Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia 1,6 cdti dizel yakıt tüketimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İnsignia 1,6 cdti dizel yakıt tüketimi

Aracım gelmedi henüz , 9 gün daha var bende bu konuyu açayım dedim, yapacak şey olmayınca böyle oluyor ihihi

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
    Şimdi F30 Modernline Sunroof

Ynt: İnsignia 1,6 cdti dizel yakıt tüketimi

Şu an sizinki oldukça ekonomik görünüyor

Yorum

Sedat hocam normaldir bu dönemlerde

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
        Aracım gelmedi henüz , 9 gün daha var bende bu konuyu açayım dedim, yapacak şey olmayınca böyle oluyor ihihi
        C.tesi günü test sürüşüne gitmiştik..Yanımızdaki görevli arkadaş şehiriçi 9 olur demişti..İstanbul trafiği için konuşuyorum..

Yorum

anormal durumlar haricinde şehiriçi 9 olmaz. ben az yaksın diye uğraşmadığım halde 8,1 ile 8,6 arası değişti. bu araba standart kullanımlarda 7,5 ile 8,5 arası yakar.
          InsigniaTEAM

Yorum

Yaklaşık 250 km yaptım bunun 150'si şehir dışıydı. Birkaç kere sport modunda son hız denemesi, haricinde 120-130-140 arası
            Kalanı şehir içi tour modunda normal kullanım
            8.2 lt/100 km tüketim yaptı.
            Kasmadan 7.5 litre ortalama verir, uğraşarak 7 litreye düşürülür benim tahminim.
            Yeni aldığımız Passatta hiç basmamıza rağmen 7.5 lt ortalama var şu an.
            Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
            Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
            VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

Arkadaşlar 1.6 dizel insignia şehir içi nasıl 9 yakmaz diyebiliyorsunuz? İnsignianın kasası ağır boş ağırlığı bile istanbul trafiği de malum 1.6 hacim o arabayı kaldırmaz en iyi 8.7 falan yaparsınız o da belki istanbul için konuşuyorum. Ayrıca ben 2.0 dizel kullanıyorum şehir içi 9 9,1 gibi bi rakam var bence ekonomik değil 1.6 dizel tamamen araba satsın diye yapılmış bişey.

Yorum

Benim test sürüşü yaptığım araç 800 km de ve 6,8 di

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant

Yorum

Arkadaşlar ben yanımda ki görevli arkadaşın dediğini söyledim..Tabiki kullanıcı yorumları daha sağlıklı olacaktır..

Yorum

Kullandığınız şehir güzergah +/- 3 litre fark ettirebilir.
                    http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                    2.0 CDTI
                    Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Dostum senin kullandığın araç boş yolda test sürüşü yaptırıyorlardır veya kısa mesafedir. Hergün istanbul trafiğine çıkan ortalamayı bilir. en iyisi ama en iyisi 8.7 olabilir ama şehir dışına eyvallah ben 2.0 la 6 kişi full bagaj 24 kuruş yaktırdım arabaya ama şehir içi ne 1.6 ne 2.0 tavsiye etmem benim günlük 14km ayda 400 500 tl masrafım oluyor benzinli polosu olan adam 200 250 tl veriyor. Hiç ekonomik değil sadece segment farkı konfor ıvır zıvır uzun lafın kısası insignia şehir içi kullanılacak bir araba değil arkadaşlar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: VasiiliZaitsev
                        Dostum senin kullandığın araç boş yolda test sürüşü yaptırıyorlardır veya kısa mesafedir. Hergün istanbul trafiğine çıkan ortalamayı bilir. en iyisi ama en iyisi 8.7 olabilir ama şehir dışına eyvallah ben 2.0 la 6 kişi full bagaj 24 kuruş yaktırdım arabaya ama şehir içi ne 1.6 ne 2.0 tavsiye etmem benim günlük 14km ayda 400 500 tl masrafım oluyor benzinli polosu olan adam 200 250 tl veriyor. Hiç ekonomik değil sadece segment farkı konfor ıvır zıvır uzun lafın kısası insignia şehir içi kullanılacak bir araba değil arkadaşlar.
                        Bu kısası daha önce bende yapıp İnsignia şehiriçi performansı diye bir topic açmıştım. Polo kısa kalkışlarda daha seri,daha az yakar ve park sorunu olmayan bir araç.Fakat İnsigniayı bu segmentle karşılaştırıp yorum yapmakta doğru değil.Polo ile Passatı da karşılaştırsanız aynı sonuca varırız.Herkesin araçtan beklentisine göre göreceli bir durum.Ekonomi için polo demeyelimde küçük araçlar elbette avantajlı.Burada mukayese passatın 16 tdı ile yapmak daha adil.Bu arada İstanbul,Ankara,İzmir ile diğer illeri ayırmak lazım.Bir Arkadaş Antalya dan yazıyor diğeri İstanbuldan.İkisi de Şehiriçi diyor ama arada çoook fark var. Benimde Şirket aracım golf ve kalkışları seri kullanmama rağmen 7,5 lt geçiremedim.Hergün 40 km yol yapıyorum ve 35 km si dur kalk.
                        "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

