Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia 1,6 cdti dizel yakıt tüketimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: İnsignia 1,6 cdti dizel yakıt tüketimi

Test aracı 24 saat verilen test aracıydı bence alanlar boş yolda kullanmaz ben ise şehrin tam en yoğun bölgesinde kullandım ama yinede buranın trafiği İstanbul gibi değil

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
    Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: VasiiliZaitsev
      Arkadaşlar Farkındaysanız ben insignia yı kötülemedim ve kıyasladığım yer İstanbul ve trafiği. Merter olsun maslak olsun 1.6 ve 2.0 dizel otomatik bir arabayı getirin hergün kullanın ki bu günlere göre değişiyor ortalamayı görelim. Bu arada 1.4 ilede kıyaslamadım farkındaysanız 1.6 ve 2.0 için konuştum. İnsanların zaten gaza gelip bu arabayı almasının sebebi 1. vergi konusu 2. 1.6 araç aa az yakar olayı. Neye göre az yakar neden az yakar 1.6 araç ağırlık hemen hemen aynı beygir 136 beygir ki pek farketmez kasa ağır ama hacim küçük dediğiniz verilere ulaşmanız çok zor. Bu arada sadece 2.0 kullanan birisi değilim ben ve çalışma arkadaşlarım opelin hemen hemen her modelini kullandık kullanıyoruz da 1.3 astra maslak bayrampaşa arası trafiksiz düz vites araba 7.0 ortalama ile gidiyorsa 1.6 insignia otomatiğin ortalamasını hesap etmek çok zor olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca hava şartları da çok önemli yağışlar geldiği zaman o oran dahada artıcak. Test aracını kalkıp da trafik de kullandırmadıklarına göre ortalamasının da düşük olması olağandır arkadaşlarım. Antalyada ki arkadaşım üzerine alınmasın sakın tamamen ist için konuşuyorum. Aynı segmentte de değerlendirmek gerekirse passat jetta örnek gösteriliyor. BMW 3.20 d ile kıyaslayalım derim.
      Test aracı gözüyle bakarsak; Odak'ın test güzergahı 1-2 km bile yoktur, teste çıkan bir müşteri motor ısınmadan geri dönüyor ve teste çıkan çoğu müşteri zaten performans görmek için gazlıyor. Böyle bir kullanıma varsayımla bakarsak test aracının az değil çok yakması lazım.
      Forum üyemiz letsgolf (Golf 1.6 tdi kullanıcısı) 24 saatlik Insignia'yı dün teslim alıp bugün geri getirdi. Sıkıştırdığı noktalarda ortalamayı 12-13 litreye kadar çıkarmış ama bu sabah teslim ederken ortalama 7,4 litre idi. Yakıt verilerini burayı görürse kendisi de paylaşır.
      Başka bir üyemiz Muharrem 1.6 dizel ile 230 km yol yaptı, 0-200 ölçümleri yaptı, aracı teslim ederken ortalaması 8,2 litre idi.
      Bu aracın GERÇEK verileri böyle
      InsigniaTEAM

