Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Aracın kendi kendine gaz vermesi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Aracın kendi kendine gaz vermesi

Selam arkadaşlar;
    Aracım birkaç gündür kendi kendine gaz vermeye başladı. Bu durum ara sıra oluyor. Seyir halindeyken ben az bir gaza bassam bile araç sanki dip gaz yapmışım gibi hareket ediyor. Bu durum yüzünden bikaç sefer kaza atlattım. Aracım 1.4 t 2012 Prins Lpg li ve 87000 km. de.
    Bu durum neden olabilir?
    Teşekkürler.

1.4 Beyaz 18" Sunroof
    Navigasyon DVD
    46KT880

Ynt: Aracın kendi kendine gaz vermesi

Gaz pedalına bağlı bir pozisyon sensörü var. Ondan dolayı yapabilir. geçmiş olsun.
    İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Boğaz kelebeği de saçmalıyor olabilir. Kalibrasyon istiyor belki.h
      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yates
        Selam arkadaşlar;
        Aracım birkaç gündür kendi kendine gaz vermeye başladı. Bu durum ara sıra oluyor. Seyir halindeyken ben az bir gaza bassam bile araç sanki dip gaz yapmışım gibi hareket ediyor. Bu durum yüzünden bikaç sefer kaza atlattım. Aracım 1.4 t 2012 Prins Lpg li ve 87000 km. de.
        Bu durum neden olabilir?
        Teşekkürler.
        Benimde başıma bir kez gelmişti.Sanki düşük viteste dip gaz yapıyor gibiydi.İşin kötüsü bir kavşaktan çıkmıştım ve mikser kamyonu geliyordu.Hızlanmam gereken yerde sayıp kalmıştım.Eğer tekrar ediyorsa ihmal etmeyin.Çok ciddi problemler çıkarabilir.Çok şükür bir daha tekrarlamadı ama elektonik donanımlı bu araçlara çok güvenmemeyi hatırlamış oldum bu vesile ile.
        "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

Boğaz kelebeğinden olma ihtimali büyük

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Değerli bilgileriniz için teşekkürler.
            Aracımı servise götürdüm ve debriyaj baskı balatanın değişmesi gerektiği söylendi.
            işcilik hariç 1000 tl parça fiyatı verildi.

1.4 Beyaz 18" Sunroof
            Navigasyon DVD
            46KT880

Yorum

1.4T lerin debriaj setinin pahalı olduğunu biliyorum da bu kadar mı pahalıymış? Ayrıca, sorununuz debriaj ile alakalı değil ki.
              CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Debriaj ile alakalı öne atılmalar, anlık olur. 3 - 5 sn maksimum. Oda öyle abartı değil. Başıma çok geldi. Ama bunu sorun olarak görmedim. Balatanın biraz sıyırık kısmını geçerken ve ona denk gelirken bunu yapar. Hani uzun yolda belirli bir hızda asla ve asla bunu anlamazsınız.

Şehir içi kalkışlarda ve 2. viteste çok hissettirir. Tabi sıyırık bölgeye denk geldikçe. Sizde seyir halinde kaç km hızdA? 50 nin üzerinde ise sorununuz balata kesinlikle değil.
                Balata çıkar sa çok şaşırırım.

Yorum

Genelde 50 km üzerinde meydana geliyor. İlk kalkışlarda böyle bir sorun yok. Önceleri ara sıra oluyordu şimdi durum biraz daha sıklaştı.

1.4 Beyaz 18" Sunroof
                  Navigasyon DVD
                  46KT880

Yorum

Ben de baskı balataya bağlı olduğunu zannetmiyorum. Bence değiştirmeden önce bir ustanın daha fikrini alıp o da aynısını derse değiştirin...
                    Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

Bende baskı balatanın böyle sorun çıkardığını ilk defa duyuyorum. Ayrıca 1000 liranın içinde volant yoksa ki yoktur. Çok pahalı geldi bana.
                      İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Baskı balatadan olabilir

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Baskı balatadan olması şaşırtıcı değil, özellikle de gaz verince abartılı şekilde devir yükseliyorsa ama araç aynı oranda hızlanmıyorsa. Yalçın Bey kendi kendine gaz vermeye başladı demiş araba şahlanıyor dememiş. Gaz verip aynı oranda da hızlanıyorsa baskı balata olamaz ama bağırıyorda gitmiyorsa neden baskı balata olmasın ki?
                          Geçmiş olsun.
                          2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Araç kendi kendine gaz verip kontrolsüz bi şekilde hızlanıyorsa kesinlikle baskı olamaz. En fazla ayağını debriyajdan çektiğinde gitmekte zorlandığını hissedersin. Zaten aracın gaz yiyip gitmeyişinden anlaşılır baskı balata olduğu. Arkadaş durumu sanki gaz pedalı takılı kalıyormuş gibi anlatmış.
                            İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Bu hadise gerçekleştiği sırada gaz pedalından ayağınızı çektiğiniz vakit yine hızlanma türü eylemler gerçekleşebiliyorsa kesinlikle baskı balata değildir.

Yorum

İşleniyor...
                              X