Tabii ki ağırlık sebebiyle çok yapacaktır ama benim tahminimde Antalya içi 7 lt'nin altında yakar burada yokuş yok ve tabiki İstanbul değil

Yorum

Orjinal yazı sahibi: VasiiliZaitsev
                            Sizin araç kullanım güzergahınızdan dolayı siz fazla yakıyor olabilirsiniz, bu durumda tüm Insignia'lar çok yakıyor denemez. normalde 8-9 litre yakan Insignia 1.4T benzinli araç, forumdan Emre'nin kullandığı güzergahta 12 litre yakıyordu. (sürekli merter trafiği ve kısa mesafe)
                            Benim kullandığım 1.6 dizel ile ben az yaksın diye kasmadım, 1 Topkapı, 1 sarıyer trafiğine girdim, akşam Trabzon parkta üyelerimiz 4-5 sefer kısa mesafede gazladılar, oradan çıkışta basa basa rivaya gittik, geri dönüşte 130-140 temposunda kullandık, aracın yine yaktığı 8,6 litre idi.

Bu verileri kabullenmek bu kadar zor olmamalı

6,8lt veriye karşılık arabayı bilmeden, test yapılan güzergahı bilmeden "aracı boş yolda kullanıyorlardır" demek ne kadar geçerli bir kavram?
                            InsigniaTEAM

Yorum

Arkadaşlar Farkındaysanız ben insignia yı kötülemedim ve kıyasladığım yer İstanbul ve trafiği. Merter olsun maslak olsun 1.6 ve 2.0 dizel otomatik bir arabayı getirin hergün kullanın ki bu günlere göre değişiyor ortalamayı görelim. Bu arada 1.4 ilede kıyaslamadım farkındaysanız 1.6 ve 2.0 için konuştum. İnsanların zaten gaza gelip bu arabayı almasının sebebi 1. vergi konusu 2. 1.6 araç aa az yakar olayı. Neye göre az yakar neden az yakar 1.6 araç ağırlık hemen hemen aynı beygir 136 beygir ki pek farketmez kasa ağır ama hacim küçük dediğiniz verilere ulaşmanız çok zor. Bu arada sadece 2.0 kullanan birisi değilim ben ve çalışma arkadaşlarım opelin hemen hemen her modelini kullandık kullanıyoruz da 1.3 astra maslak bayrampaşa arası trafiksiz düz vites araba 7.0 ortalama ile gidiyorsa 1.6 insignia otomatiğin ortalamasını hesap etmek çok zor olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca hava şartları da çok önemli yağışlar geldiği zaman o oran dahada artıcak. Test aracını kalkıp da trafik de kullandırmadıklarına göre ortalamasının da düşük olması olağandır arkadaşlarım. Antalyada ki arkadaşım üzerine alınmasın sakın tamamen ist için konuşuyorum. Aynı segmentte de değerlendirmek gerekirse passat jetta örnek gösteriliyor. BMW 3.20 d ile kıyaslayalım derim.

Yorum

İşleniyor...
                              X