Yorum

Arkadaşlar Farkındaysanız ben insignia yı kötülemedim ve kıyasladığım yer İstanbul ve trafiği. Merter olsun maslak olsun 1.6 ve 2.0 dizel otomatik bir arabayı getirin hergün kullanın ki bu günlere göre değişiyor ortalamayı görelim. Bu arada 1.4 ilede kıyaslamadım farkındaysanız 1.6 ve 2.0 için konuştum. İnsanların zaten gaza gelip bu arabayı almasının sebebi 1. vergi konusu 2. 1.6 araç aa az yakar olayı. Neye göre az yakar neden az yakar 1.6 araç ağırlık hemen hemen aynı beygir 136 beygir ki pek farketmez kasa ağır ama hacim küçük dediğiniz verilere ulaşmanız çok zor. Bu arada sadece 2.0 kullanan birisi değilim ben ve çalışma arkadaşlarım opelin hemen hemen her modelini kullandık kullanıyoruz da 1.3 astra maslak bayrampaşa arası trafiksiz düz vites araba 7.0 ortalama ile gidiyorsa 1.6 insignia otomatiğin ortalamasını hesap etmek çok zor olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca hava şartları da çok önemli yağışlar geldiği zaman o oran dahada artıcak. Test aracını kalkıp da trafik de kullandırmadıklarına göre ortalamasının da düşük olması olağandır arkadaşlarım. Antalyada ki arkadaşım üzerine alınmasın sakın tamamen ist için konuşuyorum. Aynı segmentte de değerlendirmek gerekirse passat jetta örnek gösteriliyor. BMW 3.20 d ile kıyaslayalım derim.
        Arkadaşım sen birkere ne yazacağını ne anlatmak istediğini anlamamissin anlatmaya çalışıyorsun.
        Polodan girdin passat jetta diyorsun 320d ile bitirdin.
        Polo birkere insignia segmentinde değil ağzına bile alma midemiz bulanmasin.
        Jetta segmentinde degil laf olsun diye yazmışsınız.
        Passatı test ettik 120 hp gitmiyor kasa ağır geliyor ayrica donanim fakiri insignia cosmo sunroof flex gibi doldurursan fiyat ucuyor. Kısacası fiyat performans donanim deyince insignia tek kalıyor.
        320d yi saymıyorum sacmalamissin 171000 tl den basliyor.

Saygılarımla.
        [Center]    
                               1.6 Turbo- 180 HP -Cosmo -Flexride Şase -DVD 800 -Sunroof Ve 34 CHN 85

Yorum

cihan abim azına sağlık

Yorum

Arkadaşım Çok yakıyor diyenler bence cilio mükemmel bir araba oda biraz yakıyor hemde tirafik var bence metrabus işini görür bence arabaya binme derdin olmaz

Yorum

Haha 1lt hesabını yapmayın gerek yok

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yusuf_25
                Doğru diyorsun birader de sen o sislerdeki led lambayı kaça taktırdın resmen ateş ediyor ya?

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant

Yorum

Motor şanzıman aynı olduğu için biraz fikir verir diye kendi aracımın ortalama yakıt tüketiminden bahsedeyim. (ARACIM 1.6 CDTI ACTIVE SELECT MOKKA) şehir içi kullanımda çok dikkat etmem fazla ekonomik olsun diye, sürekli dip gaz da sürmem. Arada atik arada sakin kullanırım, şehir içi tüketimim 7.5-8.0 lt arasında oluyor. (tamamı şehir içi)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
                    Orjinal yazı sahibi: yusuf_25
                    Doğru diyorsun birader de sen o sislerdeki led lambayı kaça taktırdın resmen ateş ediyor ya?
                    Sedat abi ledleri kaminari park özel olarak yurt dışından getirdi fiyatını inan bilmiyorum

Yorum

D segmenti 1.6 dizel araçların tüketimleri 3 aşağı 5 yukarı benzerdir. O yüzden tüketime çok takılmam. D segmenti deyince insanın aklına konfor, ergonomi ve kullanıcıyı şımartan donanımlar gelir. 19" jantlar ile seyir ederken flexride şasi de tour moduna alıp konforun ve görselliğin dibine vurmaktır ya da Bose ses sistemi ile müzik dinlerken ergonomik koltuğun tadını çıkartmaktır. Hayalet göstergesi, çarpışma önleme, adaptif cc vs vs. donanımlardan bahsetmiyorum bile.
                      Bizim milletimiz almadan satmayı düşündüğü için bunları es geçip çok yakıyor yok değer kaybı oluyor diye düşünür. Önce segmentin amacını kavramak lazım. Bırakın segmentini, üst segmentte opsiyonla alınacak opsiyonlara sahip bir araçtan bahsediyoruz. O yüzden tüketim 2. planda olsun
                      2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

