Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Vgate ELM327 OBD cihazının başıma açtığı dert.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Vgate ELM327 OBD cihazının başıma açtığı dert.

Herkese merhaba,

İlginç ve bana korkutucu gelen bir sorun yaşadım ve net bir anlam veremedim. Sizlerinde fikirlerine çok önem veriyorum, yardımcı olursanız sevinirim. Detaylı bir anlatım yapmak istiyorum ki sorunumu doğru tespit etmem mümkün olsun, umarım sıkılmazsınız.

Bir iki yıl önce aldığım Vgate iCar2 ELM327 Bluetooth Version cihazını uzun zamandır kullanmıyordum. OBD soketinde takılı duruyordu ama bağlanmadığım için aktive olmuyordu. Ara ara araç değerlerini okumak hata kodu var mı bakmak için falan kullanıp kapatıyordum.

Dün uzun süre sonra ilk defa tekrar bağlandım, nerden aklıma estiyse tema falan yüklediğim meşhur Torq programıyla anlık verileri izledim falan, hiç bir sorun yoktu. Bu sabah araca bindiğimde sanırım otomatik bağlanmış, oğlumu okula bırakıp işe doğru yola çıktım. Okula giderken de sonrasında işe doğru giderken de yoğun trafikte kaldım. Yakıtın azaldığını görünce her zaman yakıt aldığım Opet Erhan Dededoğluna girdim. Stop ettim. Pompacıya 300 ml'lik Würth yakıt katkısını verip onu da eklemesini ve fullemesini rica ettim. Yakıtı aldım. Kontağı çevirdim sorun yok, çalıştırdım ve gene sıkıntı yoktu. Hep yaptığım gibi ortalama hız, yakıt ortalaması ve sürüş 2 verilerini sıfırladım ve olan oldu.

Önce ESP devre dışı uyarısı aldım, tamama basıp geçtim, aracı acilen servise götürün ikazı aldım hemen ardından ve ben tamamam basamadan kayboldu, sonra tekrar ESP uyarısı ve bu sefer ESP arıza ışığı yandı, sonra tekrar servise gidin derken ekran kendi kendine yazılar ve uyarılar vermeye başladı. Ben tamama bastıkça aynı uyarıları yineleyip durdu ve bu arada servise gidin ikaz lambası da yandı ve yanık kaldı. Ben yola çıkmış bulundum bunlar olurken ve ilerlemeye devam ettim iş yerime az bir yol kaldığı için. Otoparka çeker bi bakarım derdi neymiş diyordum ki viteslerin vuruntulu geçmeye başladığını farkettim. Flexride normal moddaydı, sporta aldım sürüş sitili değişmedi, komfora aldım gene etkilenmedi, normale aldım tekrar ve bu arada gaz yememeyle aynı anda göstergeler sıfırlanıp sonra hemen normal konumlarına gelmeye başladı. Bunu neredeyse sürekli yaptı, göstergeler sapıttı yani bir anlamda. Ben ne olduğunu tahmin etmeye çalışırken otoparka birkaç yüz metre kalmıştı, durmadım. İşyerine varsam bari derken gözüme yanıp sönen Vgate ışıkları takıldı ve o an telefonuma bağlı olduğunu anladım Çıkarmamla birlikte epilepsi krizine girmiş gibi sapıtan araba, yok ya tamam bişeyim yok iyyim ben diyip harbiden de ayağa kalkan adamlar gibi birden normale döndü... ???!'^+%&/ huh huh huh huh Herşey gene normal çalışmaya başladı, ikaz ışıkları sönmedi. huh huh huh huh

Ben de otoparka girdim hiç bir şey olmamış gibi aracımı parkedip kontağı kapattım, inip kilitledim. Biraz bekleyip açıp bindim ve kontağı açtım. Hiç bir sorun yok, çalıştırdım sorun yok, 30 saniye kadar dip gaz yaptım sorun yok. Sorun bulamayınca basın eksprese çıkıp sport modda baya bi zorladım sorun yok, geri dönerken virajlarda ESP'yi ABS'yi zorladım gene sorun yok... huh huh huh huh

E doğal olarak ben de faturayı Vgate'e kestim ama gene de takip etmem gerekecek. Sorun bundan mı değil mi emin değilim çünkü ve açıkçası yeniden denemek gibi bir niyetim de yok ECU'yu ya da başka bir beyni elime almak istemiyorum

Daha önce yaşayan varsa tecrübelerini ve diğer arkadaşlarımın da fikirlerini rica ediyorum. Neden olabilir? Teşhisim doğru mudur?

Şimdiden teşekkürler.

2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Ynt: Vgate ELM327 OBD cihazının başıma açtığı dert.

Tamda böyle bir tecrube yaşadım.
    Aldığım ELM327 cihazı arızalı gelmişti. Sisteme takar takmaz göstergeler sapıtıyor, Allah ne verdiyse tüm hatalar kodlar ekrana çıkıyordu. Kontak kapa/aç marş yap, anca düzeliyordu. Yeni cihaz geldi sorun ortadan kalktı. Tabi benim direkt arızalı gelmişti. Sizinki sonradan arızalanmış ta olabilir. Bu cihazlar dandik cihazlar. Çok ta kaliteli üretildğini düşünmüyorum. Aracımıza bağlamamız bile risk aslında da neyse merak ağır basıyor

OBD cihazı direkt beyin ecu sistemine paralel köprü yapar gibi sisteme bağlanıyor. Cihazdaki bir sorun, tüm sistemi sekteye uğratmaya yeter.
    Atıno cihazı yenisini alın
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

acaba aracınız hacklendimi ?

