Duyuru

Collapse
No announcement yet.

MOTOR SESİ

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• MOTOR SESİ

Aracım ilk çalışmada eskisine nazaran gürültülü çalışıyor. Ayrıca motor sesi içeriden duyulmaya başladı. Servis ustası ısrarla normal diyor :S Ozaman önceden gelmemesi anormal mi? diye sordum "Birşey diyemem" diye yanıt aldım.. Bilgili, tecrübeli abilerimizden ve arkdaşlarımızdan cevap bekliyorum.
    Ergün GÜRBÜZ

Ynt: MOTOR SESİ

Yakın zamanda kaporta onarım işlemi oldu mu?
    34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Benim aracımdada var o problem. Bazen araç dizel gibi çalışıyor ama hangi durumlarda yaptığını çözemedim. İçeri uğultu falan geliyorsa volantdan dolayı olabilir. Ayrıca bazı sensörlerinde etkisi olduğunu okumuştum. geçmiş olsun diyelim.
      İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Havalar soğuduğu için olabilirmi?
        İnsignia >> 2010 >> 1.6 T Cosmo >> Teknik Gri
        Vw  CC  >> 2013 >> 1.4 TSİ BMT >>  Beyaz

Yorum

Aracımda lpg kullandığım için sibop bakımı, silindir kontrollerini yaptırdım. en ufak şeyde servise götürürrüm hemen sorarım zaten. Kaportada bir işçilik olmadı ama volan ayarınıda bilmediğim için ben baktırmadım. Ustada zaten sağolsun normal deyip konuyu kapattı. Ama ben rahatsız oluyorum tabi. Araç ısınınca içeri gelen ses bayağı azalıyor. Ama dedğim gibi rölantide iken sesi rahatlıkla duyabiliyorum. Araçta bir homurdanma var sanki.
          Ergün GÜRBÜZ

Yorum

Lifterli subaplarin itici sesini duyuyorsunuz.
            Soğuk havalarda yağın alışkanlık oranı ve çözülme ısısı yukseldiginden geç yağlama yapar. Bu da soğuk havalarda sesin ısınanà kadar farklı gelmesine neden olur.

Soğuk motorda, kaputu açıp üst kapak hızasinda bir ses kaydı yapin bakalım. Dinleyelim.
            CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
            SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Kullandığım 4 insignia nin 4ude farklı hava koşullarında Rõlanti ve ya yolda hep farklı sesler ürettiğiné şahit oldum.
              CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

bizim turbo motorlarda itici yok diyer biliyorum. Saçma gelebilir ama araca ilk bindiğimizde seslere karşı daha duyarlı oluyoruz. Daha sonra kulaklarımız alışıyor. bununda etkisi olabilir
                İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Soğuk havalarda motor sesi değişiyor,bu normal.
                  2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Kedi dir. Kedi...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
                      Kedi dir. Kedi...
                      2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Ergün GÜRBÜZ

Yorum

Kedi çıktı mı : )

Yorum

Henüz kendisini göremedik sesi geliyor...
                            Ergün GÜRBÜZ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
                              Kullandığım 4 insignia nin 4ude farklı hava koşullarında Rõlanti ve ya yolda hep farklı sesler ürettiğiné şahit oldum.
                              Acaba Insignia yerine eski nesil atmosferik 4-5 araç olsaydı tepkileri her şartta büyük oranda aynı mı olurdu..

Bazen yeni nesil araçların huyları olduğunu düşünüyorum; aynı yolu farklı motora sahip araçlarla gidiyormuşum gibi farklı ses, titreşim, gaz pedalı tepkileri vs vs..
                              2014 Insignia 1.6 170Hp A.Select Cosmo + Sunroof

Yorum

İşleniyor...
                              X