Duyuru

Collapse
No announcement yet.

VİİJJJJUUUVVV JIIIIIANNNNGGG TISSSSSS

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• VİİJJJJUUUVVV JIIIIIANNNNGGG TISSSSSS

Arkadaşlar,

* Birkaç aydır 3. vitese geçerken gaza bastığımda ve gazdan ayağımı çektiğimde, nefesi içine çekerken çalınan ıslık sesine benzeyen vijuvvv diye ses duyuyordum. Son zamanlarda 2. vitesteyken gazdan ayağımı çekerken de aynı sesi duymaya başladım. Bu sesin sebebi ne olabilir? Bu sesi daha çok yaz aylarında duyuyorum. Turbonun doğal sesi böyle midir?

* Bazen vites rolantideyken debriyaja bastığımda elektronik park frenini çekerken çıkan jiiang sesine benzer bir ses çıkıyor. Bu ses normal mi?

* Kasislere hızlı girdiğimde hava kaçırma sesi gibi tıssss sesi geliyor. Bu amartisörlerden gelen doğal ses midir?
    Tşk.
    Öfke Gelir Göz Kararır, Öfke Gider Yüz Kızarır...

Ynt: VİİJJJJUUUVVV JIIIIIANNNNGGG TISSSSSS

video çekme şansınız varsa çekebilirmisiniz
    park frenindeki ses normal diye biliyorum fakat diğerlerinin sesini canlı duymak gerek

Yorum

İçimi karattın valla bence buna en iyi cevabı aton1981 verir

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
      Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Guzel bir konu basligi olmus

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ŞEKEROĞLU
          video çekme şansınız varsa çekebilirmisiniz
          park frenindeki ses normal diye biliyorum fakat diğerlerinin sesini canlı duymak gerek
          Videoya denk getirmek kolay değil. Fakat, deneyeyim.

Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
          İçimi karattın valla bence buna en iyi cevabı aton1981 verir
          NOt: Yukarıdaki etkenlerin hiç biri aracın çekişini, ivmelenmesini, yol tutuşunu vb. olumsuz etkilemiyor. Onun için içini çok karartma. Ayrıca ilginiz için tşk.

Orjinal yazı sahibi: FacomX
          Guzel bir konu basligi olmus
          Tarifini tam yapamadığım sesleri ifade etmek için böyle başlık açtım. rolleyes

Yorum

Gazdan ayağınızı çektiğinizde gelen ses turbo selenoid valfi olabilir.

Yorum

2. Viteste 3 bin devir üstünde iken gazi bırakınca gelen ses maalesef ki şanzıman dan geliyor. Ses böyle otokar dolmuşlarda gazi bırakınca gelen sese benziyor dimi hatta geri giderken çıkan sese benziyor azda olsa. Maalesef bendede bu ses çıkıyor özellikle yokuş inerken 2. Viteste çok rahatsız ediyor. Tabi ustaya götürmedim ama araştırmalarım bunu gösteriyor umarım basit birseydir.
              İnsignia 1.6T Cosmo Metro Mavi DVD800

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Uğur K
                Selenoid valfi tok ses çıkarır diye okumuştum. Bende ki metalik ıslık sesi gibi çıkıyor. Eğer selonoid arızasıysa tamiri kolay mıdır? Aracın masraf açmasından çok, sorunu anlayıp doğru düzgün tamir edecek usta bulamamaktan korkuyorum.