Genelde bu tür cihazların bağlantı şifresi basit ve sabit şifrelerdir bence araç üzerinde bırakmayın

geçmiş olsun

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
        Tamda böyle bir tecrube yaşadım.
        Aldığım ELM327 cihazı arızalı gelmişti. Sisteme takar takmaz göstergeler sapıtıyor, Allah ne verdiyse tüm hatalar kodlar ekrana çıkıyordu. Kontak kapa/aç marş yap, anca düzeliyordu. Yeni cihaz geldi sorun ortadan kalktı. Tabi benim direkt arızalı gelmişti. Sizinki sonradan arızalanmış ta olabilir. Bu cihazlar dandik cihazlar. Çok ta kaliteli üretildğini düşünmüyorum. Aracımıza bağlamamız bile risk aslında da neyse merak ağır basıyor

OBD cihazı direkt beyin ecu sistemine paralel köprü yapar gibi sisteme bağlanıyor. Cihazdaki bir sorun, tüm sistemi sekteye uğratmaya yeter.
        Atıno cihazı yenisini alın
        Çok teşekkürler bilgilendirme için. Benimki gayet iyi çalışıyordu ama demek ki arıza yaptı. Çıkardım attım torpidoya zaten kullanmayı da düşünmüyorum. Daha kaliteli bir tane bakarım belki, seviyorum çünkü bu gibi teknolojileri. İnşallah başıma iş almam...
        2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX

Genelde bu tür cihazların bağlantı şifresi basit ve sabit şifrelerdir bence araç üzerinde bırakmayın

geçmiş olsun
          Vallahi olur mu olur, yapmışlardır. Ha bunu yapınca eline geçer bilemem, insan bunu anca kötülük olsun diye yapar. Doğru, keşke hiç takılı bırakmasaymışım. Belki de takılı bırakarak bozdum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX

geçmiş olsun
            Abi doğru diyon. Ama elinde bluetooth ve programı açıp etrafta elm den gelen sinyal arayan kaç kişi çıkar kine? Durumu bilen biri denk gelirse ve tabi kötü niyetli ise olurmu olur
            CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Daha önce ESP ve ABS uyarı ışığı yanınca beraberinde daha sonraları acilen servise gidin uyarı da yaktiriyordu sonunda gidebilmistim,7-10 gün sonra servise sonuç olarak Sol ön ABS sensörü bitmiş yerine yenisi takılmıştı inşallah sıkıntı yoktur sizin arabada

Yorum

Bencede esp kablosunda bir sıkıntı var gibi,ama vites sarsıntılarını anlıyamadım :/
                Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

OTomatik vites olunca, şanzımanın çalışması için bir çok sensöre bağlantı kuruyor ecu obdlink üzerinden. Cihaz, bu iletişimi sekteye uğrattığı için geçişler haliyle düzensizleşiyor. Teknik açıklamasını bilmem ama blok olarak buşekilde olmuş olabilir Kadir.

Yorum

O zaman bir kac km sonra yine esp hatasi ve servis uyarisi cikarsa kablo degisiminden sonra hersey normale doner ali abi ama tekrar ayni hatayi vermezse sorunu bulmak zorlasicak
                    Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

F10 Msport

Yorum

Bana Vgate sinyalleri bozduğu için iletişim hataları oldu ve sensörlerden haber alamayınca arıza ışıklarını yaktı gibi geldi ama bilemiyorum tabi. Söker sökmez hemen aynı saniyede herşey normale döndü çünkü. Kapat aç yaptıktan sonra hatalar tekrar etmedi. Arabayı savurup ESP'yi ani frenle ABS'yi devre sokturdum ve normal çalıştılar ve hata vermediler.

İnşallah sorun çıkmaz, bakalım göreceğiz. İzlemede olacağım bir kaç gün.

Yorum

İnşallah çıkmaz, çıkarsa kadirin dediği olur.

Yorum

Ersin ağabey o esp hatası bazen gidip gelir benim eski iki insigniamdada başıma geldi, inşallah şimdilik normale dönmüştür.
                          Yine aynı hata olursa bir kabloyla halledersiniz kanaatindeyim.

F10 Msport

Yorum

Arabanın herşeyi elektronik olduğu için şanzımanı ister elektrikli araba gibi sıfır sarsıntıyla vites geçirebilir, ister dişli sürttürerek geçirebilir
                            InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kdristnbl
                              Ersin ağabey o esp hatası bazen gidip gelir benim eski iki insigniamdada başıma geldi, inşallah şimdilik normale dönmüştür.
                              Yine aynı hata olursa bir kabloyla halledersiniz kanaatindeyim.
                              Eyvallah Kadir kardeşim inşallah sorun olmaz. Çok şükür şimdiye kadar elektrik elektronik de dahil ciddi bir arıza vermedi AFL dışında. Umarım şimdiden sonra da vermez.

Orjinal yazı sahibi: cagri
                              Arabanın herşeyi elektronik olduğu için şanzımanı ister elektrikli araba gibi sıfır sarsıntıyla vites geçirebilir, ister dişli sürttürerek geçirebilir
                              Açıkçası viteslerin sert ve vuruntulu geçmesine hiç anlam veremedim ama olan aynen buydu. Ne ve nasıl etkilenip buna yol açtı bilemiyorum. Bas baya al sana vitesss der gibi sert gecti yukarı da aşağı da. Ama herhangi bir ses yapmadı.

Yorum

İşleniyor...
                              X