Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia 1.6D AT9 ile ilgili sorular

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Insignia 1.6D AT9 ile ilgili sorular

Merhaba,

Insignia 1.6D AT9 aracını geçen gün bayide test ettim. Çok hoşuma gitti, fakat kasanın eski olması kafamda soru işareti bırakıyor. Fiyat-Performans olarak çok iyi bir araç, ikinci el talebi sanırım çok fazla yok bunu da hesaba katmak gerekli.
    Araç ile ilgili bir kaç sorum var, eğer cevaplarsanız çok sevinirim:

1. Şehir trafiğinde veya ışıklarda dururken fren pedalına basılı tutmak gerekiyor mu? Araç otomatik vites ve elektrikli park freni var, dolayısıyla pedala basmak gerekmediğini düşünüyorum. Mesela Mercedes'lerde start-stop sistemi var, motor durduktan sonra fren pedalına biraz fazla yüklenince el frenini çekiyor ve pedalı bırakabiliyorsunuz. Sonrasında gaza bastığınızda motor çalışıyor ve ilerliyorsunuz. (test sırasında bir ton özellik arasında kaybolduğum için buna bakmayı unuttum)
    2. Aracın AT6 vites kutusu nasıldır ve tipi nedir? Bayideki satış temsilcisi tam otomatik vites dedi, internetten de araştırdım ama bulamadım. Tamir olabiliyor mu, yoksa DSG gibi kapalı kutu bir sistem mi? (Vites geçişleri vs beni memnun etti)
    3. Test aracı 19inc jantlıydı, ben açıkçası konfor odaklı kullanacağım, ve araç biraz sarsıntılı gibi geldi bana. Alırsam zaten standart jant ile alacağım, 18inc jant ile 19 arasında konfor anlamında çok mu fark oluyor?
    4. Aracı Çevre Görüş Paketi 2 ile alacağım. ACC benim için önemli. Stop and Go fonksiyonu şehir içi trafikte çdur-kalk yapmayı mı sağlıyor? Bir kaç video gördüm ama araç sanki tam durmuyor gibi geldi. Pedallara basmasam da tam durup tekrar hareket ediyor mu?

Şimdiden teşekkürler.

Ynt: Insignia 1.6D AT9 ile ilgili sorular

1- auto hold yok, frene basmak zorundasınız
    2- tam otomatik tork konvertörlü bir şanzımandır, ben henüz büyük bir arızasını duymadım
    3- 19 jantlı ama flexridelı alırsanız tour modunda hiç rahatsız edici değil ama haliyle 18'den daha az konforlu olacağı kesin
    4- öndeki araç durunca güzel bir şekilde ayarladığınız boşluğa uyarak tam duruyor ama öndeki araba hareket edince gaza ufak bir dokunmanızı bekliyor
    Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
    Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
    VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

Çok teşekkürler cevaplar için. AutoHold olmaması acı verici. Peki el fren düğmesini manuel çeksem işe yaramaz mı?

Ek bir soru; bayideki görevli Start-Stop özelliği olmadığını söyledi, ama sitede var diyor, hangisi doğru acaba?

Yorum

Rica ederim, el frenini manuel çekmeyi denemedim yarayabilir ama her seferinde yapacak mısınız Otomatik viteslerde start stop yok, manuel olanda var.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan
          Rica ederim, el frenini manuel çekmeyi denemedim yarayabilir ama her seferinde yapacak mısınız Otomatik viteslerde start stop yok, manuel olanda var.
          Açıkçası 1dk'lık bazı ışıklarda beklerken şimdiki aracım manuel vites ve mekanik el freni olsa da boşa alıp el frenini çekiyorum. El freni tuşuna basıp ayağı frenden çekmek mantıklı bence. Ama vitesi de N'ye almak gerekir mi, motoru zorlar mı bilemem tabiki, denemek lazım

Teşekkürler.

Yorum

Evet D pozisyonunda park freninin aktifleştirmiyor olabilir deneyenlere sormak lazım

Yorum

Valla teknoloji ne hale geldi frene basmaya bile üşenir olduk iyi mi
              2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
              2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Autohold var, yokuş kalkış için. Düz yolda el frenini çekmez.

Yorum

Onun adı Hilholder birader

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                  Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Şaşırdım şimdi, ikisini de aynı zannediyordum.

Yorum

Manuel Golf de vitesi boşa aldığınızda -yolda eğim olmasa da- isterseniz araç bekleme esnasında fren uygulayarak belirsiz yol eğimlerinde aracın öne-geri kaymasını engelleyebiliyor, yinde start stop da var.

Otomatik Insignia mda bunlar yok ama Golf ten sonra açıkcası hiç aklıma gelmedi bile, Insignia ile beklerken kırmızı ışık uzun sürecekse ve yolda eğim yoksa vitesi D den N ye alıyorum , tüketim de bir miktar daha düşüyor.
                      2014 Insignia 1.6 170Hp A.Select Cosmo + Sunroof

Yorum

İşleniyor...
                      X