Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 cdti 136 beygir yakıt tüketimi? Danışma amaçlı soru

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.6 cdti 136 beygir yakıt tüketimi? Danışma amaçlı soru

Selamlar,

1.6 cdti cosmo otomatik vites sıfır insignia alma niyetindeyim. Bugün test sürüşü yaptım, tabi ki çok memnun kaldım. Benim şu anda astra j 2012 cosmo dizel im mevcut. Ortalama yakıt tüketimi 5.2 civarında, tabi benim ki c segmenti ve manual. İnsignia nın teknik verilerinde şehir içi 6.5 diye geçiyor. Tabi araba lüks araba konseptinde, fakat benim için yakıt tüketimi de önemli. Kullanan arkadaşlardan gerçekte olan yaklaşık yakıt tüketimlerini öğrenebilir miyim?

Volvo v40 d2 advance dizel ile insignia arasında kaldım. Volvo nun şehir içi yakıt değeri 4.5, tabi o c segmenti olan bir araç.

Vereceginiz bilgilere göre şekillendirmeye çalışacağım. Teşekkür ederim.

Ynt: 1.6 cdti 136 beygir yakıt tüketimi? Danışma amaçlı soru

şöyle söyleyeyim 3 km lik dik bir yokuşu ve sıkışık bir trafiği olan ve 18 km lik ortalama hızı olan bir güzergahda 9,2 lt tüketimim var (ki bu güzergahda dci motorlar bile 7-8 lt ortalama tutturuyor.uzun yol deneyimim daha olmadı.
    insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi

Yorum

Herşeyden önce bütçe el veriyorsa Volvo unutun
      Volvo S60 dır insignia ile kıyaslanacak
      Yakıt olarak kesinlikle üzmeyecektir sizi tabi astra dan fazla olacak
      benim tecrübem performans sonrası CRV ile kıyaslama yapmıştık 40-50 km boyunca 80-200
      100-200 ler ile gittik ve 8,5lt yaktı
      arkadaş sonra inegöl bursa arasında ortalama 168kmh ile maks 218 görmüş ortalama 9,6lt yakmış ki hiçbirşey
      gözü kapalı alınabilir şimdiden hayırlı olsun
      ar

Yorum

Yakıt kullanıcıya bağlı, ben Insignia'yı test edenlerden 6,2'de duydum, 6,5'da, 7,2'de, 8,1'de yani tamamen kullanım tarzına ve Ulaş abinin tarif ettiği gibi yol durumuna bağlı.
        1.3 Astra ile 5,2 yakıyorsanız Insignia'da da 6,5-7 arası yakarsınız diye tahmin ediyorum.
        InsigniaTEAM

Yorum

Bugün s60 baktım advance modelini (full paket). Bagajı nedense küçük 380 lt, beniim astra 360 lt. Arada da 15 bin lira fark var insignia ile. Insıgnia da 1.6d kullananlarda otomatik vites ile ilgili bir problem mevcut mu? Tuttumuşlar, opel in otomatik araçları sorunlu, şanzımanda problem çıkıyor diye. Volvo nun forumuna baktım orada da powershift şanzımandan dertli insanlar. Ben 8 senedir opel kullanıyorum problem görmedim, tabi manual benim araç. 15 bin fazla verip s60 a değer mi yani. Yoksa opel den şaşmayıp 1.6 d otomatik mi almak mantıklı?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aeozbay
            Bugün s60 baktım advance modelini (full paket). Bagajı nedense küçük 380 lt, beniim astra 360 lt. Arada da 15 bin lira fark var insignia ile. Insıgnia da 1.6d kullananlarda otomatik vites ile ilgili bir problem mevcut mu? Tuttumuşlar, opel in otomatik araçları sorunlu, şanzımanda problem çıkıyor diye. Volvo nun forumuna baktım orada da powershift şanzımandan dertli insanlar. Ben 8 senedir opel kullanıyorum problem görmedim, tabi manual benim araç. 15 bin fazla verip s60 a değer mi yani. Yoksa opel den şaşmayıp 1.6 d otomatik mi almak mantıklı?
            Onlar Volkwagen le karıştırmışlardır. ihihi

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
            Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Vw le karıştırdıkları dediğiniz şanzıman kısmı mı acaba? Herhangi bir problem yaşadınız mı araç ile genel olarak ya da şanzıman ile alakalı.

