Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kumho lastikle yaşadıklarım

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Kumho lastikle yaşadıklarım

merhaba arkadaşlar. kumho kışlık lastiklerle ilgili yaşadığım olumsuz durumu anlatmak istiyorum.
    Yaklaşık 1,5 ay önce balıkesirden orjinal çıkma jant aldım. Sonrasında da memlekete gidince de 15 gün önce aynı bayiden balıkesir merkezden 205/65/16c ölçülerinde 4 tane kışlık lastik aldım. yeni lastikleri de bu jantlara balans yapıp taktılar. balans sırsında 110 gr, 70 gr gibi değerler çıkınca bunun normal olup olamadığını sordum. İlk başta bunun olabileceğini sonraki zamanda değerlerin düşeceğini söylediler. Ben de güvendim ve zamanım da yoktu ayrıldım. pazar günü dönüşte aracın 110 km hızdan sonra titrediğini ve 130 km de sanki mikserin içindeymiş gibi zangırdadığını görünce izmirde tekrar balans için gittim. Balans yapılırken değerlerin hakikaten uçuk sonuçlar olduğunu gördük. jantları da düzeltelim dediler tamam dedim ve düzelttirdik. 1 lastiğin normal sınırlarda olduğunu 3 lastiğin değerlerinin yüksek olduğunu gördük. balans tekrar yapıldı. izmirdeki balans yapan bayi de kumhonun bayisi. Lastiklerin 3 ünde atlama olduğunu ve makinenin de bu değerleri doğruladığını görünce çok şaşırdım. Çünkü değerler 5,5 kg,15 kg,19 kg,20 kg ölçüldü. Aşağıda fotoğraflarını paylaşıyorum. oradaki eleman da atlama yapıyor abi dedi. Yani gözle de fark edilebilen bir sorunmuş. Ben de aldığım yeri aradım durumu anlattım firmayı arayıp döneceğini söyledi ve 1 hafta sonra baya zorlama da olsa firmayla iletişim kurabildim ve beni izmirde bir bayilerine yönlendirdi. Önceki sonuçları gösterdim, arabayı kaldırıp arka tekerlere baktı ve evet hatalı üretim, çelik kuşakta hata var dedi. durumu firmaya anlattı. Balansı sonrasında tekrar bozabileceğini ama ayar sonrası balansının normal olduğunu söyledi. Sonrasında ben de firma yetkilisi ile görüştüm ve aracın tekrar balansı bozarsa lastikleri kendilerine göndermem gerektiğini; kendilerinin de ölçüm yapmaları sonrası bozuksa eğer değişim yapılacağını söyledi.
    Gelelim sonuca:
    1. Hemşerimin beni kazıkladığını düşünüyorum çünkü izmirdeki eleman lastikleri sadece eliyle iki tur çevirdi ve hatalı üretim diyebildi. sonrasında ben bile bunu görebildim.
    2. Koskoca firmanın ürün değerlendirme ve iade prosedürünü internette ''reklam amaçlı'' yayınlamasına rağmen ürün değerlendirme için kendilerine lastikleri göndermem gerektiğini söylemesi çok düşündürücü. sonuçta araba lastiğinden bahsediyoruz, ayakkabı ve telefon gibi birşey değil. İzmir gibi Türkiyenin en büyük ikinci ilinde değerlendirme yaptıracak yada değerlendirmesine güvenebilecekleri bir yerlerinin olmaması düşündürücü. Ya pazarları istanbuldan ibaret yada bilinçli olarak yapılan bir yokuşa sürme durumu söz konusu.
    3. Kusurlu mal satmalarının kasıtlı olduğunu düşünüyorum. Değilse piyangodan bir bilet mi alsam? saygılarımla.
    http://i.hizliresim.com/zl3j17.jpg
    http://i.hizliresim.com/yoE6vk.jpg

Ynt: Kumho lastikle yaşadıklarım

Geçmiş olsun.
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Geçmiş olsun.
      Lastiklerde sorun yaşandığında malesef hemen her firma aynı şeyi yapıyor lastiği gönderiyorsunuz ve ürünün kalite kontrol kısmında üretim hatası olup olmadığı kontrol ediliyor.Burdan çıkacak sonuca göre lastikleriniz değiştiriliyor.Sizin yapacağınız bayiden tekrar lastik almak lastiklerin garantisi onaylanınca aldığınız lastiklerin para iadesini almak.
      2008 yılında başıma geldi ve ben o şekilde sorunumu çözdüm yaklaşık 1 ay içinde parayı geri alabildim.
      2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
      2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Geçmiş olsun

Sanki piyango işi gibi bir durum genelde kumho nun kışlıkları ve yazlıkları beğenilir

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Teşekür ederim. Açıkcası ben forumda kumhoyu övdükleri ve fiyat performans oranı iyi olduğu, pazarda yer edinmek için müşteri memnuniyetine önem verdklerini düşündüğüm için almıştım. Ancak olmadığını gördüm.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ahmet_turedi
            Geçmiş olsun.
            Lastiklerde sorun yaşandığında malesef hemen her firma aynı şeyi yapıyor lastiği gönderiyorsunuz ve ürünün kalite kontrol kısmında üretim hatası olup olmadığı kontrol ediliyor.Burdan çıkacak sonuca göre lastikleriniz değiştiriliyor.Sizin yapacağınız bayiden tekrar lastik almak lastiklerin garantisi onaylanınca aldığınız lastiklerin para iadesini almak.
            2008 yılında başıma geldi ve ben o şekilde sorunumu çözdüm yaklaşık 1 ay içinde parayı geri alabildim.
            bana da ters gelen durum bu zaten. izmir nerden baksan 2-3 milyonluk bir nüfusu ifade ediyor. sorunu yerinde çözmek çok zor olmasa gerek.

