Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2.0 Dizel hararet yapması ve yolda kalması..

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 2.0 Dizel hararet yapması ve yolda kalması..

1.6turboyu çok baygın kullanırsanız o da korumaya alıyor kendini Baygından kastım sürekli 1000-2000 devir kullanmak.
    Çorum küçük yer çok hız yapılamıyor, 2009 yada 2010'da tanık olmuştum, adam araba gitmiyor diye servise geldi, mastertech teste çıkıp biraz sıkınca araba kendine geldi
    InsigniaTEAM

Yorum

Evet, Son insignia' yı çorum dan arkadaşımdan almıştım. Adam sakin kullanmaktaydı hep. Yola çıkıp denediğimde bi an atmosferik zannetmiştim.
      Tabii otobana çıkıp 1 saat aracı sıkıştırınca şaha kalkmıştı. Adamın çorum da ortalaması da 12 -13 litreydi. Bende ortalaması 9,8 lerde gezmeye başladı.
      Taner, ise 7,8 ile nası geziyor hala çözemedim.
      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Faydası ya da zararı tartışıla dursun, her duraklamada vitesi boşa (otomatik için konuşuyorum) almak ortalamayı 1 litreye varan derecede düşürüyor.
        2014 Insignia 1.6 170Hp A.Select Cosmo + Sunroof

Yorum

Zararı olsa sistem buna izin verirmi ? Bende hurafe olduğunu düşünüyorum. De benim araç rölantide ortalamayı yükseltiyor. ( delta )
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

geçmiş olsun kardeşim

Yorum

Geçmiş olsun arada Carbon Clean yaptırmakta işe yarayabilir ancak yüksek km boyu hiç yapılmadıysa yapılmamalı diye biliyorum tam emin değilim ama

Yorum

Geçmiş olsun.
                2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Teşekkür ederim hepinize. Aracım 70.000 kmde şuanda. İlk defa yaşadım böyle bir sorun. Bugun yaklaşık 185 kilometre yol yaptım hiç sorun yaşamadım artı olarak yakıt tüketimim düştü. Ortalama tüketim 100km/5.5 lt , ortalama hız ise 71.8 km idi.

Yorum

Geçmiş olsun bu arada benimde aracım 2011 2.0 cdti 130 dün aynı olay benim başımada geldi şu an serviste araç ve dpf tıkalıymış ben bu filtreyi iptal ettirmek istiyorum ama vize veya araca bi zararı olurmu acaba ve ya iptal ettiren varmı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
                      1.6turboyu çok baygın kullanırsanız o da korumaya alıyor kendini Baygından kastım sürekli 1000-2000 devir kullanmak.
                      Çorum küçük yer çok hız yapılamıyor, 2009 yada 2010'da tanık olmuştum, adam araba gitmiyor diye servise geldi, mastertech teste çıkıp biraz sıkınca araba kendine geldi
                      Orjinal yazı sahibi: aSya
                      Evet, Son insignia' yı çorum dan arkadaşımdan almıştım. Adam sakin kullanmaktaydı hep. Yola çıkıp denediğimde bi an atmosferik zannetmiştim.
                      Tabii otobana çıkıp 1 saat aracı sıkıştırınca şaha kalkmıştı. Adamın çorum da ortalaması da 12 -13 litreydi. Bende ortalaması 9,8 lerde gezmeye başladı.
                      Taner, ise 7,8 ile nası geziyor hala çözemedim.
                      ben de seviniyordum benim araba uzun yolda bi müddet sonra güzel şaha kalıyor diye meğersem sürekli şehiriçi sakin kullandığımdanmış. arada bir sıkıştırmak gerek o vakit.
                      2011 1.6T Cosmo + Sunroof

Yorum

Benim 4 yılda bir kez başıma böyle birşey geldi. Bu yüzden iptal ettirmeyi hiç düşünmedim. Tıkanmanın önüne geçmek için haftada bir kaç kez motor sıcakken, triptonikte biraz yüksek devirde kullanmak etkili olabilir.

Yorum

Önceki aracım Astra daki 1.4 140Hp motorla Insignia daki 1.6 170Hp motorlar kesinlikle arada devirli kullanım istiyorlar, bu aslında her marka motor için geçerlidir ancak bugüne kadar kullandığım araçlar içerisinde Opel lerdeki turbo benzinli motorların yakıt marka/kalitesi ve sağırlaşma (?) meyili bana öncekilerden farklı geldi, diğer aracım Golf 7 deki 122Hp lik motor Opel lerdeki kadar farklı yakıt - ş.içi/ş.dışı kullanım tepkisi vermiyor misal.
                          2014 Insignia 1.6 170Hp A.Select Cosmo + Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Tolga Karaca
                            Önceki aracım Astra daki 1.4 140Hp motorla Insignia daki 1.6 170Hp motorlar kesinlikle arada devirli kullanım istiyorlar, bu aslında her marka motor için geçerlidir ancak bugüne kadar kullandığım araçlar içerisinde Opel lerdeki turbo benzinli motorların yakıt marka/kalitesi ve sağırlaşma (?) meyili bana öncekilerden farklı geldi, diğer aracım Golf 7 deki 122Hp lik motor Opel lerdeki kadar farklı yakıt - ş.içi/ş.dışı kullanım tepkisi vermiyor misal.
                            Aynı şeyi totalden benzin alınca hissediyorum.araç sanki nazlanıyor.biraz da fazla yakıyor öyle olunca.
                            2010 insignia 1.6t cosmo karbon siyah..

Yorum

Geçtiğimiz günlerde aynı problem, aynı hata üzerine yolda kaldım.Yarım depo mazot varken Würth Dizel Enjektör Temizleyici koyup, depoyu tam doldurmuştum. Tam 100 km sonra hızım da yaklaşık 110 km iken bir anda sıcaklık yüksek motoru durdurun uyarısı aldım. Daha öncede yaşadığım sorunun aynısıydı tüm tepkiler. Servisim ile görüştüm, mobil ekip gelip rejenerasyon yaptırsın yoluna devam et dediler. Fakat bulunduğum ildeki servisin öyle bir hizmeti yokmuş. Mecbur yine çekici ile servisin yolunu tuttuk. Aldığım hata "P2428 Egzoz gazı emisyon sıcaklık sensörü 1". Denizli'de bilgisayar üzerinden hatalar silindi araç normale döndü. Hata kodlarını kendi servisime gönderdim. Sensörün değişmesi gerektiğini söylediler.

Dünde gözle kontrol edildi Aydın Surtaş'ta. Sensör değişimi için iş emri açtık. 630 lira sensör, 5 yaş indirimi ile 475 liraya geliyor. Aracım tam servis bakımlı olduğu için iyi niyet garantisine başvurduk. Cevap bekliyoruz.

Yorum

Gel şu parçayı dışarıdan al iyi niyet olmaz sa

Yorum

İşleniyor...
                                X