Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lastik ses ölçüleri

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Lastik ses ölçüleri

Arkadaşlar mewrhaba, Aracıma 225 55 R17 Vredestein Ultra cento marka lastik taktım. Lastikçi arkadaşımın hediyesi oldu daha doğrusu. Yakıt ve yol tutuşu yönünden farkedilir seviyede çok iyi bir lastik ama aracın içinde rüzgar sesi gibi bir ses oluştu. Ses ölçüsü 70 DB yazıyor. Bu ölçü fazlamıdır? İnternette bu lastik ile ilgili hiçbir yorum bulamadım
    İNSİGNİA 1.6 TURBO

Ynt: Lastik ses ölçüleri

70 db normal sayılacak bir değer.zaten en sesiz lastiklerde 68 db falan oluyor.Asıl önemli olan yagmurda fren mesafesi en az C sınıfı olmalı.markayı bende bilmiyorum yabancı lastik testi yapan sitelerden bir araştırın belki farklı ülkelerde kullanılan iyi lastiklerden olabilir.
    2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
    2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

http://www.tyrereviews.co.uk/Article...e-Shootout.htm
      Burda benzer ölçü lastik ile test sonuçları var.inceleyebilirsiniz açıkcası bu ebatlarda performansı çok iyi değil gibi.

Yorum

Hollandada üretiliyor diye biliyorum. Yol tutuşu bana iyi gibi geldi ama cok fazlada test etme şansım olmadı. Biraz daha kullandıktan sonra netleşecek galiba.
        İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Lastiklerin ses seviyeleri belli ama kulağa gelen bu seviyedeki sesin tonlaması belirtilmiyor

Şöyle örnek vereyim; 2003 de Laguna II almıştım kuzenim ise Passat. Laguna nın kabinine giren ses değerleri Passat tan düşüktü ancak Passat ta ses daha kalın ve bas bir tonda iken Laguna daki az da olsa daha tiz bir tonda olduğundan Passat a göre daha gürültülü izlenimi veriyordu.

Lastikler de böyle; seviye bir diğerine göre düşük görünür ama cam açık kalmış gibi bir fısıltı gelir vb..
          2014 Insignia 1.6 170Hp A.Select Cosmo + Sunroof

Yorum

İçeride rüzgar sesi gibi bir ses var. şehir içi kullanımda bile farkında olmadan kulaklarım tıkanıyor. Eski lastiklerim mıchelın ve baya eskimiş olmasına rağmen bu kadar ses almıyordu. Aynen cam açıkmış gibi bir ses geliyor ve bütün camları teker teker kontrol ediyorum
            İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Lastik sesini diğer sesler ayırmak genelde kolaydır ama belki de lastiklerinizden gelmiyordur. Emin misiniz lastiklerden geldiğine? Haberiniz olmadan yapılmış bir hırsızlık girişimi sonucu kapınız zorlanmış ve ses yapar hale bile gelmiş olabilir. Tesadüfen lastik değişimine denk gelmiş olabilir.

Markayı ilk defa duydum açıkçası ama ne kadar dandik olsa da kulak tıkayacak kadar ses yapması bana çok garip geldi. Sesin kaynağından emin misiniz?
              2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Vredestein eskiden bayağı ünlü bir markaydı aslında da michelin, bridgestone falan pazara hakim olunca unutuldu (en azında ülkemizde), avrupada durum nedir bilemiyorum.
                ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ozgurcetin
                  İçeride rüzgar sesi gibi bir ses var. şehir içi kullanımda bile farkında olmadan kulaklarım tıkanıyor. Eski lastiklerim mıchelın ve baya eskimiş olmasına rağmen bu kadar ses almıyordu. Aynen cam açıkmış gibi bir ses geliyor ve bütün camları teker teker kontrol ediyorum
                  Yaşadığınız olay piskolojik zannediyorum.Bu derece fark yaratacak ses yapması pek olası değil.
                  Araca içi sese bir süre sonra kulak alışıyor ve sanki bütün gürültü araç içindeymiş gibi oluyor.
                  Açıkcası her aldığım araçta nerdeyse aynı şeyi yaşadım.Şimdiki aracım hala sesiz bakalım yakında onada alışırım

Yorum

psikolojikte olabilir dediğiniz gibi.Zamanla alışırım heralde
                    İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ahmet_turedi
                      Yaşadığınız olay piskolojik zannediyorum.Bu derece fark yaratacak ses yapması pek olası değil.
                      Araca içi sese bir süre sonra kulak alışıyor ve sanki bütün gürültü araç içindeymiş gibi oluyor.
                      Açıkcası her aldığım araçta nerdeyse aynı şeyi yaşadım.Şimdiki aracım hala sesiz bakalım yakında onada alışırım
                      Bu çok kötü bir huy ve bende de var, keşke aşabilsek

Bazen bakıyorum adamın arabası trampet çalıyor ama adam hiç oralı değil gayet mutlu arabasıyla..

Yorum

Arabaya arkadaşlarım bindiği zaman maşallah hiç ses yok fısır fısır diyorlar ama bana hiç öyle gelmiyor.
                        Fazla pinpirikliyiz galiba bu konuda
                        İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Arabaya arkadaşlarım bindiği zaman maşallah hiç ses yok fısır fısır diyorlar ama bana hiç öyle gelmiyor.
                          Fazla pinpirikliyiz galiba bu konuda
                          Kesinlikle, dün yakın arkadaşıma yeni araç bakmak için Mercedes bayisine gittik, orda belki ilerde Insignia ile değişirim diye C180 denedim, daha önceleri de birkaç defa denemiştim gerçi. 18" jantlı C180 Amg nin içeri aldığı yol sesi bir Insinia dan çok daha az değil kesinlikle.

Velhasıl pimpirikli olmak birşeyden memnun olamyı çok zorlaştırıyor, arkadaşlar çok sessiz diyorsa bence daha fazla sorun etmeyin

Yorum

Bende şirkete gelen 5.25 xdrive i kullandım. Lastik sesini pek duyamadım ama motor sesi insignianın 1.6 dizelin çok çok fazla. Bmw nin koltuğuna oturup aracı çalıştırınca 'tamam bu araba dizel' diyebiliyosunuz
                            İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

İşleniyor...
                            X