Yorum

Kumho premium sınıf bir lastik olmasa da kötü firma da değildir aslında. Hankook, Metzeler, Toyo, Yokohama, Nokian gibi belki daha kolay hatırlanan markalarla aynı sınıfın markasıdır.

Performans / fiyat oranı bence çok yüksektir, kışlıklarda. Yazlıkları bilmiyorum. Ama böyle bir durum yaşanmışsa demek ki daha katetmesi gereken çok yol var demektir. Şu atlama sorunu maalesef bu tarz markalarda diğerlerine göre çok daha sık yaşanabiliyor.

Ha tabi bir de şu var, izlenen yol normal bence. Lastiği görmek istemesi normal. İzmir'de merkezleri yoksa İstanbul'a istemeleri hoş görülebilir. Ben de lastiklerin size bilerek satılmış olabileceğine inanıyorum.

Umarım tatlıya bağlanır. Geçmiş olsun.
              2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Teşekür ediyorum. Tabi kontrol icin ne gerekir açıkcası fikirim yok ama gene de müşteriyi zor sokan bir durum. Sök, gönder, bekle, belirsilik falan. Yani burada gönderdikleri bayinin fikrinin bir baglayıcılığı adamlar açısından bir baģlayıcılığı yok. Birde lastiği aldığım bayi farklı olduğü için sök tak balans parasını da benim ödemem gerektiğini söylemeleri de ayrı bir durum.

Yorum

Geçmiş olsun,şans işi lastik de...
                  2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Benim basimada goodyear da ayni sey geldi. Istanbulda oldugum icin sorun 1 haftada cozulmustu. Fakat tavsiyem kesinlikle yetkili lastik bayolerinden lastik almaniz
                    F30 Sport+

Yorum

Ben de geçen hafta kumho taktım (yazlık) 225*35*19, sıfır janta takıldı, bayağı bir kurşun dayadılar, garip geldi, bugün uzun yola gittim geldim, herhangi bir titreşim falan yok ama, açıkçası kumhodan memnun kaldım, eski bridgestone'larımdan daha sessiz gibi geldi üstelik.
                      ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Yetkili bayiden almıştım. Haftaya balıkesire dönünce servise gönderebilirim yazliklarım balıkesirde kaldı.

Yorum

Bende de kumho yaz lastiği mevcut xl( güclendirilmis ) geldi diye memnun oldum fakat şu an sağa çekiyor aklınıza gelebilecek bütun işlemler yapildi akis sensörü dahi iki defa kontrol edildi lastikten kaynaklandığı kesinleşti ucuz etin yahnisi yavan olur demem çunku daha önce butun araclarda kumho toyo gibi markalari kullandim yanaklarındaki tellerin zayif oldugu soyluyorlar e bizim araclarda 1.600 kilogram civarı yanaklari ve hamuru zayif olnayacak demekki
                          insignia 2.0 cdti edition  160 hp otomatik 18'' ac scnitzer

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sorentorad
                            Bende de kumho yaz lastiği mevcut xl( güclendirilmis ) geldi diye memnun oldum fakat şu an sağa çekiyor aklınıza gelebilecek bütun işlemler yapildi akis sensörü dahi iki defa kontrol edildi lastikten kaynaklandığı kesinleşti ucuz etin yahnisi yavan olur demem çunku daha önce butun araclarda kumho toyo gibi markalari kullandim yanaklarındaki tellerin zayif oldugu soyluyorlar e bizim araclarda 1.600 kilogram civarı yanaklari ve hamuru zayif olnayacak demekki
                            Evet Kumho'da o yanak olayı doğru bence de. Ben kışlık KW27'lerimi ilk taktığımda bir gariplik hissetmiştim. Arkalara takmıştım ve virajlara biraz sertçe girince arka taraf çok hafif kayıyor zannetmiştim. Bir kaç gün yağmurluydu, ıslak yoldan diye düşünmüştüm. Sonra kuru zeminde aynı virajları denediğimde hiç bir şey değişmediğini görünce havaları kontrol ettim, normaldi. İçim rahat etmeyince 3 PSI daha arttırdım ve sorun kalmadı

O zaman yanaklarla ilgili olduğunu anlamıştım. Netice bir RF lastik değil tabi ama daha da güçlendirilmiş yanaklara ihtiyacı ver KW27'lerin bence.
                            2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Benim kışlıklarda kumho. Ben açıkçası menün kalmıştım ama bu tarz sorunlar yaşandığı zaman terddütsüz geri kabul ve değişim yapması gerekir. 2 Yıl geçirdim ve 3.kez kış zamanı taktırıcam. Bu arada lastik değişimini 40 tl ye yapıyorlar
                              Ergün GÜRBÜZ

Yorum

İşleniyor...
                              X