Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yüksek Hızda Titreme

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yüksek Hızda Titreme

Arkadaşlar aracım 2011 cdti 130 hp.Yaklaşık 110-120 km hızdan sonra araçta bir titreme oluyor ancak direksyonda bu titremeyi bariz bir şekilde hissedemiyorum.Lastiklerimde yeni acaba bu titremeye rot bozukluğu veya jant eğriliğinden başka bir sebep neden oluyor olabilirmi yardımlarınızı bekliyorum.

Ynt: Yüksek Hızda Titreme

Merhaba lastikleriniz yeniyse rotu düzgün yapamamışlardır veya balans yapılmamıştır titreme bu yüzden oluyor. Ama bana kalırsa balans diye düşünüyorum.

Yorum

Yaklaşık 4000km oldu lastikleri alalı ancak bu problemi yeni yaşamaya başladım genede tavsiyenizi dikkate alıcam.

Yorum

Bende de aynı sorun vardı..Rot Balans ayarlandıktan sonra titreme geçti...

Yorum

Balans ayarı yaptırın,ön düzeni kontrol ettirin...
          2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Önerileriniz için çok teşekkür ederim

Yorum

Ustayı değiştirip gerçekten rot ve balansı iyi yapan bir ustaya yaptırmanızı öneririm. Yolun bozukluğuna veya sizin kullanımınıza da bağlı olarak her 4 bin veya 5 bin km de rot balans yaptırmakta fayda var

Yorum

Araç üzerinde balans deneyin derim.Sök tak balansta bende aynı problemi epey yaşadım.Taki aracın üzerinde eski tip balans yaptırana kadar.Lastiklerinizide göstermenizde fayda var

- INSIGNIA 1.6T 180HP SEDAN COSMO + FLEXİ
                - ASTRA 1.4T 170HP HATCHBACK SPORT
                - AUDI Q5 2.0TDI 190HP QUATTRO SLINE

Yorum

Lastiklerden de yapar. Jantlardan da yapar.Jantlarınız orjinal mi? Lastikleri yeni mi değiştirdiniz? Hangi marka model ve ölçüde lastik kullanıyorsunuz?
                  2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Tüm kontrol - bakımlara rağmen titreme geçmiyorsa lastiklerin eğri olması da söz konusu, özellikle sıfır olsa bile büyük çaplı lastiklerde görülebilen bir sorun ya da darbeye bağlı olarak sonradan oluşan.
                    2014 Insignia 1.6 170Hp A.Select Cosmo + Sunroof

Yorum

jantınızın hafif yamukluğu bile etkileyebilir

Yorum

Salıncak burç başlarını kontrol ettiriniz. Titremeniz hiç geçmiyorsa, burç başlarıda görünen halde sorun yok gibiyse yine de burç başlarını değiştirin.
                        Burç başları gibi oldukça sert fakat yüksek yük altında esneyebilen lastik kauçuk malzemeleri elle gözle yoklayarak sağlamlık testini yapan ustalara da ayar oluyorum.

2 numaralı parça olması lazım.
                        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                        SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
                          Salıncak burç başlarını kontrol ettiriniz. Titremeniz hiç geçmiyorsa, burç başlarıda görünen halde sorun yok gibiyse yine de burç başlarını değiştirin.
                          Burç başları gibi oldukça sert fakat yüksek yük altında esneyebilen lastik kauçuk malzemeleri elle gözle yoklayarak sağlamlık testini yapan ustalara da ayar oluyorum.
                          Yıllardır aklıma takılan bir konudur bu; adamlar binlerce kilo kuvvet alan noktalardaki boşlukları nasıl el yordamı ile anlıyorlar hayret, herhalde hepten laçka oldu mu elle bile belli oluyor ki artık..

Yorum

Lastik ebatlarım 245/45/18 jantlarımda orjinal fabrika çıkışlı rot-balansa girdim ancak titreme yüksek hızda devam ediyor ancak daha öncede dediğim gibi direksyonda hiçbir tepki yok.En son çare servise gidip salıncak burç başlarını kontrol ettireceğim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Tahaa
                              Lastik ebatlarım 245/45/18 jantlarımda orjinal fabrika çıkışlı rot-balansa girdim ancak titreme yüksek hızda devam ediyor ancak daha öncede dediğim gibi direksyonda hiçbir tepki yok.En son çare servise gidip salıncak burç başlarını kontrol ettireceğim
                              Lastik/jant aplikasyonu yapıldı mı?

Bazen büyük ebatlı tekerlerde lastiğin jant üzerinde bir miktar çevrilmesi gerekebiliyor, bu her balansçıda olan bir uygulama değil.

Yorum

İşleniyor...
                              X