Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Aracın kendi kendine gaz vermesi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Aracın kendi kendine gaz vermesi

Orjinal yazı sahibi: BRK
    Ben baskı balatadan olma ihtimaline pek ısınamadım. Volant deseniz belki düşünürüm ama.
    Bence ilk ihtimal Map sensörü halen iyi bir ihtimal.
    Bu durum bence en ucuz çözüm şeklinden başlanarak denenebilir.
    Çözüm ne çıkacak merak ettim.
    Benim map sensörü de yeni,baskı balata da yeni.Başka bir şey bence,boğaz kelebeğini temizletmek mantıklı olabilir belki yukarıda bir arkadaş öyle yazmış...
    2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

boğaz kelebeği temizlendi değişen bişey olmadı. araç özellikle rampa çıkarken devir kendiliğinden yükseliyor sanki gaz vermişim gibi ama araçta ivmelenme olmuyor. araca sanki vites boştayken gaz veriliyormuş gibi bir durum var.

1.4 Beyaz 18" Sunroof
      Navigasyon DVD
      46KT880

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yates
        boğaz kelebeği temizlendi değişen bişey olmadı. araç özellikle rampa çıkarken devir kendiliğinden yükseliyor sanki gaz vermişim gibi ama araçta ivmelenme olmuyor. araca sanki vites boştayken gaz veriliyormuş gibi bir durum var.
        O zaman doğrudur,benimki hem gaz veriyor hem de hızlanıyor.Hem öyle ki aynı oranda ben bassam o kadar hızlanmaz.
        2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Boğaz kelebeğinde sıkıntı yoksa oksijen sensörüne baktırın derim ama ben sorundan boğaz kelebeğini temizleterek halletmiştim

Yorum

Bende de bu sorun var.
            Egsoz manifolltunda çatlak var dediler .
            Ne olduğunu henüz teyit etmiş değilim.
            Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

Şase numarasına bakılarak Luk Marka baskı balata alındı. Maalesef ustalar montajda sorun yaşadılar. Üzerinden çıkan baskı balatanın boyutu ile yeni alınan baskı balata boyutu uymadı. Parçayı aldığımız yer parçayı iade aldı fakat bütün parçalar aynı ebatta. Şimdi ustam GM marka baskı balata ayarlamış onun montajını yapacaklar.

1.4 Beyaz 18" Sunroof
              Navigasyon DVD
              46KT880

Yorum

Sorun siz Gazı sabit tutup/gaz verdiğinizde devir yükseliyor, araç hızlanmıyorsa/rampada yavaşlıyorsa baskı balatadır.
                Beyaz 1.6 T Cosmo Flexride DVD800 Infinity

Yorum

Sorun düz yolda bile olsa devir saatinin sanki gaz vermişim gibi yükselmesi fakat aracın ivmelenmemesi. Sanki araca vites boştayken gaz veriliyormuş gibi davranması. Bu durum rampada daha çok belli ediyor kendini..

1.4 Beyaz 18" Sunroof
                  Navigasyon DVD
                  46KT880

Yorum

Baskı balata kesin gibi o zaman.
                    http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                    2.0 CDTI
                    Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yates
                      Sorun düz yolda bile olsa devir saatinin sanki gaz vermişim gibi yükselmesi fakat aracın ivmelenmemesi. Sanki araca vites boştayken gaz veriliyormuş gibi davranması. Bu durum rampada daha çok belli ediyor kendini..
                      Sizinki baskı balata da bizimki ne bilemedik.

Yorum

Değerli arkadaşlar,cumartesi günü sabah aracımla seyir halinde iken ve her şey gayet normal iken bir anda bizim meşhur "Motor gücü azaltıldı" yazısı ile hemen ardından "Aracın servisini en kısa zamanda yaptırın" uyarısı çıktı ve motor gücü azaldı.Bende opcom var ,bağladım ve P2279 hata kodu (P2279 Emme Hava Sys Kaçak)çıktı.Neyse sildim ve aracı denemek için bastım biraz,aracın çekişi düşüktü ve 4. viteste 160 km hızdan fazla yapmıyordu.160 km hıza gelince motor arıza lambası yanıp sönmeye ve motor titreyerek çalışmaya başladı.Ben de opcomu bağladım,P300-P302-P303 hata kodları çıktı.O da motor tekleme,silindir 2,silindir 3 tekleme çıktı.Konya'ya servise gittim zorlamadan ve serviste ustam hemen Map sensörünün bağlı olduğu boru ile boğaz kelebeği arasındaki 10 cm uzunluktaki hortumun patlamış olabileceğini söyledi ve gaz vermemi istedi.Tabi ki yanılmamıştı o hortum patlamış. Değiştirdik,3 gündür aracımın çekişi arttı ve buraya asıl yazma sebebim olan kendi kendine gaz verme yok.Hatta o meşhur glu glu sesi bile binde bir geliyor artık.O da çok çok azaldı.O dediğim hortumu değiştirmenizi tavsiye ederim.

Yorum

Gecmiş olsun, aklımızda bulunmuş olur arıza sebebi.

Yorum

Teşekkürler...
                            Orjinal yazı sahibi: Davudx
                            Gecmiş olsun, aklımızda bulunmuş olur arıza sebebi.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tornado
                              Değerli arkadaşlar,cumartesi günü sabah aracımla seyir halinde iken ve her şey gayet normal iken bir anda bizim meşhur "Motor gücü azaltıldı" yazısı ile hemen ardından "Aracın servisini en kısa zamanda yaptırın" uyarısı çıktı ve motor gücü azaldı.Bende opcom var ,bağladım ve P2279 hata kodu (P2279 Emme Hava Sys Kaçak)çıktı.Neyse sildim ve aracı denemek için bastım biraz,aracın çekişi düşüktü ve 4. viteste 160 km hızdan fazla yapmıyordu.160 km hıza gelince motor arıza lambası yanıp sönmeye ve motor titreyerek çalışmaya başladı.Ben de opcomu bağladım,P300-P302-P303 hata kodları çıktı.O da motor tekleme,silindir 2,silindir 3 tekleme çıktı.Konya'ya servise gittim zorlamadan ve serviste ustam hemen Map sensörünün bağlı olduğu boru ile boğaz kelebeği arasındaki 10 cm uzunluktaki hortumun patlamış olabileceğini söyledi ve gaz vermemi istedi.Tabi ki yanılmamıştı o hortum patlamış. Değiştirdik,3 gündür aracımın çekişi arttı ve buraya asıl yazma sebebim olan kendi kendine gaz verme yok.Hatta o meşhur glu glu sesi bile binde bir geliyor artık.O da çok çok azaldı.O dediğim hortumu değiştirmenizi tavsiye ederim.
                              Ne kadar tuttu abi? Pahalı bir şeymi?
                              İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Yok,yan sanayi hortum 70 TL tuttu.

Yorum

İşleniyor...
                                X