Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 cdti 136 beygir yakıt tüketimi? Danışma amaçlı soru

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 1.6 cdti 136 beygir yakıt tüketimi? Danışma amaçlı soru

Yeni tiplerde nasıl bilmiyorum ama makyajsız kasa insignialarda depo gösterge çubuğu sıfırdayken en az 50 km daha yapıyor. Aracın stop ettiği yerde 25 tl lik benzin koyduğunuz zaman ibrede milim oynama olmuyor. Bence bu araçtada stop ettiği yere kadar gidilse bir depoyla 1000 km rahat görünür.
    İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Özgür bey , ilk depoda 793km de ışık yandı....Biraz daha devam ettim. 850km Işık yanıp sönmeye başladı ve hemen benzin aldım.. Zorlayarak 65,5lt motorin aldı yani depoda daha temiz 4lt yakıt varmış... Bu harcama ortalama 8,3lt/km yaktığını düşünürsek , kalan yakıtla 50km daha yol yapardı oda ortalama 900km eder ve emin olun sakin kullanıyorum... Belki de bu araç o kadar ekonomik değildir yakıyordur... Bilemedim...
      OPEL INSIGNIA COSMO - 1.6CDTI  AT6

Yorum

Yani söylenenlere göre bu Araçlar 30 kr civarı hatta altında yakıyor.. 1600 kg lık bir aractan bahsediyoruz..Daha ne olsun anlamadımki. yani 20 kr yakan bu cussede bu kiloda bir araç varmıki..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Bu aracın ağırlığına göre şehir içi bir depoyla 900 km yapması gayet iyi aslında. Tamamı uzun yol olsa 1000 km yi geçer. Bizim araçların şehir içi ve şehir dışı yakıt tüketimlerinde büyük fark var. Dur kalkı pek sevmeyen araçlar.
          İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Bence gayet güzel değerler.
            Sonuçta hem lüks olsun hem corsa gibi yaksın diyemezsiniz.
            Eskiler der ki Her nimetin Bir külfeti vardır.
            Insignia 1.6T Cosmo + Navi Paket - Metro Mavi 2011
            Astra J 1.4 T Enjoy Active - Olimpik Beyaz 2013

Yorum

Bide ben aracı çok sakin kullanırım. Ankara - Eskişehir arasını 1.6 turbo benzinliyle 5.7/100 km ortalamayla tamamladım.Neredeyse gaz pedalına hiç dokunmadım 120 tl lik benzin aldım eskişehire (410 km) gittim geldim. Test ettiğim 1.6 cdti araçlada 420 km yakın yol yaptım. bunun 240 km si Ankara trafiğinde ve kızılay meydanında dur kalklarda dahil, 180 km si taşra yolda geçti. Ortalamam 6,2 lt ydi.
              İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ozgurcetin
                Bide ben aracı çok sakin kullanırım. Ankara - Eskişehir arasını 1.6 turbo benzinliyle 5.7/100 km ortalamayla tamamladım.Neredeyse gaz pedalına hiç dokunmadım 120 tl lik benzin aldım eskişehire (410 km) gittim geldim. Test ettiğim 1.6 cdti araçlada 420 km yakın yol yaptım. bunun 240 km si Ankara trafiğinde ve kızılay meydanında dur kalklarda dahil, 180 km si taşra yolda geçti. Ortalamam 6,2 lt ydi.
                Özgür bey , çok iyi değerler elde etmişsiniz , ne yalan söyleyeyim ben şuana kadar hiç uzun yola çıkmadım. otoban kullanımlarım 30km lik setler halinde ve tabi şehir içleri... Bakalım o zaman değerler ne olacak... Gene de kullanıcılardan merak ettiğim 1 depoyu doldurdum şu kadar gittim cevabı..

Yorum

Depom boşalsın fulleyip sonucu paylaşacağım

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                  Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
                    Depom boşalsın fulleyip sonucu paylaşacağım
                    Çok sevinirim , teşekkür ederim...

Yorum

1.6 136 bg motoru focusla bir tutmamak lazim. 1.Focusun motoru psa grubundan
                      2. 109bg ve torku 250
                      3.kilo daha düşük
                      4. Otomatik vites farkı mevcut.
                      Ancak focus da şehir ićinde rahatlikla 6.5 lt üzerlerini gorebiliyor. Bence şehir ićinde insignia ile 1-.15 litre fark olmaz. Şehir dışında 3.5 litreleri görebiliyor. Ancak insigniayi 90km ye sabitleyip 500km yaparım ottalamayi hesaplarım diyen bi babayiğit çıkarsa ihihi karşılaştırma yapabiliriz. Bence 7-8litre bandı şehir içinde normal.