Orjinal yazı sahibi: murat121
                2. Viteste 3 bin devir üstünde iken gazi bırakınca gelen ses maalesef ki şanzıman dan geliyor. Ses böyle otokar dolmuşlarda gazi bırakınca gelen sese benziyor dimi hatta geri giderken çıkan sese benziyor azda olsa. Maalesef bendede bu ses çıkıyor özellikle yokuş inerken 2. Viteste çok rahatsız ediyor. Tabi ustaya götürmedim ama araştırmalarım bunu gösteriyor umarım basit birseydir.
                Ses sanki ön sağ taraftan geliyor gibi. Şanzımanla ilgili bir sorun yaşamadım şu ana kadar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: gezgin_insignia
                  Selenoid valfi tok ses çıkarır diye okumuştum. Bende ki metalik ıslık sesi gibi çıkıyor. Eğer selonoid arızasıysa tamiri kolay mıdır? Aracın masraf açmasından çok, sorunu anlayıp doğru düzgün tamir edecek usta bulamamaktan korkuyorum.
                  Aracı çalıştırıp, tekrar motoru durdurup selenoid valfinin üzerine elinizle vurun. "zonk zınk tıs" benzeri sesler geliyorsa kaçırıyordur, değişmesi gerekli. 120-130 lira birşeydi sanırım. Tabi değiştirmeden önce emin olmak şart.

Yorum

Teşekkür ederim sedat kardeşim.

Arkadaşlar,

* Birkaç aydır 3. vitese geçerken gaza bastığımda ve gazdan ayağımı çektiğimde, nefesi içine çekerken çalınan ıslık sesine benzeyen vijuvvv diye ses duyuyordum. Son zamanlarda 2. vitesteyken gazdan ayağımı çekerken de aynı sesi duymaya başladım. Bu sesin sebebi ne olabilir? Bu sesi daha çok yaz aylarında duyuyorum. Turbonun doğal sesi böyle midir?

* Bazen vites rolantideyken debriyaja bastığımda elektronik park frenini çekerken çıkan jiiang sesine benzer bir ses çıkıyor. Bu ses normal mi?

* Kasislere hızlı girdiğimde hava kaçırma sesi gibi tıssss sesi geliyor. Bu amartisörlerden gelen doğal ses midir?
                    Tşk.

1. Genelde 1,6T lerde gazdan ayağı çektiğinde bekçi düdüğü gibi ıslık sesi verir. Hafif kalın. Selenoid valfinin kaçırma sesi. Salyangoz içinden gelir. Ama dikkat edilecek nokta, gaza basarken değil. Gazdan ayağı çektiğinde. Veya rölantide gaz verip bıraktığında... Bu normal. Sizinki gaz verince de gelen başla türlü bir ses. Kayıt edebilreniz daha iyi yorum yaparız. Aynı zamanda, Turbodan başka bir ses daha gelir. Biraz tetiklemeli. kav kav kav kav türü. Buda normaldir. Sesi biraz daha tarif edin ?

2. Aracınız kaç km ? debriaja rölantide bastığınıza debriaj rulmanı volandan grup milini motor gücünden ayırır. Geriye sadece motor boş deviri kalır.
                    Tahminen, km yüksek ise ( ki bu kıstas değil bir ihtimal ) debriaj rulmanı hareket ederken ses yapıyordur. Volan dan grup milini ayırırken ve baskıyı boşa alırken de sürtme söz konusu da olabilir. Bende olmuştu. Ama tarifiniz üzere park freni sesine benzemiyor. Kısaca, sesi kaydedin. Dinleyelim.
                    Bazen, emin değilim. Park freni çekili iken debriaja basarsanız araç hareket edecek düşüncesi ile park frenini indiriyor olabilir. Bu da aynı sesi duymanıza neden oluyordur? Dikkat edin bakalım. Bu bir yorum. Bilgi değil... Hatırlayamabilirim.

3. Amortisörlerden gelen doğal ses. O sese bayılıyorum. Otobüs gibi.
                    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Siz sesi kaydedin. Ham halde yollayın. Ben her türlü duyarım anormal birşey varsa.... Tüm opel ustalarını gezdir birşey duymazlar ama ben duyarım
                      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
                        Teşekkür ederim sedat kardeşim.

Arkadaşlar,

Tşk.

