde bir çok kez.
Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
Şimdi F30 Modernline Sunroof
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ahmet_turedi
Esp değil tcs yani anti patinaj kapatılmalı.esp kapatmak karda tehlikeli sonuçlar doğuracaktır.bazı araçlarda ne esp nede tcs kapatılamadığı için bunun faydasını bilmeyen insanlar hep aksini savunuyor.ben bizzat denedim tcs kapatmadan çıkamadığım yeri tcs kapatıp hafif patilerle çıktım hemde bir çok kez.2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero
Yorum
-
Ben Esp sini kapatamadığım Stepway ile karlı dağ eteklerindeki tırmanışlarda zorlanıyorum; araç aslında ufak ufak patilerle rahatça çıkmakta olduğu yollarda Esp yüzünden ivme kaybediyor, birkaç kez kapatılamayan Esp yüzünden gidebildiğim karda gidemeyecektim!2014 Insignia 1.6 170Hp A.Select Cosmo + Sunroof
Yorum
-
Valla 3 gündür arabayı kullanıyorum lastik soğukken bile en ufak bir patinaj çekmedi. Ayrıca 4 mevsim lastiğe karşı olan arkadaşımı sarıyerin dağında oturuyor oraya bıraktım bana verdiği cevap bu lastiğe hayran kaldım demesiydi Bugün işin rengi biraz değişti özellikle ara sokaklar buz tutmuş durumda TC yi kapatmadan araç rampa çıkamıyor TC kapalı olduğunda hafif lastik sarıyor ama sonra toparlıyor malum buzlu yola kar lastiği ne yapsın anca çivi lazım. Arkadaşlar michellin bu lastik de 18 inç üretmemiştir. Ama üretirse mutlaka alın derim. Kuru havada performansı iyi ancak primarcy kadar değil tabiki o kadar da olsun uzun vadede sürekli üzerinde olucağını hesap ederseniz hem zaman açısından hem kar yağıcakmı yolda kalırmıyım diye düşünme derdiniz yok hemde fiyat olarak 1 kere veriyorsunuz bende fiyatını fazlasıyla hak ediyor. Alpin 5 lastik ile de lastik dişleri hemen hemen aynı gibi sadece bu yazlık olduğu için ufak tefek kanal değişiklikleri var gibi.
Yorum
-
lastik konusunda mıchelın ıyıdır. yazlık lastıklerde bıle karlı yollarda guzel sonuc alıdm ben. kayabaşının köy yollarında hemde. ozaman aklımdan geçirmiştim kim bilir kış lastikleri nasıldır bunun diye... dort mevsım lastıgını almam ama kış lastıgını alıcam. bu kışda eskı lastıklerle devam edıcem.Ergün GÜRBÜZ
Yorum
Yorum