Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Aracınıza ROT BALANS yaptırttınız mı ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Aracınıza ROT BALANS yaptırttınız mı ?

18 ınc cosmo 2011 standart jant.bilginizi paylaşırken özellikle aracın sıfır olduğuna dikkat ederseniz sevinirim.yani janttaki yamukluk fabrikasyon biraz düşük ihtimaldir mesela.bu arada aracın yol tutuşu süper titreme varken bile aracın hakimiyeti çok güzel.herhalde lastikler standarttır,biliyorsunuz briston var üzerinde.şimdiden ilginize teşşekkürler...

Yorum

evet 18 jant 245 45 18 Bridgestone Potenza sıfır araçta bu olay varsa demekki kronik bir hatadan kaynaklanıyor çoğu araç sahibinde bir arayış var önce rot balans vsv bende aracı ilk aldığımda gititğim yer rot balans oldu inş servis kalıcı bir şeyler yapar sorunu çözer hayırlı olsun

2010 1.6 T Cosmo Beyaz + chip + ben

Yorum

teşekkür ederim,inşallah....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dragon_10
          hoş geldiniz jantlara pres yapıp doğrultuyorlar megan 2 vardı bende eskiden el freni çekerdim 180 derece geri dönerdim öyle başıma gelmişti presle doğrultmuşlardı birde araçta flex şasi yoksa araba yolda gezinmesi normal yoldan çıkacak gibi oluyor rahatsız edici alışmak zaman alır
          Zafer abi flexinin o derece etkisi Bülent abi yaşamazdı bence 3 aracımda da var demiş diğer konuda?
          Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
          Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
          VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

ben bu son aracında flex var biliyorum

Yorum

İlk araçlarımda flexi yoktu.Şimdikinde var.Ama sorun flexi ile alakalı değil...
              Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Seyyah
                İlk araçlarımda flexi yoktu.Şimdikinde var.Ama sorun flexi ile alakalı değil...
                kronik bir vaka haline geldi herkeste aynı sorun var sanırım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dragon_10
                  evet 18 jant 245 45 18 Bridgestone Potenza sıfır araçta bu olay varsa demekki kronik bir hatadan kaynaklanıyor çoğu araç sahibinde bir aryış var önce rot balans vsv bende aracı ilk aldığımda gititğim yer rot balans oldu inş servis kalıcı bir şeyler yapar sorunu çözer hayırlı olsun
                  gerçekten iddia ediyorum - tabla fişek burçlarından... Opel birgün sorunu çözerse bu olduğunu hep birlikte göreceğz...

Yorum

berker haklısın ama ben gidipte servise böyle sorun var demedim rotcuya gittim vsvsvs aslında gidip derdimizi anlatmak lazım ama biz vurdumduymaz eski alışkanlılara devam

Yorum

Ya arkadaşlar siz söyleyince kafama takıldı. Ben daha pederin arabayı sadece şehir içinde 1-2 kez kullandım. Sonra görev yerime döndüğüm için kullanamadım. Babamda hiç şehir dışına çıkmamış. Sorun olup olmadığını bilmiyorum. Bakalım kurban bayramında denerim inşallah yoktur. Bu arada araçta 17" edition + ep jantları var. Lastiklerde Michelin
                      2011 Insignia 2.0 CDTI 130HP Edition + EP Active Select + Cyclone Navi (Safir Siyah)
                      2008 Alfa Romeo 159 1.9JTDm Q-Tronic Distictive Plus(Siyah)

Yorum

bu aracın ön takımda ya bir şeyler eksik yada fazla buraya yazıyorum

Yorum

Bir kere şunu söyliyeyim araçta - sola sağa çekme yada direksiyonda düz giderken solda kalma fln gibi bir durum yok ise rotluk bir iş yok...

Balans bozuk olabilir - lastik basınçları farklı olabilir ve bu fark frenleme esnasında ya da düz giderken bile direksiyonda titremeye yol açıyor olabilir - genelde 110 dan sonraki direksiyon titremeleri arka lastiklerden kaynaklı oluyor...