1. Genelde 1,6T lerde gazdan ayağı çektiğinde bekçi düdüğü gibi ıslık sesi verir. Hafif kalın. Selenoid valfinin kaçırma sesi. Salyangoz içinden gelir. Ama dikkat edilecek nokta, gaza basarken değil. Gazdan ayağı çektiğinde. Veya rölantide gaz verip bıraktığında... Bu normal. Sizinki gaz verince de gelen başla türlü bir ses. Kayıt edebilreniz daha iyi yorum yaparız. Aynı zamanda, Turbodan başka bir ses daha gelir. Biraz tetiklemeli. kav kav kav kav türü. Buda normaldir. Sesi biraz daha tarif edin ?

2. Aracınız kaç km ? debriaja rölantide bastığınıza debriaj rulmanı volandan grup milini motor gücünden ayırır. Geriye sadece motor boş deviri kalır.
                        Tahminen, km yüksek ise ( ki bu kıstas değil bir ihtimal ) debriaj rulmanı hareket ederken ses yapıyordur. Volan dan grup milini ayırırken ve baskıyı boşa alırken de sürtme söz konusu da olabilir. Bende olmuştu. Ama tarifiniz üzere park freni sesine benzemiyor. Kısaca, sesi kaydedin. Dinleyelim.
                        Bazen, emin değilim. Park freni çekili iken debriaja basarsanız araç hareket edecek düşüncesi ile park frenini indiriyor olabilir. Bu da aynı sesi duymanıza neden oluyordur? Dikkat edin bakalım. Bu bir yorum. Bilgi değil... Hatırlayamabilirim.

3. Amortisörlerden gelen doğal ses. O sese bayılıyorum. Otobüs gibi.
                        1. Evet genelde gazdan ayağı çektiğimde metalik ıslık gibi keskin bir ses. Aslında rahatsız edici bir ses değil, aksine gaza yeniden yüklenme hissi veren gaza getirici bir ses. Sanki basmanı istiyor gibi bir ses. Rölantide de yapmıştı galiba tam hatırlayamadım şimdi. Kav kav sesine denk gelmedim.

2. Araç 2012 model 32.000 km. Ses frene basıp park frenini çekerken çıkan sesle aynı. Baskı balatadan sürtünüyor diye şüphelenmiştim. Fakat balatada kaçırma vb. bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Yalnız 2. vitese geçerken alışkanlıkla yarım debriyaj yapınca vites sesli geçiyor. Bununla bir alakası yoktur sanırım. Sesi bazen yaptığı için denk getirmek kolay değil. Akşama doğru çevre yoluna çıkıp biraz dur kalk, 2. , 3. viteslerde gazlama yapayım. Sesi çıkarsa hemen paylaşırım.

3. Aynen otobüs gibi ses veriyor. O ses ne zaman gelse, havasını kontrol ettiğimde lastikler 1-2 db. düşük çıkıyor.
                        Alakası var mı bilmiyorum:
                        Her zaman çıktığım uzun yolda ort. 8,1 - 8,4 yakan araç en son yolculuğumda daha hızlı gitmeme rağmen 7,7 ve 7,3 yaktı. Yakıtta düşüş oldu. Aracın çekişinde, yol tutuşunda, gazlamasında vb. bir azalma yok.

Aracı çalıştırıp, tekrar motoru durdurup selenoid valfinin üzerine elinizle vurun. "zonk zınk tıs" benzeri sesler geliyorsa kaçırıyordur, değişmesi gerekli. 120-130 lira birşeydi sanırım. Tabi değiştirmeden önce emin olmak şart.
                        Rolantide biraz çalıştırarak motoru durdurup bakayım bahsettiğin şekilde ses gelecek mi?

Orjinal yazı sahibi: aton1981
                        Siz sesi kaydedin. Ham halde yollayın. Ben her türlü duyarım anormal birşey varsa.... Tüm opel ustalarını gezdir birşey duymazlar ama ben duyarım
                        Sesi kaydedebildiğim an yollayacağım.

Yorum

Aracınız 1.4 t mu.?

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insgna44
                            Aracınız 1.4 t mu.?
                            Aracım 1.6 t

Yorum

Bekçi Düdüğü...

https://www.youtube.com/watch?v=mfSbhSlLyv0

Yorum

İşleniyor...
                              X