Merhaba Arkadaşlar. Michelin croos climate lastiklerini satın aldım 17 inc ebatları 225/55/17 lastiği yoğun yağmurda kullanma fırsatım oldu gerçekten performansı etkileyici yüksek hızda bile en ufak bi oynama yok. Ayrıca dikkat ettiğim ayrıntı da lastiğin gerçekten çok sessiz olması. İstanbul da 2 3 günlük kar yağışısını düşünürsek bu lastik 4 mevsim olarak işimize çok yarıyacak gibi lastik alıcaklara tavsiyem eğer fiyat problem değilse kesinlikle bu 4 mevsim lastiği denesinler pişman olmazlar. Karlı havalar için birşey diyemem şuanlık kışı geçirdikten sonra tekrar yazarım
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
MİCHELİN CROSS CLİMATE 4 MEVSİM LASTİK HK.
Collapse
X
-
Ynt: MİCHELİN CROSS CLİMATE 4 MEVSİM LASTİK HK.
O lastiğin her ebadını bulmak mümkün olmuyor diye duymuştum. Fiyat problem değilse zaten ayrı takımlar yapmak daha mantıklı olmaz mı? O kadar da pahalı değildi o lastikler, sakıncası yoksa ne kadara mal ettiğinizi yazabilir misiniz?
Hayırlı olsun bu arada, kazasız sürüşler...2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero
Yorum
-
Öncelikle teşekkür ederim. Benim taktırdığım lastikcide hemen hemen her ebatı mevcut adam stok çalışıyor maslak sanayi de yeri sanayinin genelinde bu lastik siparişle geliyor ama bu aynı gün direk lastikleri takıyor. Fiyatı 1 adet 515 TL ama şuana kadar kuru zeminde de ıslak zeminde de gerçekten beni memnun etti diyebilirim. Önceki lastiğim primarcy hp di hiç memnun değildim. Yoksa bir lastiği bu kadar asla abartmam
Yorum
-
Her ne kadar 4 mevsim lastiklere olumlu gözle bakmasam da bu lastiğin diğer "four season" olduğunu iddia eden lastiklerden ayrı tutulması gerektiğini kabul etmem gerek. Zira bu lastik gerçek bir dört mevsim lastik olmaya en yakın lastik denebilir.
Ben gene de temkinli yaklaşıyorum. Daha önce de yazmıştım, çok sportif kullanılmayan ve çok sert kış ya da yaz şartlarının yaşanmadığı iklimlerde kullanılan aile araçları için oldukça uygun bir lastik olabilir. İstanbul şartları için yeterli olacak mı sorusunun cevabını umarım sizin deneyimlerinizden almaya başlayabiliriz.2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero
Yorum
-
Hocam şimdi şöyle bi durum var michelin bu işe 680 m euro harcamış ve devrim olarak nitelendiriyor avrupada 1 milyon kişi bu lastikten almış bunu benım michelin bayisi olan kuzenim söylüyor. İlk başlarda bende şüpheyle yaklaşıyordum bu lastiğe ama ikna oldum ama yine size katılıyorum bi kış geçirmek lazım. Ama benim ana fikrim arabayı performanslı kullananlar için pilot lastik kış için de sürekli araba kullanıyorlarsa alpin 5 kullanmalılar bence. 4 mevsim lastik dediğiniz gibi hem ekonomik hemde aileler için ideal. Yaşayıp görelim
Yorum
-
Yazın yazlık lastik,kışın kışlık lastik en iyisidir aslında.Ama hafif kar yağıyorsa cross climate de iş görür hafif kış şartlarında. Denemek de lazım tabi 10 cm karda en azından test edip öyle yorum yapmak daha mantıklı...2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...