Yorum

Opelin motor seçenekleri ve araç kaliteleri çok iyi ama bu aracı en az 200 kilo hafifletmeleri gerek. Yeni insignia 1.6 cdtı 170 hp olacak diyorlar. Ağırlık bandını da 1350-1400 civarında tutarsa tadından yenmez
                        İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ozgurcetin
                          Yeni tiplerde nasıl bilmiyorum ama makyajsız kasa insignialarda depo gösterge çubuğu sıfırdayken en az 50 km daha yapıyor. Aracın stop ettiği yerde 25 tl lik benzin koyduğunuz zaman ibrede milim oynama olmuyor. Bence bu araçtada stop ettiği yere kadar gidilse bir depoyla 1000 km rahat görünür.
                          Özgür Bey,

Bende denedim ibre kırmızı çizgiye değdiği an ışık yandı ve mazot aldım. (802 kilometrede) yaklaşık 130 km daha menzil görünüyordu. Yanılma payını falan da koysak 1 depo ile büyükşehir trafiğinde 850 km ve üzeri çok rahat görülebilir. Benim hesaplamalarıma göre de gittiğim kilometre ve aldığım mazot ile yaklaşık 27,5 krş yaktı.
                          2015 İNSİGNİA COSMO 1,6 CDTİ AT6

Yorum

Orjinal yazı sahibi: osafakk
                            Orjinal yazı sahibi: Insignia
                            Orjinal yazı sahibi: osafakk
                            Orjinal yazı sahibi: risko35
                            Merhabalar,

18 ARALIKTA SIFIR KM 1,6 CDTİ AT6 136BG COSMO İNSİGNİA ALDIM. DAHA ÖNCEKİ ARACIM FOCUS GHİA İDİ. YAKITINDAN ÇOK MEMNUNDUM VE AKLIMDA HEP BİR SORU İŞARETİ VARDI İNSİGNİA İLE İLGİLİ. YAKLAŞIK ŞEHİR İÇİNDE 23krş YAKIYORDU. DÜN GECE İKİNCİ DEPOYU DOLDURDUM 226 TL ALDI. İLK DEPO 220 TL YE DOLMUŞTU. SIRF ŞEHİR İÇİ KULLANDIM İZMİR DE, ORTALAMA YAKIT TÜKETİMİ 6,6 - 7,2 ARASINDA GİDİP GELİYOR. 802 KM DE DOLDURDUM DEPOYU, BU DA YAKLAŞIK 28krş YAPIYOR. MOTORU AÇILMAMIŞ BİR ARAÇ VE OTOMATİK VİTES FARKI İLE BANA GAYET CAZİP GELDİ VE SORU İŞARETİ KALMADI. EN FAZLA DA 30krş a KADAR ÇIKACAĞINI TAHMİN EDİYORUM. AMA DAHA SAKİN SÜRÜŞLERDE DE 25krş KADAR İNEBİLİR. KISACASI ARAÇTAN ÇOK MEMNUN KALDIM, BAŞKA ARKADAŞLARIN DA SORU İŞARETLERİ VARSA YARDIMCI OLABİLİRİM. ARACI ALMADAN ÖNCE TEST ETMEDİĞİM ARABA KALMADI DİYEBİLİRİM. BANA GÖRE EN İYİSİ BU OLDU...
                            Aracınız hayırlı uğurlu olsun , 1. depo sonunda kaç km yol gitmiş oldunuz ? Bu sorunun cevabını çok merak ediyorum... Benim ki 850km gidiyor 70lt deposu olan bir araç için bu menzil bana biraz az geliyor... Acaba herkeste böyle mi yoksa benim aracım da terslik mi var ?
                            Passatta 65 lt ve ben 850-900 arası gidiyorum ve güzergahımda 1-2 trafik ışığı var.Bence aracınız fazla yakmıyor.
                            Umut bey , merhaba ; Octavia' dan geçiş yaptığım için ona göre kıyaslıyorum tabi ... Öte yandan diğer sürücülerin de depo km istatistiklerini bilmek istiyorum.... Yani ortalama 7lt yaksa 1000km gitmesi lazım bu aracın ama gitmiyor işte...
                            Yol bilgisayarı ortalama yakıtı 6,8 gösteriyordu mazot aldığımda sonuna kadar gitseydim 900 kilometreyi geçebilirdim. Yaklaşık olarak doğru gi görünüyor.
                            2015 İNSİGNİA COSMO 1,6 CDTİ AT6

Yorum

Depo kaç litre alıyor?

Yorum

Yorum

İşleniyor...
                                X