Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2.0 Dizel hararet yapması ve yolda kalması..

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 2.0 Dizel hararet yapması ve yolda kalması..

Merhabalar arkadaşlar, cuma günü ufakta olsa bir problem yaşadım. Başka arkadaşlara çözüm olması için buraya yazmak istedim.

Aracı akşamdan bıraktım, sabah yaklaşık 10 dakikalık bir sürüş sonrasında motor çalışır vaziyette 2 dakika bekledim, tekrar yürüdüğümde 20 metre gidemeden motor sıcaklığı yüksek, motoru durdurun" uyarısı verdi ve kendiliğinden stop etti. Hararet göstergesi 130'a dayanmıştı. Servisim ile telefonda görüştük suyu, yağı her şey tam hiç bir problem yok. Araçta bakımdan 2 hafta önce çıktı. Tekrar çalıştırmayı denedik devir göstergesi 500 ile 1000 devir arasında geziyor ve motor aşırı sarsıntılı çalışıyordu.

Stop edip çekici ile servise çektik. Aracı uzun süre çalıştırmadan bekledik, tekrar çalıştırdığımız anda hararet tekrar 130'a dayanıp uyarı veriyordu. Bilgisayara bağladık ve "P2428 Egsoz gazı sıcaklık sensörü 1" hata verdi. Bunun üzerine kontrol edildi herhangi bir problem görünmedi. Sonrasında bilgisayar ile DPF temizliği yaptırıldı araca. Ve sorun düzeldi.

Şehir içi kullanımlarda, araç her ne kadar arıza vermese de haftada bir yüksek devir ile kullanıp temizlik yapmasını sağlamak faydalı olacaktır.

Ynt: 2.0 Dizel hararet yapması ve yolda kalması..

Faydalı bir paylaşım Geçmiş olsun.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Geçmiş olsun uğur... Aracın canı sıkılmış demekki.. yüksek devir istiyor

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

geçmiş olsun. sanırım marka ve modele göre değişiyor dpf temizliği. focusta böyle bir durumla karşılaşmadım.

Yorum

Teşekkürler abilerim. Bende 2011'den bu yana ilk defa karşılaştım bu sorunla. Geçen sene bir kere En kısa zamanda servise gidin uyarısı vermişti. Uzun yol ve ara ara yüksek devir yapınca bu uyarı kesilmişti. Kontrol ettirmiştim dpf için vermiş uyarıyı fakat yol yapınca kesmişti.

Yorum

geçmiş olsun Uğur.
            insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi

Yorum

Geçmiş olsun...
              2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

İlginç. Geçmiş olsun.

Orjinal yazı sahibi: insgna44
                Geçmiş olsun uğur... Aracın canı sıkılmış demekki.. yüksek devir istiyor
                Arabanın içi bayılmış katılıyorum

Yorum

Teşekkürl ederim Denizlide adım başı radar ve 80km'lik hız sınırları var. Boşluk buldukça basıyorumda pek faydası olmamış aslana.

Yorum

Dizellerin şehir içi akibeti malesef
                    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Geçmiş olsun, benzinde yapar mı? Ben genelde düşük devirde kullanırım, 3 bini geçtiğim çok nadirdir

Yorum

Benzin temizdir. Kurm yaptığını pek duymadım. Çok çok uzun km lerde belki oluyor. Ama önemsizdir.
                        Dizellerde DPF olduğundan tıkanmaya çok çok müsait. O nedenle oluyor bu. Abi arada mororu zorla bağırttır. Bak ben eller ellemez turbo valfin sizlere ömür oldu biliyorsun. Araba alışmış sakinliğe.
                        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                        SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Ali abi'minde dediği gibi benzin temiz yakıttır, mazot ise pis bu yüzden çıkışta ayrı bi filtre var. Tıkanan ve kurum yapan filtrede bu dizel partikül filtresi.

Fırsat buldukça sıkıştırıyorum zaten abi fakat yetersiz gelmiş duruma göre artık otomatikten ziyade vitesi ben kontrol ediyorum. Şanzumanı eğitiyorum yüksek devire

Yorum

Ben normal kullanımdan bahsediyorum arada bir zaten yapıyorum onu, benzinde sıkıntı yoksa içim rahat :-))

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Davudx
                              Ben normal kullanımdan bahsediyorum arada bir zaten yapıyorum onu, benzinde sıkıntı yoksa içim rahat :-))
                              Dizel kadar ileri boyutta olmasa da önceki aracımdaki 1.4 ve şimdiki 1.6 Turbo motor da ş.içi kullanımda biraz hızlı kurum yapıyorlar bence, birkaç ayda bir uzun yol yapınca fark net hissediliyor misal.
                              2014 Insignia 1.6 170Hp A.Select Cosmo + Sunroof

Yorum

İşleniyor...
                              X