Yorum
-
Kesinlikle size katılıyorum ama istanbul için gerçekten bu 4 mevsim lastik çok iyi şöyle düşünün hem yaz hem kış lastiğimiz var kışın götürüp yaz lastiğini değiştiriyoruz bunun lastik saklamak için yeri var rotu var balansı var vakit kaybı var var da var. 3 aylık kış sezonunda istanbula yağan kar 1 haftayı geçmez nisanda tekrar aynı işlemleri yapıyoruz bu çok zahmetli bu yüzden tutulmuyor. Eğer ben yüksek hız yaparım diyorsanız o ayrı mesele zaten bu cross climate aileler için çok ideal derim ben. Ama istanbuldaki kar performansını da merak etmiyor değilim
Yorum
-
Sahil bölgelerinde çok rahat kullanılabilecek bir lastik.Fakat iç ve doğu bölgelerde bir kış lastiği performansı verirmi bilmiyorum.İmkan varsa jant ile birlikte kış lastiği takımı oluşturmak daha mantıklı.en azından bir bijon anahtarı ile her sene sök tak işlemini kendinizde yapabilirsiniz.hem jantlar çizilmez ,balans masrafı ve lastik taşıma derdide baya azalır.
yani demem o ki eğer yazlık lastikleriniz yeniyse petlas ve benzeri kış lastiğini bu tür pahalı lastiğin yarı fiyatına alıp, kalan para ile jant takımı alıp en az 5 sene sorunsuz kullanılabilir.
Ancak yaz lastikleri eskiyen ve kışlık ihtiyacıda olan kişiler için denenebilecek bir alternatif michelin cross climate.2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz
2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı
Yorum
-
Katılmadığım bir konu var o da şu; İstanbul'da bir hafta karlı geçiyor bu nedenle kış lastiği şart değil. Bu bence doğru bir bakış açısı değil. Kış lastiğine kar lastiği demek kadar ona kar lastiği gözüyle bakmak da yanlış bence. Mesele aslında kar değil soğuk. Yani kış lastiği kar için değil soğuk havalar ve ıslak yollar içindir. Sıcaklık 10 derecenin altına düştüğünde yazlık lastikler sertleşir ve tutunma performansını önemli ölçüde yitirir. 7'nin altında daha vahim bir hal alır ve sıfırın altında ise durum karabasana dönebilir. Kış lastiğinin ise performansında daha az azalma olur. Eksi derecelerde bile tutunma sağlar, tabi eksi 50 demiyorum.
Durum aslında bundan ibaret. Tabi ki sırt desenleri konusu da var ama esas konu bu. Kışlık lastikler de sıcak havalarda aşırı yumuşadıkları için tutunma kaybına uğrarlar, aynı zamanda aşırı aşınırlar. Bu da onları yazın kullanmaya uygunsuz bir hale sokar. Fren mesafenizi çokça uzatırlar mesela, viraj alma performansları çokça zayıflar.
Crossclimate'in değerlerini bilmiyorum açıkçası ama tahminimce bu ikisi arasında bir yerlerde kalıyor olmalı. Bu da onu uç durumların yaşanmadığı sıcaklıklarda kullanıma uygun hale getirebilir.2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero
Yorum
-
bende 2 ay önce bu lastiği almak istetim ancak bulamadım
michelin henüz her ebatta üretime başlamamış. 245.45.18 yoktu
neden olarak bayiler michelin in henüz bütün ebatlarda üretim yapmadığını lastik rüştünü kanıtladıktan sonra yani bu kış geçtikten sonra 2016 baharından sonra her ebatta üretilmeye başlanacağını söylemişlerdi. nekadar doğru bilemiyorum tabii
bende çok istemiştim ama alamadım inş. birdahaki lastik yenilemeye diyelim
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: VasiiliZaitsevMerhaba Arkadaşlar. Michelin croos climate lastiklerini satın aldım 17 inc ebatları 225/55/17 lastiği yoğun yağmurda kullanma fırsatım oldu gerçekten performansı etkileyici yüksek hızda bile en ufak bi oynama yok. Ayrıca dikkat ettiğim ayrıntı da lastiğin gerçekten çok sessiz olması. İstanbul da 2 3 günlük kar yağışısını düşünürsek bu lastik 4 mevsim olarak işimize çok yarıyacak gibi lastik alıcaklara tavsiyem eğer fiyat problem değilse kesinlikle bu 4 mevsim lastiği denesinler pişman olmazlar. Karlı havalar için birşey diyemem şuanlık kışı geçirdikten sonra tekrar yazarımMEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.
Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!
Yorum
Yorum