Yorum

..Aracımı alalı tam 1 hafta oldu.Sport manuel.1.6 dizel
                Dün çerkezköy-istanbul eyüp e E-5 ten gittim 130 u geçmedim sakin diyebilirim.Beylikdüzü tarafından Eyüp e kadar yoğun bi trafik vardı ortalamam 5.6
                Dönüşte Eyüpten mahmutbey gişelere kadar yoğun trafik vardı.sonrasında çerkezköy e kadar sol şeridi kapattım desem yeri var hem aracı bi denemek istedim 200 e kadar yüklendim.. Ortalamam 5.9 du.
                Bundan önceki aracım 1.3 dizel astra ile bu performansta kullandığımda hemen hemen aynı verileri zaten görüyordum o yüzden yakıt konusunda şu an benden tam not aldı diyebilirim
                1.6 CDTİ SPORT MOHANGAY KAHVE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aeozbay
                  Vw le karıştırdıkları dediğiniz şanzıman kısmı mı acaba? Herhangi bir problem yaşadınız mı araç ile genel olarak ya da şanzıman ile alakalı.
                  Evet şanzımanları sıkıntılı ya, ben aracı alalı 20 gün oldu, sıkıntım yok şükür

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                  Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

tam otomatik şanzumana sıkıntılı diyen insanlar kaç sefer kullanmış kaç sefer sorun yaşamış merak ediyorum.
                    InsigniaTEAM

Yorum

72.000 kilometre oldu 2.0 dizel motorda kullanıyorum active select şanzımanı. Hiç sorun yaşamadım.

Yorum

10.000 km oldu opel mokka 1.6 cdti active select ile, şanzımanla ilgili hiçbir sorun yaşamadım

Yorum

Merhaba 09.12 tarihinde insignia cosmo 1.6 dizel otomatik şanzıman aracımı sıfır km Opel bayisinden aldım, şuana kadar 390km yol gitti ve neredeyse deponun yarısina geldi, km nin %70 otobanda 130km sabit hızla kalan ise orta yoğunluktaki trafikte gecmistir. Arac ile ilk depom. Ortalama 7.3lt /100km göstermektedir , acaba ilk depo olduğu icin mi yakıt yüksek ? Ortalama 1 depo ile kac km gidiyor, gidişata bakarsak benim aracım 850km ancak yapar, deponun 70 litre olduğu dizel otomatik bir araç icin harcama bana biraz yüksek geldi... Değerli yorumlarınızı bekliyorum
                          OPEL INSIGNIA COSMO - 1.6CDTI  AT6

Yorum

Orjinal yazı sahibi: osafakk
                            Merhaba 09.12 tarihinde insignia cosmo 1.6 dizel otomatik şanzıman aracımı sıfır km Opel bayisinden aldım, şuana kadar 390km yol gitti ve neredeyse deponun yarısina geldi, km nin %70 otobanda 130km sabit hızla kalan ise orta yoğunluktaki trafikte gecmistir. Arac ile ilk depom. Ortalama 7.3lt /100km göstermektedir , acaba ilk depo olduğu icin mi yakıt yüksek ? Ortalama 1 depo ile kac km gidiyor, gidişata bakarsak benim aracım 850km ancak yapar, deponun 70 litre olduğu dizel otomatik bir araç icin harcama bana biraz yüksek geldi... Değerli yorumlarınızı bekliyorum
                            Aracınız daha 0 kilometre. 1000, 5000 kilometre gibi araç rodajını tamamlar, tüm parçalar birbirine alışır ve en yüksek verimlilik çağına geçmiş olur. Gözle görülür düşüş ilk bakım sonrasında olur.

Yorum

Uğur bey , Merhaba

Kesinlikle rodaj ve parçaların alışma döneminde yakıt daha fazla olacaktır haklısınız ancak gene de 70lt deposu olan bir araç için ortalama 800 - 850 km menzil bana biraz az geldi...

Şuan 430km ve tam yarı depo yani takriben 35lt ile tüketti , 8 litre üstünde bir harcama demektir. Sanki dizel araç için biraz fazla acaba aranızda yeni 1.6 dizel otomatik insginia kullanan arkadaşlar tüketim değerlerini ve 1 depo ile ortalama kaç km olduğunu belirtebilirler mi ?

Teşekkür ediyorum.
                              OPEL INSIGNIA COSMO - 1.6CDTI  AT6

Yorum

İşleniyor...
                              X