Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia 1,6 cdti dizel yakıt tüketimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: İnsignia 1,6 cdti dizel yakıt tüketimi

At ile arabanın yediği aranmazmış
    2016 - İNSİGNİA - SPORT + STİL PAKET - BEYAZ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Mustafa147
      At ile arabanın yediği aranmazmış
      Kim uydursuysa güzel olmuş
      Bu arada her depo doldurduğunuzda kilometreyi sıfırlayın ve hesaplayın yol bilgisayarının kesin üstünde çıkıyor.

Yorum

aslan besleyen yemini düşünmez ihihi

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Çok fazla yakıt olayını düşünmüyor ve hesap falan yapmıyorum...Hangi araba İstanbul.da az yakıyor ki....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mozarto
            Çok fazla yakıt olayını düşünmüyor ve hesap falan yapmıyorum...Hangi araba İstanbul.da az yakıyor ki....
            Otoparkta yatan araba. ))) aküsü bitmesin diye arada bir çalıştırınca 0,2 kuruşu geçmiyor nasıl bir sevgi ise otoparkta varlığı yetiyor arkadaş.
            "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Oguz_75
              Orjinal yazı sahibi: mozarto
              Otoparkta yatan araba. ))) aküsü bitmesin diye arada bir çalıştırınca 0,2 kuruşu geçmiyor nasıl bir sevgi ise otoparkta varlığı yetiyor arkadaş.
              haha haha haha

Yorum

selamlar, aslında baska bir konuya yazmıştım ama bu sayfa oldugunu söylenince buraya da yazmak istedim.

tam 2 hafta önce aranıza 1.6 cdti cosmo ile katıldım. ilk depoyu 310 tl ye doldurdum ve dün itibariyle 2.depomu aldım. şimdi şöyle düşünüyorum depo 70 lt. eski aracım opel corsa 45 lt idi. ve 650 km civarı hepsi şehiriçi olmak üzere gidiyordum. şimdi insignia ile de ilk depomda aynı km yi yaptım hemen hemen. elbette araç yeni, ağır ama daha fazla en azından bir 100-150 km daha fazla gitmeli mi? yoksa bu konuları konuşmak için 1000-2000 km beklemek gerekir mi. 1.6 dizelciler ortalama sizler kaç km gidiyorsunuz. saygılar,
                insignia 1.6 cdti 136 hp a/t cosmo+kış paketi+beyaz

ruzgar ozur dilese de agactan; yaprak dustu bir kere...

Yorum

Linkte Almanya ağırlıklı gerçek tüketim değerleri var. Örn 2015 sonrası 140beygire kadar dizel otomatikler 7,2lt tüketmiş. Tabi listedekiler genelde sports tourer. Sedanla arada 1 yolcu kadar ağırlık farkı var. Sedanda uzun vade ortalama 7lt kadar olacaktır.

https://www.spritmonitor.de/en/overv...=2&powerunit=2

Yorum

yanlız bizim ülke şartları Almanyadan kötü ,trafikte düzen yok ve yollar bozuk bu gerçeği de göz önüne alırsak en az 1-,1,5lt fark olur oranın tüketim değerleriyle arası.
                    insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi

Yorum

Farklı bir başlık açmıştım yakıt değerlerini direk ilgilendiren, kıyaslanan araçların lastik ebatları yakıt değerlerini çok ciddi oranda etkiliyor, muhtemel lastik ebatlarınız 245.45.18, ancak piyasada muadil araçlarda 215.55.16 dahi mevcut ki eğer siz de değiştirirseniz teknik analizini araştırmadım ama muhtemelen 1000 km leri rahat bulur 6.5 leri görürsünüz, ancak konfor ve yumuşaklığını artırmasına karşılık yüksek hızlarda yol tutuşundan ciddi fedakarlık etmeniz şartıyla...

Yorum

4000 km de sport tourer sahibiyim , ben cok dikkat ederek kullanimda 7.4 sehir ici 6 lt sehir disi yakaladim , 15000 km de yarim litre dusurebilirmiyim onu dusunuyorum ...
                        1.6 Cdti Cosmo Sport Tourer

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Rasta
                          4000 km de sport tourer sahibiyim , ben cok dikkat ederek kullanimda 7.4 sehir ici 6 lt sehir disi yakaladim , 15000 km de yarim litre dusurebilirmiyim onu dusunuyorum ...
                          Arabanız dizel mi? Kaç model? Değerleriniz çooook iyi.Tabii arabamızın zevki çıkmıyor fazla dikkat edince.Biraz kaptırınca da çift hanelilerden indiremiyoruz.
                          "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

1.6 cdti otomatik arac , ama dediginiz gibi pedal altinda yumurta varmis gibi kullanim sonucu elde edilen degerler. Uzun yolda 110 la 6 lt yakaliyor , 120 sabitle 6.5 oluyor. 100 le gitseniz 5 kusurlere bile iner duzde .

Model 2016 ..
                            1.6 Cdti Cosmo Sport Tourer

Yorum

Merhaba,

Aracım henüz 550 KM, CDTI Cosmo 18 jant,

Uşak'tan aldım, Uşak - Ankara 121 sabit, 15 - 20 dk 150 - 160, ( Ortalama 101 ) ile tüketim 5.5,

Ankara içi - kenarları 175 km yaptım ortalama 7,

550 KM sonunda depom yarıya düştü.

Mazot bitince pompa değeri de paylaşırım

Rodaj olduğu için aracı hiç zorlamıyorum hızlı gitsem bile yumuşak şekilde hızlanmaya dikkat ediyorum...

Yorum

Rodaj bir şehir efsanesidir (bazı performans motorlar hariç) . Yeni aracın değişik devirlerde kullanılması gereklidir @cgr_ank

not: yorumum bilimsel verilere dayanmaz.
                                https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

İşleniyor...
                                X