Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 cdti start stop

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.6 cdti start stop

İyi günler,
    1.6 dizel aracımı 25 kasımda aldım.İlk gün start-stop hiç çalışmadı, servisi arayıp sorduğumda, akünün şarjının az olabileceği, birkaç gün dolaşmamı, sonra muhtemelen çalışacağını söylediler. Akü 12v 80 amper GM. Ertesi gün boyunca sistem sorunsuz çalıştı ve bi daha kendilerini gören olmadı. obd ile bugun kontrol ettiğimde stop halindeyken akü voltajı 12.3v, Motor çalışır halde 14,14.5v civarında. Motor ısısı, dış hava sıcaklığı, sürücü emniyet kemeri bağlı, kapılar kapalı vs. bütün şartlarıda kontrol ediyorum. Önceki konulara da baktım, genelde 1.4 benzililerde de bi sorun var sanırsam. Servis genelde aküyü şarj edip gönderiyor galiba ama kesin çözüm olmuyor okuduğum kadarıyla. Konuyla ilgili bilgi sahibi olan, sorunu çözebilen var mı acaba?
    Teknik olarak start-stop un çalışması için akü voltajının kaç volt üzeri olması ve motor soğutma suyunun min-max kaç derece olması gerektiği hakkında bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.
    İnsignia 1.6 Cdti MT6 Sport Beyaz

Ynt: 1.6 cdti start stop

motor ısısı, dış hava sıcaklığı, emniyet kemeri, kapılar, voltaj, motor soğutma suyu seviyesi???? Derken???

O kadar karmaşık mı yahu bu sistem??? huh huh
    2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Çalıştıgında hicbir şarta bağlı olmaksızın çalışan çalışmadıgında ise opelin yukarıda saydığı şartları kitapçığa yazarak beceremedigi bu start stop işini bu sartlara uymadiginiz icin calismiyor deyip aracının arkasinda durmadıgı bir olaydır.

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

clapclap clapclap
        Orjinal yazı sahibi: insgna44
        Çalıştıgında hicbir şarta bağlı olmaksızın çalışan çalışmadıgında ise opelin yukarıda saydığı şartları kitapçığa yazarak beceremedigi bu start stop işini bu sartlara uymadiginiz icin calismiyor deyip aracının arkasinda durmadıgı bir olaydır.
        Açık ve net olmuş.

2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Start stop özelliğinin çalışması içim sadece motorun bir sıcaklık seviyesinin üzerinde olması gerekiyor diye biliyorum. Yaklaşık olarak hararet göstergesi hareket etmeye başladığı zaman start stop aktif olur desek pek yanlış olmaz sanırım.

Onun dışında, stop durumunda motor devri sıfır olduğu için ölçeceğiniz elektrik potansiyeli birebir olarak akünün verdiği değer olan 12 volta yakın bir değer olmalıdır. Tekrar start olup motor dönmeye bsşladığında alternatör devreye girer ve 14 volt civarı bir değer almanız normaldir. Lakin bunun start stop sisteminin çalışmasıyla bir alakası olacağını sanmıyorum.
          1.4T Edition Elegance - Yeni Stil Paketi - Sunroof

Yorum

Çevremde start-stop kullanmayan, arabaya biner binmez kapatan ne kadar kişi varsa hepsinin çalışıyor ya haha
            InsigniaTEAM

Yorum

Voltajdan ozellikle bahsetmem, onceki konularda surekli servislerin olaya aku sarj seviyesi kaynakli baktiklarindan dolayi. Yoksa bana gore de voltaj gayet normal degerlerde.
              İşin gerçegi bende start stop u cok kullanacagimi sanmiyorum fakat aracta boyle bir ozellik var ise saglikli calisip calismadigina insanin kafasi takiliyor..
              İnsignia 1.6 Cdti MT6 Sport Beyaz

Yorum

Bu arizanin nedenini bilselerde bizim arabalarida bozsalar
                F30 Sport+

Yorum

Bu start stop benim aractada düzensiz çalışıyor... çokta aramıyorum açıkçası.. aynen dediginiz gibi madem böyle sistem var neden düzensiz kafasına göre takılıyor.. olmasa daha iyi..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Arabada böyle bir özellik varsa düzgün çalışması gerekir, güzel birşey olsa gerek. Neden kimse kullanmak istemiyor anlamış değilim :-))

Yorum

Bu ozellik cok sakin sehirlerde yaklasik 40 50 sn lik kirmizi isikli sehirlerde kullanimi uygun aksi halinde biseye yaramiyor. Bmw servis formeninin dedigine gore zaten dur kalk rrafiklerde bu ozelligi kapatin motora zarari olabilir demisti...
                      F30 Sport+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
                        Çevremde start-stop kullanmayan, arabaya biner binmez kapatan ne kadar kişi varsa hepsinin çalışıyor ya haha
                        Aynen +11111 ihihi

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                        Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Benim leon aracimda vardı. Araç çalıştığında ilk iş onu kapatırdım. Konforu bozuyordu. Ama kusursuz bir şekilde çalışıyordu.
                          İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar

Yorum

Benim araçta hiç sorun yaşamamıştım. ama çok sıkışık trafikte bende kapatıyordum. çok rahatsız oluyordum aracın sürekli çalışıp-durmasından...

Akü meseleside ilginç. çünkü ben aracı 3 yaşında sattım. orijinal akü hala üzerindeydi ve start-stop düzgün çalışıyordu...
                            MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
                              Hahahah aynen ben biner binmez kapatırım ve sistem problemsiz çalışıyor
                              1.4T Edition Elegance - Yeni Stil Paketi - Sunroof

Yorum

İşleniyor...
                              X