clapclap clapclap

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Muharrem doğru söylüyorsun ama bu motoru alan adam konfor, rahatlık, özelliklerin dışında ekonomiyide düşünor aksi halde benzinlisini alır değil mi? Tabii öncelik senin anlattıklarında ama benim için birşey daha var, 5 yıl ilk kasayı kullanmış biri olarak diyebilirim ki hala piyada tipi en yakışıklı araç bu tabii yanında , teknolojisi, rahatlığı ve fiyatı da seçim kararımı ciddi etkiledi . Zaten ilk planda seninde bahsettiklerin olmasa gidip clio falan alırız değil mi?
                          Ama bu kadar güzelliğin yanında az da yaksa hiç fena olmaz çok şey mi istiyoruz?
                          angle ihihi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
                            Muharrem doğru söylüyorsun ama bu motoru alan adam konfor, rahatlık, özelliklerin dışında ekonomiyide düşünor aksi halde benzinlisini alır değil mi? Tabii öncelik senin anlattıklarında ama benim için birşey daha var, 5 yıl ilk kasayı kullanmış biri olarak diyebilirim ki hala piyada tipi en yakışıklı araç bu tabii yanında , teknolojisi, rahatlığı ve fiyatı da seçim kararımı ciddi etkiledi .
                            Araç zaten alırken kazandırıyor. Bugün bu donanımda bir araç 130 bin TL seviyelerine geliyor. Aynı aracı Insignia 110 bin tl seviyesine veriyor.
                            emsal 2 segment ve benzer motorları kıyaslasak ve Insignia'nın fazla yaktığını varsayalım 2 yılda emin ol bu tüketim 2000 TL'yi geçmez.
                            Hatta açık örnek vereyim
                            Passat 1.6 tdi 120 hp highline dsg, sunroof ve navi + hayalet gösterge alalım (9000 TL'dir kendisi)
                            Bu araç 140 bin TL
                            Insignia 1.6 cdti 136 hp AT6 cosmo + sunroof ve navi ekleyelim (hayalet ekran cosmo da standart) 110 bin TL'ye geliyor.
                            Passat 7 litre yaksın
                            Insignia 8 litre yaksın
                            yıllık 20 bin km yol yapılsa
                            200 litre benzin farkı olur. Bu da sene de 200 * 3.80 TL desem 760 TL yapar. Hadi yapsın senelik 1000 tl. 4 sene kullansa 4000 TL için 30 bin TL uygunluktan vazgeçiyorsun. Buna birde kredi çekilse vadeden dolayı fiyat hepten artacak.
                            Dsg'de 1 kere arıza verse bu 4 sene içinde ve garantin bittiyse hatrı sayılır bir ücrette ödeyeceksin.

Şimdi bana ekonomi demeyin lütfen. Bu araç uzun vadede ekonomik. He şunu da diyebilirsiniz Passat'ın 2. eli canlı satarken de iyi rakamdan satılıyor. İşte o zaman önceliğin ekonomi değil 2. el canlılığı. Bu farklı bir konu. Zaten D segmentinde Premium marka hariç 2. elde değerini koruyan nadir modellerdendir Passat. Kaldı ki Passat'ta belli bir km yi geçince değeri oldukça hızlı düşüyor. B8 şuan popüler bir model. B6 kasaların fiyatları ortada.
                            2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 34CHN85
                              Arkadaşım sen birkere ne yazacağını ne anlatmak istediğini anlamamissin anlatmaya çalışıyorsun.
                              Polodan girdin passat jetta diyorsun 320d ile bitirdin.
                              Polo birkere insignia segmentinde değil ağzına bile alma midemiz bulanmasin.
                              Jetta segmentinde degil laf olsun diye yazmışsınız.
                              Passatı test ettik 120 hp gitmiyor kasa ağır geliyor ayrica donanim fakiri insignia cosmo sunroof flex gibi doldurursan fiyat ucuyor. Kısacası fiyat performans donanim deyince insignia tek kalıyor.
                              320d yi saymıyorum sacmalamissin 171000 tl den basliyor.

