Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignianın frenleri altta mı kavrıyor?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İnsignianın frenleri altta mı kavrıyor?

Merhaba arkadaşlar.
    Aracımdan çok memnunum 7 bin kmdir kullanıyorum vede herşeyiyle memnunum aracımdan en ufak ses yok aracımda. Yalnız birşey dikkatimi çekti abimin Kia Sportage aracı var 2012 model 1.6 olanlardan. Ona bindiğim zaman frenleri çok üstte kavrıyor ve 2cm basma ile araç olduğu yere oturuyor. Ancak benim 1.6t 180 lik cosmo aracımda fren mesafesi 5 6 cm kadar biraz alttan kavrıyor sanki. Bu sizlerdede böylemi yoksa benim aracımda bir gariplik mi var. Diğer sorum ise bugün yerler hafif ıslak ve dik bir yokuştan inerken yaklaşık 10kmh ile giderken frene tamamen bastığımda 1 metre civarı kızaklama oldu. Normali bumudur yoksa araç zınk diye durmalımıydı? Lastiklerim Continental TS810 kışlık 245 45 18 ölçülerinde.
    Yardımcı olursanız memnun olurum..

Ynt: İnsignianın frenleri altta mı kavrıyor?

Fren pedallarının ayarı aracın kg, gücüne göre değişebilir dediğiniz gibi bazı araçlar daha erken tepki verebilir bence sorun yok frenleme yaparken ses geliyormu onu takip edin

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Bir sistemin anlık ve sert tepki vermesi her zaman iyi olduğu anlamına gelmez.

Insignia nın frenleri yumuşak dokunuşlarda yeterli ve sarsıntısız yavaşlama, hızlı tepkilerde ise gecikmesiz ve çok güçlü bir yavaşlama sağlıyor, aracın en kaliteli yanlarından biri de frenler, ancak aracınızın frenlerinde sorun varsa başka elbet.

Megane II ler ilk çıktığında frenleri kimilerince "acaip güçlü" bulunuyordu çünkü frene değer değmez yolcuları ön cama yapıştırıyordu, bu durum aslında istenilmeyen ve Renault un fren mesafesi - dozlama kalitesini Almanlara benzetmek için yaptığı çalışmaların ilk sonucuydu, şuan eskiye göre çok daha iyiler ve o ilk sert tepkiler yok mesela..
      2014 Insignia 1.6 170Hp A.Select Cosmo + Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
        Fren pedallarının ayarı aracın kg, gücüne göre değişebilir dediğiniz gibi bazı araçlar daha erken tepki verebilir bence sorun yok frenleme yaparken ses geliyormu onu takip edin
        Hayır yok ses gelmiyor sadece 2 cm bastım diyelim araç bir tepki vermiyor yani demek istediğim çok altta kavrıyor fren. Peki kızaklaması normal mi aracımın yokuş aşağı inerken yoksa direk durması mı gerekiyor?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Tolga Karaca
          Bir sistemin anlık ve sert tepki vermesi her zaman iyi olduğu anlamına gelmez.

Insignia nın frenleri yumuşak dokunuşlarda yeterli ve sarsıntısız yavaşlama, hızlı tepkilerde ise gecikmesiz ve çok güçlü bir yavaşlama sağlıyor, aracın en kaliteli yanlarından biri de frenler, ancak aracınızın frenlerinde sorun varsa başka elbet.

Megane II ler ilk çıktığında frenleri kimilerince "acaip güçlü" bulunuyordu çünkü frene değer değmez yolcuları ön cama yapıştırıyordu, bu durum aslında istenilmeyen ve Renault un fren mesafesi - dozlama kalitesini Almanlara benzetmek için yaptığı çalışmaların ilk sonucuydu, şuan eskiye göre çok daha iyiler ve o ilk sert tepkiler yok mesela..
          Aynen MEganeler zamanının en iyi frenlerine sahipti,astra golf a3 den çok daha iyi duruyordu
          Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kdristnbl

Aynen MEganeler zamanının en iyi frenlerine sahipti,astra golf a3 den çok daha iyi duruyordu
            Şimdi kısa duruş mesafesine önceden kestirilebilir pedal tepkisi de eklediler, Megane II de mesafe gayet iyiydi ama fren pedalına gelen tepki gereksiz bir sertlikteydi.
            2014 Insignia 1.6 170Hp A.Select Cosmo + Sunroof

Yorum

Ben yüksek kavrayan pedalları sevmiyorum. Debriyajda geç kavramaya frende de erken ve sert frenlemeye neden oluyor.

Yalnış hatırlamıyorsam bizim araçlarda fren asistanı var. Yani sizin tepkilerinizi, yol durumunu ve araç durumunu analiz edip doğru ve yeterli frenleme yapılmasına yardımcı oluyor ve fren gücü dağılımını sağlıyor. Yanlışım varsa daha bilgi abilerimiz düzeltsin lütfen, ben böyle hatırlıyorum. Dolayısıyla nerde frenleme yaptığı çok önemli olmuyor, mekanik işlemiyor çünkü. Bilgisayar da devreye giriyor.

İniş aşağı ifadesi çok genel bir ifade ama çok dik bir inişse ve yolda bir miktar çamur da varsa 1 metre normal olabilir 10 km hız için bile. Ama aşırı dik değilse, yol sadece ıslaksa çamur yoksa bence biraz fazla gibi. Araç ağırlığı da bir faktör olmakla beraber bence lastiklerinizin havasını ve diş derinliğini kontrol edin. Sıcaklık da bir faktör. Çok soğuk havada soğuk lastiklerle bu sonuç normal. Lastik yaşı falan... Çok faktör var. Yazlık olsa sertleşmiştir diyecektim ama kışıl lastik kullanıyorsunuz.
              2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Fren balatalarınız eski olabilir, benimki de 2 cm'de etkili olmağa başlar.Yanı yukarıda etkili olur. 10 km hızla 1 metre kızaklamsı normal değil bence. Fren hidroliğinizi değiştirin,eskimiştir. Balatalarınızı da kontrol ettirin.
                2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

ilk önce fren hidroliğini değiştirin. 3 kutu DOT4 hidrolik alıp frenciye gidin. Bosch veya GM olabilir. Eski yağı her teker için fren hortumundan tahliye ettirip yenisi ile değişim yaptırın. 3. kutu biraz artacak.
                  Balata ve diskleriniz de aşındıysa değiştirin sorun çözülecektir. Disklerin değişmesi gerekiyorsa da torna yaptırmayın değiştirin.
                  2009 insignia 1.6T Cosmo - CDC400 - Ergonomik Spor Deri Koltuk

Yorum

İşleniyor...
                  X