Lastiklerde atlama - yada başka düzensizlikler olabilir

Ya da aks körüklerinde - tabla fişeklerinde - disklerde sorun olabilir...

Yorum

bahsetmiştim. dün araca balans yaptırmıştım ama tutmamıştı. Sonra aynı yere, bu sefer lastikler aracın üzerindeyken yaptırdım. Baştan iyi olsa da 1 gün içinde yine aynı oldu.

Bugün sanayiye gittim. 5 farklı kaporta ve motor ustasına, bu civarın en iyi balansçısı kimdir diye sordum. 3 tanesi aynı cevabı verince, ha şimdi oldu diyerek oraya gittim. Balansçının kullandığı makinalar kaliteli cihazlardı. işin özü daha dün hassas balans ayarı yapılmış olan bir aracın 3 lastiğinin de balansını bozuk olduğu ortaya çıktı.

Piyasada balans ustasıyım diye gezen çok usta ve bu işi yapan çok iş yeri, balans'ın b'sinden anlamıyor. Dün gittiğim yerde cihazın ok - ok olarak hatasız gösteridği tekerlekte, bu gün gittiğim balansçının makinası 25 - 40 hata gösterdi. Varın gerisini siz düşünün.

Bu günkü balanstan sonra tekrar yola çıkıp denedim aracı. Ne titreme ne birşey. Büyün sorun iyi bir balans ayarıymış.

Size tavsiyem, olur olmaz yerlere değil de işin hakikaten ustası olan, cihazları iyi olan bir yerde yaptırın önce. Çünkü 18" cant ve 245 lastiklerin balanslarının biraz hassas ayar istediğini birçok kişiden duydum.

Yoksa kapı kapı dolaşmaktan canınız sıkılabiliyor. (tecrübe ile sabittir)
                            1.6T Cosmo, Flexride, DVD800, Sunroof, Spor Deri, 18", Teleflex GFI, Zeibart Cam Filmi, AutoWax Boya Koruma veee Siyah(tı)...
                            Mazide güzel bir anı şimdi..

Yorum

Sorunun çözülmesi iyi umarım tekrarlamaz
                              Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
                              Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
                              VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sebazios
                                bahsetmiştim. dün araca balans yaptırmıştım ama tutmamıştı. Sonra aynı yere, bu sefer lastikler aracın üzerindeyken yaptırdım. Baştan iyi olsa da 1 gün içinde yine aynı oldu.

Bugün sanayiye gittim. 5 farklı kaporta ve motor ustasına, bu civarın en iyi balansçısı kimdir diye sordum. 3 tanesi aynı cevabı verince, ha şimdi oldu diyerek oraya gittim. Balansçının kullandığı makinalar kaliteli cihazlardı. işin özü daha dün hassas balans ayarı yapılmış olan bir aracın 3 lastiğinin de balansını bozuk olduğu ortaya çıktı.

Piyasada balans ustasıyım diye gezen çok usta ve bu işi yapan çok iş yeri, balans'ın b'sinden anlamıyor. Dün gittiğim yerde cihazın ok - ok olarak hatasız gösteridği tekerlekte, bu gün gittiğim balansçının makinası 25 - 40 hata gösterdi. Varın gerisini siz düşünün.

Bu günkü balanstan sonra tekrar yola çıkıp denedim aracı. Ne titreme ne birşey. Büyün sorun iyi bir balans ayarıymış.

Size tavsiyem, olur olmaz yerlere değil de işin hakikaten ustası olan, cihazları iyi olan bir yerde yaptırın önce. Çünkü 18" cant ve 245 lastiklerin balanslarının biraz hassas ayar istediğini birçok kişiden duydum.

Yoksa kapı kapı dolaşmaktan canınız sıkılabiliyor. (tecrübe ile sabittir)
                                Hele birde 3 balansçıya gittim sorun düzelmedi deyince,usta gaz gelip milimetrik ayar yapıyor
                                Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

İşleniyor...
                                X