Duyuru

Collapse
No announcement yet.

AFL Far hakkında

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• AFL Far hakkında

Arkadaşlar merhabalar.
    2009 16t cosmo aracımda far servis gerekli arızası veriyor.Forumdan ve diğer sitelerden çok araştırma yaptım birçoğu eski konular ve bi sonuca bağlanmamış.kimi far beyni diyor kimi far motoru kimi sigorta vs vs vs.
    Net bir cevap bulamadım kısaca.Yardımcı olabilirmisiniz.
    Şimdiden teşekkürler...

Ynt: AFL Far hakkında

Bilmiyorum neden hiç başıma gelmedi bendede arka koltuk emniyet kemerleri ikaz veriyor anlayan varmı nedenini

Yorum

Ynt: AFL Far hakkında

AFL ile ilgili çokça farklı bilgi olmasının sebebi sistemin hemen her öğesinin arızaya sebebiyet verebilmesi. Şöyle söyleyeyim ön ve arka tekerlerde bulunan birer sensör var, onlar bile bu arızaya sebep olabiliyor. Siz arızayı 5.000 TL'lik farlarda ya da beyinlerde ararken 90 TL'lik basit bir sensörde çıkabiliyor. Sistem "salakça" tasarlanmış, afedersiniz. Hata var diyor, ama bırakın sürücüyü servise bile hatanın yerini söylemiyor. Bu durumda deneme yanılma yöntemiyle hem servisi hem araç sahibini bolce geren bir şekilde arıza tespiti yapmak gerekiyor. Dönüş lambası mı, far beyni mi, AFL beyni mi, sensörler mi... falan filan derken sabırlı bir servisle çözebilirsiniz. Umarım far değiştirmek zorunda kalmazsınız.

Emniyet kemeri sensörlerindeki anlık hatalardan kaynaklanıyor. Benimkiler bir hafta ötüp geçti. Geçmesi basacaktım WD40'ı İşe yarar mıydı bilemem ama basacaktım
      2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

İşleniyor...
      X