Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 cdti 136 beygir yakıt tüketimi? Danışma amaçlı soru

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 1.6 cdti 136 beygir yakıt tüketimi? Danışma amaçlı soru

eskişehir-izmit ortalaması:

şimdiye kadar 2200 km ortalamada 6.1 lt gösteriyor
    İnsignia 1.6 Cdti MT6 Sport Beyaz

Yorum

Güzel değerler

Aracınızın tam olarak Şehir Dışı ortalama tüketimi öğrenmek için; A noktasından B noktasına ve B noktasından A noktasına sürüşü tamamlayıp öyle bakmanız gerek.
      Şehir İçi karma kullanımı 1 depo boyunca ev, iş, gezinti arası ölçünce çıkacaktır.

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: omfaya
        Güzel değerler

Aracınızın tam olarak Şehir Dışı ortalama tüketimi öğrenmek için; A noktasından B noktasına ve B noktasından A noktasına sürüşü tamamlayıp öyle bakmanız gerek.
        Şehir İçi karma kullanımı 1 depo boyunca ev, iş, gezinti arası ölçünce çıkacaktır.
        Katılıyorum. İleriki zamanlarda bilgilendirmemizi öyle yapalım..

Yorum

Manuelin tüketimi hoşuma gitti clapclap

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

şehir içinde 950km.şehir dışı 1200km.yapar bu değerler kullanıma göre değişir bende böyle bilgilerinize
            06 FA 1466 kışın karda tank,yazın asfaltta uçak.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Davudx
              Depo kaç litre alıyor?
              Hocam depo 70lt , bu araçlarda ışık yanıyor bir 60 - 70 km daha gittin mi bu sefer yanıp sönmeye başlıyor , yanıp sönme pozisyonunda bile , 4- 4,5lt daha deposunda yakıt oluyor , yani bu sonuçlar ve yapılan km ler 60 - 65 lt üzerinden... gene de yaptığım güzergah da 1000km leri görmek hoşuma giderdi
              OPEL INSIGNIA COSMO - 1.6CDTI  AT6

Yorum

Acaba ilerleyen zamanlarda sarfiyat daha düşer mi ? Sizce ne kadar düşer ?

Yorum

Akıl vermek haddime değil ama araçlarınızı benzin ışığı yanana kadar sürmeyin
                  Sağlıklı enjektör ve motor için işin Ustaları çeyrek depoya bile inince mümkünse benzin ALIN derler
                  Sonuna kadar geldikçe depodaki her pislik enjektör be motora gitmek zorunda
                  Bu kirlilik de daha fazla yakıt tüketimi be ekstra masraf olarak geri döner
                  Ilin matematiği gereği doldurduğunuz deponun üzerine istediğiniz kadar km yapıp aynı pompadan tekrar aynı şekilde doldurunca km ve yapılan yoldan hesap yapılır
                  Aynı şekilde maksimum menzili de bulabilirsiniz
                  Benim rahmetli babam taksi Şoförü idi Araçları hep benzinliydi hiç LPG takmadı ve benzin ışığı hiç kırmızı görmedi ve enjektör motor arızası hiç yaşamadı
                  Saygılar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ÖmerEfe
                    Akıl vermek haddime değil ama araçlarınızı benzin ışığı yanana kadar sürmeyin
                    Sağlıklı enjektör ve motor için işin Ustaları çeyrek depoya bile inince mümkünse benzin ALIN derler
                    Sonuna kadar geldikçe depodaki her pislik enjektör be motora gitmek zorunda
                    Bu kirlilik de daha fazla yakıt tüketimi be ekstra masraf olarak geri döner
                    Ilin matematiği gereği doldurduğunuz deponun üzerine istediğiniz kadar km yapıp aynı pompadan tekrar aynı şekilde doldurunca km ve yapılan yoldan hesap yapılır
                    Aynı şekilde maksimum menzili de bulabilirsiniz
                    Benim rahmetli babam taksi Şoförü idi Araçları hep benzinliydi hiç LPG takmadı ve benzin ışığı hiç kırmızı görmedi ve enjektör motor arızası hiç yaşamadı
                    Saygılar
                    Ömer bey , estağfurullah bence burada herkes fikir paylaşımı yapıyor, haklısınız uzmanlar bu konuda sizinle hemfikir... Babanız için de allah rahmet eylesin...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mehmetaric
                      eskişehir-izmit ortalaması:

şimdiye kadar 2200 km ortalamada 6.1 lt gösteriyor
                      Muhteşem değerler düz vitesi oranları otomatik ile aynı mı ?

Yorum

Kücuk bir tavsiye de bulunayim bende,
                        Uzun yola çıkmayacak araçlarını yeni alan arkadaslarimiza tavsiyem, deponuzu tam doldurup hadi bakalim ne kadar gidecek diyerek hem kendinizi strese hemde aracınızı fazla yike maruz bırakmayın, abileriminde söylediği gibi otomatik olanlar herzaman 1 litre fazla gozuyle baksinlar ve ilk bakima ve ikinci bakimdan sonra araclarimiz tam oturacak alışma sürecini tamamlayacak (rodaj demek istemiyorum bizim araclarda rodaj donemi olduğunu sanmıyorum) ve yakıt tüketimi se düşecektir.
                        Birde hız felakettir hastalık sağlık olmadığı sürece lütfen aşırı hizlardan kacinalim hem sağlığımiza hem cebimize zarar

Yorum

Merhaba, dünkü konuşmadan sonra akşam gittim depoyu fulledim shell'den 55 lt 188,-₺'ye. Ardından değerleri sıfırlayıp bugün kullandım, yolun 65-70 km'si Belek Antalya biliyorsunuz akıcı bir yolda az dur kalk, kalan km tam şehiriçi en yoğun zaman ve bol dur kalk, bu da şu an için elde edilen değerler, 107 km toplam yol, ort tüketim 6,1lt/100km, 35 km hız

Gün sonunda Kalan mesafe göstergesi 879 km

Genel ortalama

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                          Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Sedat bey , merhaba
                            Deponun tamamı bittiğinde hatta ilk ışık yandığında çıkan değerler özellikle kaç km gittiğinizi tekrardan paylaşırsanız çok memnun olurum...

Yorum

Arkadaslar 1.6t kullanicisi olarak sunu soyleyeyim. Aracim 88.000 km oldu ve bunun 60.000 km si sehir disi kullanimlarda gecti.
                              Genelde 115-120km/saat hizlarda cruise ile kullanirim.
                              Bu suratlerde aracim 7-7.5 lt ortalama cikariyor.
                              Seri ici normal trafik kosullarinda 8-9lt ve yogun trafikte en fazla 11.5 lt gordum son 3.5 yilda
                              Bizim araclarin ne kadar adi cikmis olsa da 1700kg + olan araclarda bu degerler oldukca normal diye dusunuyorum. Varsin 16 cdti 7-7.5 lt yaksin sehir icinde
                              Gecenlerde Insignia 1.6 cdti ile 24 saat testini yaptim, sehir ici 6.5lt degeri gorunce canim da sikilmadi degil. Simdi nasip olursa 2015 1.6cdti i almayi dusunuyorum ciddi ciddi. Her ne kadar 180 Bg in tadini vermeyecekse de ekonomi anlaminda beni tatmin edecek gibi gorunuyor.
                              1.6 cdti Cosmo+Flexride

Yorum

bu değerler süper benim iki aracımdada 11lt altını göremiyorum
                                2015 leon fr

Yorum

İşleniyor...
                                X