Saygılarımla.
                              Dostum sende anlamamışsın benim ne demek istediğimi hemen atlayıp cevap vermişsin. Bu arabaya 1.6 dizel için konuşuyorum ekonomik diyorsunuz cosmosu 114 bin TL civarı doğrumu ? Şehir içi kullanım da da istanbul örneğini verdim ben izmir antalya ankara falan da demiyorum İstanbul diyorum istanbul içi kullanımda az yakan bir araç değil. Aylık masrafı ortada. Bu doğrultuda ekonomik diyorsanız polo dedim aynı segmentte olmadıklarını bende biliyorum karşındaki insanı küçümsemeden önce iyi oku yazdıklarımı ok. Ben bir arabadan girip diğerinden çıkmadım test aracını da geçiyorum İstanbul trafığinde 1.6 aracın hergün kullanan kişi buraya ortalama tüketimi yazsın dediğiniz tüketimler çıkarsa arabamı senin gibi çok bilmişlik yapan ukala bir adama hibe ederim. Birşeyi idda ediyorsunuz insanları yanlış yönlendiriyorsunuz insignianın konforuna güvenliğine sürüşüne ıvırına zıvırına laf eden yok gayet güzel araba 3 yıldır biniyorum aracım 2.0 dizel otomatik herşeyinden memnunum ama bu arabayı şehir içi ekonomik bir araba gibi insanlara lansa edemezsiniz ben doğruyu söylediğim için şimdi bana saldırıyorsunuz. Sorun yok ben size astra corsa insignia bunların trafikteki yakıt değerlerini hemen bugün atarım. Boş konuşmaya gereksiz tartışmaya gerek yok. Ercan çalış metrobüse kendin bin...

Yorum

Dostum sende anlamamışsın benim ne demek istediğimi hemen atlayıp cevap vermişsin. Bu arabaya 1.6 dizel için konuşuyorum ekonomik diyorsunuz cosmosu 114 bin TL civarı doğrumu ? Şehir içi kullanım da da istanbul örneğini verdim ben izmir antalya ankara falan da demiyorum İstanbul diyorum istanbul içi kullanımda az yakan bir araç değil. Aylık masrafı ortada. Bu doğrultuda ekonomik diyorsanız polo dedim aynı segmentte olmadıklarını bende biliyorum karşındaki insanı küçümsemeden önce iyi oku yazdıklarımı ok. Ben bir arabadan girip diğerinden çıkmadım test aracını da geçiyorum İstanbul trafığinde 1.6 aracın hergün kullanan kişi buraya ortalama tüketimi yazsın dediğiniz tüketimler çıkarsa arabamı senin gibi çok bilmişlik yapan ukala bir adama hibe ederim. Birşeyi idda ediyorsunuz insanları yanlış yönlendiriyorsunuz insignianın konforuna güvenliğine sürüşüne ıvırına zıvırına laf eden yok gayet güzel araba 3 yıldır biniyorum aracım 2.0 dizel otomatik herşeyinden memnunum ama bu arabayı şehir içi ekonomik bir araba gibi insanlara lansa edemezsiniz ben doğruyu söylediğim için şimdi bana saldırıyorsunuz. Sorun yok ben size astra corsa insignia bunların trafikteki yakıt değerlerini hemen bugün atarım. Boş konuşmaya gereksiz tartışmaya gerek yok. Ercan çalış metrobüse kendin bin...
                                Doğruyu mu söylüyorsunuz?? Kullanmadığınız araba hakkında bu araba şu kadar yakar demek çok doğru bir açıklama, özür dileriz )))
                                InsigniaTEAM

Yorum

İşleniyor...
                                X