Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia 1,6 cdti dizel yakıt tüketimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: İnsignia 1,6 cdti dizel yakıt tüketimi

VASİİLİ DİKKATİNE
    İnsignia sehirici için büyük diyorsun bu kullanım amacina gore değişir bence sen biraz büyü dostum.
    İnsignia hem spor hem performans hemde aile arabasi bagaj önemli çoluk çocuk sahibi olunca anlarsın.
    Yani polo bize gelmez senin yaşında astra kullanıyordum sen bence c yada b sınıfına gec daha mutlu olursun .
    [Center]    
                           1.6 Turbo- 180 HP -Cosmo -Flexride Şase -DVD 800 -Sunroof Ve 34 CHN 85

Yorum

Daha 1000 km lik aracın çok veya az yakmasını nasıl yorumluyor sunuz hayret doğrusu. Bu araç az yakar buna eminim tabi bazı cahiller gidip 1350 kilo tekene yığını passat 1.6 tdi ile karşılaştırinca buna gülmemek mümkün değil.
      İnsignia 1.6T Cosmo Metro Mavi DVD800

Yorum

B sınıfı bir araçla kıyaslandığında Hiçbir D segmenti araç ekonomik değildir.Bu konu açılırken muadillerine göre değerlendirildiğini düşünüyorum. Ama İSTANBUL şehiriçinde bir yerden biryere en ucuz gitmek ise lpg li araç olur.LPG li bir insignia deseydik aslında polo da mevzu olmayacaktı. Tamamen tercih ve keyif meselesi.Tüm arkadaşlar kendi beklentilerine göre haklı.Eleştirdiğiniz arkadaşınızda şehiriçinde insignia kullanıyor ve yorumları da samimi ve tarafsız.Takım tutar gibi bağlanmayalım.Araçlarımızın artısını bilerek aldık ve keyifle biniyoruz.Yakıtı sorun olmaya başlayınca da satıyoruz. Bunu ifade edene hemen şuna bin buna bin demek bizim foruma yakıştıramadığım bir üslup.Sonrasında verilen cevaplarda aynı tansiyonda olunca gereksiz yere birbirimizin kalbini kırmış,Günaha girmiş oluyoruz.Buradaki arkadaşlarımızın tecrübeleri ile arabamı daha iyi tanıma fırsatım oluyor.Bunun yanında dostluğu, sabrı, kardeşliği,samimiyeti de hissettiğim bir site.Lütfen yazmadan önce en yakın bir dostunuzun yüzüne söylermişçesine cümleleri okuyun ondan sonra mesaj atın.İnsignia çok yakan diyeni de az kaçan diyeni de seviyor ve saygı duyuyorum. angle
        "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

Arkadaşlar önce saygı, konu nereye gitmiş hepimiz koca adamlarız ne oluyor ya! Ne yakarsa yaksın bırakın ya, buradaki herkesin D segmentinde olan bu aracı seçmesinin kendince nedenleri vardır , benim boyum 1,94 cm kilom 100 kg ben tabii ki başka bir segment araçta rahat edemem , insignia yı seçmemin nedenlerini bu forumda anlatmam gereksiz olur burada herkes zaten bu araca aşık ama birbirimizi kırmanın alemi yok, herkesi çeki düzen vermeye ve kendine yakışır şekilde yorum yapmaya davet ediyorum. Saygı saygı saygı, farklı fikirlerde olmamız birbirimize karşı saygısız ve sevgisiz olmamızı gerektirmez herşeyden önce ihtiyacımız olan bu lütfen

