Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sunroofu temizlemeseydim (?) keşke

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Sunroofu temizlemeseydim (?) keşke

Arkadaşlar selam.

Bugün çalışırken zorlanıp kapanırken sıkışma sensörü yüzünden geri açılan sunroofun yataklarını bezle silip gres sürdüm, daha sesli çalışır oldu ve önceden duyulmayan dişli sesleri eklendi. Elemanlarımdan biri "gres öyle ince raylarda zamanla tozlanıp sertleşiyor, sunroofu mahvedersin" diyince heryeri baştan temizleyip Würth Silikon Spreyle besledim ama değişen birşey olmadı.

En yakın servis Çanakkale de, bunun bir yolu yordamı var mıdır yoksa servise gitme vakti gelene kadar kurcalamayayım mı, ne dersiniz?
    2014 Insignia 1.6 170Hp A.Select Cosmo + Sunroof

Ynt: Sunroofu temizlemeseydim (?) keşke

Hmmm, keşke hiç değilse WD40 tarzı ince bir şey kullansaydınız. Hem pratik olurdu hem muhtemelen sıkıntı yaşamazdınız. Elemanınızın haklı olduğunu düşünüyorum

WD40 ile temizleyip sonra Würth HHS 2000 ile yağlama yapabilirdiniz.

Döşeme ve montaj malzemelerinin satışında uzmanız. Ürünlerimiz yüksek kalite standartlarımızla uyumludur. Profesyonel kullanıcılar için koruyucu ekipmanlarımızın yanı sıra vidalarımız, vida aksesuarlarımız, dübellerimiz, teknik kimyasal malzemelerimiz, mobilya ve inşaat malzemelerimiz, aletlerimiz, depolama ve çekme sistemlerimiz değerlidir. Amacımız çok basit: bireysel hizmetler, pratik sistem çözümleri ve çok çeşitli ürünler sunarak müşterilerimizin işini kolaylaştırmak.

Geçmiş olsun.
    2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Tolga şu aracı pırkalamadan bi rahat duramıyosun dimi
      insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi

Yorum

Bari sıvı gres kullansaydınız Tolga Bey.

Hayır, durup dururken neden kurcalıyorsunuz anlamıyorum. İş sunroof temizliğine mi kaldı efenim?

Gresi nasıl çıkardın peki sonradan? ihihi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Flesius
          Hmmm, keşke hiç değilse WD40 tarzı ince bir şey kullansaydınız. Hem pratik olurdu hem muhtemelen sıkıntı yaşamazdınız. Elemanınızın haklı olduğunu düşünüyorum

WD40 ile temizleyip sonra Würth HHS 2000 ile yağlama yapabilirdiniz.

Döşeme ve montaj malzemelerinin satışında uzmanız. Ürünlerimiz yüksek kalite standartlarımızla uyumludur. Profesyonel kullanıcılar için koruyucu ekipmanlarımızın yanı sıra vidalarımız, vida aksesuarlarımız, dübellerimiz, teknik kimyasal malzemelerimiz, mobilya ve inşaat malzemelerimiz, aletlerimiz, depolama ve çekme sistemlerimiz değerlidir. Amacımız çok basit: bireysel hizmetler, pratik sistem çözümleri ve çok çeşitli ürünler sunarak müşterilerimizin işini kolaylaştırmak.

Geçmiş olsun.
          Teşekkür ederim, yorumunuzun altında benimle dalga geçen arkadaşların aksine çok daha faydalı bir cevap olmuş ((((:

Şaka bir yana elimde Würth ün bazı kimyasalları var ama o kadar fazla çeşitlilik sunan bir marka ki, önerinizi daha önce farketmemiştim, benim de bildiğim şöyle bir ürünü var ancak fiyatı oldukça tuzlu, ara sıra bakım maksatlı kullanımda sizinki daha mantıklı geliyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ulas79
            Ha bir de burda ez, tabi.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: REC
              Bari sıvı gres kullansaydınız Tolga Bey.

Hayır, durup dururken neden kurcalıyorsunuz anlamıyorum. İş sunroof temizliğine mi kaldı efenim?

Gresi nasıl çıkardın peki sonradan? ihihi
              Wazzap kullanmayı bilmeyen adam. Hem o fotoda ne öyle; hani şu küçük Opel aracı Astra mı? Bari 150-160Hp olsa en az??

Cevap: Mendil ilen.

Yorum

Sunroof temizliği için basınçlı hava tutmak yeterli. İleri ses ve sorunlar ici. Yağlama olabilir ama gress değil tabiki. Gresi tamamen temizlemediginizden oturu oynar parçalar Ses çıkartabilir
                CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Tolga Karaca
                  Orjinal yazı sahibi: ulas79
                  Ha bir de burda ez, tabi.
                  haha haha
                  insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
                    Sunroof temizliği için basınçlı hava tutmak yeterli. İleri ses ve sorunlar ici. Yağlama olabilir ama gress değil tabiki. Gresi tamamen temizlemediginizden oturu oynar parçalar Ses çıkartabilir
                    Sunroofu sirkülasyon moduna alırken "tıktıktıktık" diye dişli sesi geliyor, servis bunu kesemezse kafama takabilirim - eski Opel servis müdürü tanıdığım sunroof bakımını her servsin layıkıyla yapamadığını söyledi.

Yorum

Sunroffu her servis yapamaz doğrudur. Sanayii' de sırf bu işlerle uğraşan yerler vardır. Onu araştırmanız daha hızlı sonuca ulaşmanız demektir.
                      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Edremit sanayisinde yoktur sanırım, büyük şehirde olsaydım muhtemelen sorun olmazdı.

Gene en iyisi Çanakkale ye servise kadar beklemek.

Yorum

İşleniyor...
                        X