Neyse ortalık yumuşasın yok mu 7'lt'nin altını gören ihihi

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
          Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Düzgün konuşan ve gerçekten adam gibi cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Bana defol git diyen arkadaşa da kimse kimseyi biryerden kovamaz ben bu arabayla ilgili tecrübelerimi yaşadıklarımı buraya aktardım ve üstüne basa basa söyledim söylüyorum İNSİGNİA ÖZELLİKLE İSTANBUL DA YAŞAYANLAR İÇİN ŞEHİR İÇİ TRAFİK DE KULLANIMA UYGUN VE EKONOMİK BİR ARAÇ DEĞİL BUNU SÖYLÜYORUM ANLIYORMUSUN? Bunun birçok sebepleri var. 1. si Park sorunu hangi sokağa hangi caddeye hangi ilçeye giderseniz gidin park sorunu yaşanıyor mevcut otoparklar yetersiz. Ben mecidiyeköy de oturuyorum evimin otoparkı var daha önceden 250 TL ödüyordum. 2. si Şehir içi kullanımda kişiden kişiye değişen tüketim değerleri var ama Akşam 17:30 dan itibaren istanbulun herhangi biryerin de trafiğe girip 8.7 nin altına tüketimi düşüren arkadaşa arabamı yemin ediyorum bedava veririm. Sonra bana kullanmadığınız araç demişsiniz benim kuzenım Opelin yetkili bayisin de satış temsilcisi ve Bir diğer kuzenım galerici hertürlü arabayı kullanıyoruz bakıyoruz alıp satıyoruz. Çalıştığım işyerinde sadece ekip arkadaşlarım da 7 tane opel aracımız var. 1.2 motordan 2.0 motora kadar opelin hemen hemen her modelinin gerçek değerlerini ben biliyorum. Siz benim aracı kötülediğimi veya passatla kıyasladığımı düşünüyorsunuz. Ya arkadaşım ben manyakmıyım passatla kıyaslayacak olsam 2012 yılında insignia yerine passat alırdım hiçmi araştırmadık bu arabayı sanki. Bir aracın ağırlığı 1730 kg civarındaysa ve o arabayı 2.0 dan 1.6 ya çekip de az yakmasını beklemek bilgisizlik. Neyse konuyu daha fazla uzatmayacağım ama son lafım opel alırken değerli diyen arkadaşa girsin internetten baksın 2.el piyasasına değerini görsün Ekonomi konusuna gelince kimse parasını sokağa atmak istemez tabi biz bu aracın çok yaktığını bilerek aldık değilmi ona laf etmiyorum farkındaysanız. Gerçek tüketim değerini söylüyorum. Herkese iyi günler bu foruma severek üye oldum ama bazı gereksiz kişiler buranın havasını bozmuş düzgünce okuyup anlayan arkadaşlara ve güzel cevap verenlere çok teşekkür ederim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: VasiiliZaitsev
              Düzgün konuşan ve gerçekten adam gibi cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Bana defol git diyen arkadaşa da kimse kimseyi biryerden kovamaz ben bu arabayla ilgili tecrübelerimi yaşadıklarımı buraya aktardım ve üstüne basa basa söyledim söylüyorum İNSİGNİA ÖZELLİKLE İSTANBUL DA YAŞAYANLAR İÇİN ŞEHİR İÇİ TRAFİK DE KULLANIMA UYGUN VE EKONOMİK BİR ARAÇ DEĞİL BUNU SÖYLÜYORUM ANLIYORMUSUN? Bunun birçok sebepleri var. 1. si Park sorunu hangi sokağa hangi caddeye hangi ilçeye giderseniz gidin park sorunu yaşanıyor mevcut otoparklar yetersiz. Ben mecidiyeköy de oturuyorum evimin otoparkı var daha önceden 250 TL ödüyordum. 2. si Şehir içi kullanımda kişiden kişiye değişen tüketim değerleri var ama Akşam 17:30 dan itibaren istanbulun herhangi biryerin de trafiğe girip 8.7 nin altına tüketimi düşüren arkadaşa arabamı yemin ediyorum bedava veririm. Sonra bana kullanmadığınız araç demişsiniz benim kuzenım Opelin yetkili bayisin de satış temsilcisi ve Bir diğer kuzenım galerici hertürlü arabayı kullanıyoruz bakıyoruz alıp satıyoruz. Çalıştığım işyerinde sadece ekip arkadaşlarım da 7 tane opel aracımız var. 1.2 motordan 2.0 motora kadar opelin hemen hemen her modelinin gerçek değerlerini ben biliyorum. Siz benim aracı kötülediğimi veya passatla kıyasladığımı düşünüyorsunuz. Ya arkadaşım ben manyakmıyım passatla kıyaslayacak olsam 2012 yılında insignia yerine passat alırdım hiçmi araştırmadık bu arabayı sanki. Bir aracın ağırlığı 1730 kg civarındaysa ve o arabayı 2.0 dan 1.6 ya çekip de az yakmasını beklemek bilgisizlik. Neyse konuyu daha fazla uzatmayacağım ama son lafım opel alırken değerli diyen arkadaşa girsin internetten baksın 2.el piyasasına değerini görsün Ekonomi konusuna gelince kimse parasını sokağa atmak istemez tabi biz bu aracın çok yaktığını bilerek aldık değilmi ona laf etmiyorum farkındaysanız. Gerçek tüketim değerini söylüyorum. Herkese iyi günler bu foruma severek üye oldum ama bazı gereksiz kişiler buranın havasını bozmuş düzgünce okuyup anlayan arkadaşlara ve güzel cevap verenlere çok teşekkür ederim.
              D segmenti bütün araçlar park sorunu yaşar. Ufak bir araç olmadığını kabullenmeniz lazım.
              Tüketim konusuna gelince galerici gibi konuştuğunuz ve doğru bildiğiniz yanlışlar olduğu çok belli. 2 litreden 1.6 ya çekince motor çok yakmaz.
              Bir kere şunu demeniz lazım hangi 2.0 lt motor? Bu motorun 130 hp, 160 hp ve 195 hp versiyonları var.
              130 hp için konuşursak bu motor eski nesil bir motor ve kullanılan şanzıman eski nesil bir Active select, yeni 1.6 motor ile birlikte yeni nesil Active select geldi. Vites geçişleri daha hızlı ve bir nebze daha tüketim dostu. 2 litre 130 hp olan versiyonun torku 300 nm. 1.6 dizel olan ise 320 nm tork üretiyor ayrıca +6 hp daha güçlü.
              Torku ve hp gücü fazla olan araçtan bahsediyoruz daha sonrasında 1.6 litrelik motor alimunyum bloktan oluşmaktadır. Bu da aktarma hafifliği sağlıyor ayrıca 2 litredeki gibi büyük bir motor olmadığı için ağırlık merkezi daha orta noktaya geldiği için daha fazla denge ve genel aksam hafifliği sağladığı için daha hafif oluyor.
              Yani 1.6 dizel motorlu Insignia 1730 kg değil!
              Milyon dolarlık arge yapan GM mühendisleri sizin engin bilgilerinizden faydalanması lazım. Yanlış anlamayın tecrübe anlamında değil, doğru bildiğiniz yanlışlar olarak. Böylece küçük hacimli motora ülkemiz piyasası için arge yapılmaz.
              Son olarak Insignia dediğiniz güzergahta çok yakabilir doğrudur ama emsal D segmenti araçları da kıyasladığımızda aralarında 1 litreden fazla oynamayacaktır.
              O güzergahta alt segment Fluance dizel otomatikler 7 litre altında yakmıyor. Kaldı ki Fransız motorlar oldukça cimridir diye bilinir.

Edit: İmla
              2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

Arkadaşlar,

Konu gereksiz karşılıklı atışmaya döndüğü için kapatılmıştır

Bu forumda kimse kimseye saygısızlık yapamaz eğer size yapılan bir saygısızlık var ise site yöneticilerine bildirirsiniz gerekli uyarılar yapılır ama siz burada kendi kendinize sataşmaya girerseniz ortalık karışır.

Konuyu baştan sona okudum aslında gerilecek bir konu yok kısaca özetliyelim

Arkadaş 2.0 Diezel kullanıcısı ve aracındaki ortalamayı biliyor ve yeni 1.6 dizelin kasanın büyüklüğünden dolayı daha çok yakacağını düşünüyor özellikle İstanbul içi ama bence sorun şuradan kaynaklanıyor yeni motor tork olarak yeterli ve ekonomi için tasarlanmıştır bazı arkadaşlar 1.6 T lerin kasayı kıldıramayacağını düşünürken nasıl yanıldılar ise bence bu araç tada bu tür yanılgılar çıkabilir.

Kıyaslama yapılırken araç segmentlerini karıştırmayalım

D segmenti aracına biniyorsak ona göre mesaj yazalım.

Diğer bir tarafta burada aktif olan olan üyelerin çoğu bir birini hem sosyal alemde hemde gerçek alemde tanır ve forum içinde yazışmaları ona göre yaparlar ve bir birlerinin espirielerine ve şaklarına alışıktır bazen oluyor yeni üyelerde mesajlarda rahatsız edici kelimeler kullanarak okları üzerine çekebiliyorlar sonrada karşılıklı atışma başlıyor sonrası nı tahmin edebiliyorsunuz konu kitleniyor arkadaşımızın gayet iyi niyetle açmış olduğu bir konu kapatılıyor

Sizleri sükünete davet ediyorum karşılıklı bu tür mesajlar yazarak birbirimizi üzmeyelim.

Keyifli Forumlar.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Taraflar Karşılıklı bir birlerinden özür dilediği için konuyu tekrar açıyorum

keyifli sohbetler

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
                    Arkadaşlar önce saygı, konu nereye gitmiş hepimiz koca adamlarız ne oluyor ya! Ne yakarsa yaksın bırakın ya, buradaki herkesin D segmentinde olan bu aracı seçmesinin kendince nedenleri vardır , benim boyum 1,94 cm kilom 100 kg ben tabii ki başka bir segment araçta rahat edemem , insignia yı seçmemin nedenlerini bu forumda anlatmam gereksiz olur burada herkes zaten bu araca aşık ama birbirimizi kırmanın alemi yok, herkesi çeki düzen vermeye ve kendine yakışır şekilde yorum yapmaya davet ediyorum. Saygı saygı saygı, farklı fikirlerde olmamız birbirimize karşı saygısız ve sevgisiz olmamızı gerektirmez herşeyden önce ihtiyacımız olan bu lütfen

Neyse ortalık çok yumuşadı. Biraz gerelim. )))
                    Benim araç otoparkta motor çalışmadan hatta anahtarı elimdeyken 3,8 lt yakıyor. ))) 7 nin altını gördüğüm için sevineyimmi üzüleyim mi bilemedim.
                    "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

benim ortalama 9 yazıyor şehir içi daha fazla gidiyorum
                      insignia 2.0 cdti edition  160 hp otomatik 18'' ac scnitzer

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sedat 8266

var ben 24 saat test araciyla sehjr icive disi karisik 6.8 ile bitirdim. Aslinda bu tartismanin asil kaynagi benzin fiyatlarindaki vergidir. Yoksa kim insigniadan 4 lt yakan clio yaratmaya calissin

Yorum

Şuan için 250 km civarı 200 kmsi uzun yol 130-140 km hız 50 kmsi şehir içi 19 km ortalama hızla yapıldı karma tüketim 7,6 lt görünüyor, daha rodaj bitmedi ilk bakımdan sonra düşer.
                          insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ulas79
                            Şuan için 250 km civarı 200 kmsi uzun yol 130-140 km hız 50 kmsi şehir içi 19 km ortalama hızla yapıldı karma tüketim 7,6 lt görünüyor, daha rodaj bitmedi ilk bakımdan sonra düşer.
                            250km civarındaki Astra 1.6T kaç yakıyordu acep? (:
                            2014 Insignia 1.6 170Hp A.Select Cosmo + Sunroof

Yorum

Gayet normal benim aracım 1000 km oldu genelde ş.ici suan 7.4 ortalama yakıyorum.insignia otomatik vites olmasına rağmen yinede iyi sayılır.ilerleyen zamanlarda düşecektir.Bende aynı beklenti içindeyim
                              2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                              2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Tolga Karaca
                                250km civarındaki Astra 1.6T kaç yakıyordu acep? (:
                                yakıyordu derken o yakmıyordu direkt bidondan içiyordu ihihi

Orjinal yazı sahibi: ahmet_turedi
                                Gayet normal benim aracım 1000 km oldu genelde ş.ici suan 7.4 ortalama yakıyorum.insignia otomatik vites olmasına rağmen yinede iyi sayılır.ilerleyen zamanlarda düşecektir.Bende aynı beklenti içindeyim
                                aynı beklenti bende var.
                                insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi

Yorum

İşleniyor...
                                X