Duyuru

Collapse
No announcement yet.

afl far arızası YARDIMMM

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• afl far arızası YARDIMMM

abilerim,

sabah aracımı çalıştırdığımda SOL KISA HUZME ARIZASI uyarısı ile karşılaştım

ancak kontrol ettik far sağa sola yukarı aşağı kısa uzun çalışıyor
    viraj aydınlatmalarıda çalışıyor

arızayı silmemize hatta kutup başını sökmemize rağmen arıza silinmiyor

far beyni diyorlar

sizden yardım rica ediyorum böyle kullansam sıkıntı olurmu??

Ynt: afl far arızası YARDIMMM

Gecmis olsun

Aku ise yaramadi ise serviste ariza kodunu sildirin duzelmezse yapacak birsey yok parca degisecek

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Arkadasim oncelikle gecmis olsun. bu sorunu 3 defa yasamis biri olarak size verebilecegim tavsiye, far beynini degistirme yoluna gidersen yetkili servisten uzak durun. Yetkili serviste yapacagin tamir islemi size +800tl civarina mal olacaktir. Onun yerine internetten beyin siparisi vererek bunu sanayide bir elektrikciye taktirabilirsiniz.
      Tesaduf ki daha bugun aldigim beynin fiyati 252tl+kargo.
      Beyin HELLA nin urettigi bir elektronik parca, farin alt kismindan soketle takiliyor, degistirmek icin once tampon sonra da fari yerinden sokmek icap ediyor. Zahmetli bir is kendiniz yapmaya calismayin.
      Beyin arizasi genelde far icine su girmesi sonucu gerceklesiyor, eger far ic kisimdan bugu yapmissa gecmis olsun derim.
      Eger beyin degil de ampul arizasi varsa, ampul degisimini kendiniz sag/sol arasinda gecis yaparak tespit edebilirsiniz.
      Son olarak reklam olmasin diye beyni aldigim adresi size buradan veremiyorum, eger almak isterseniz bana ozelden yazarsaniz yardimci olabilirim.
      1.6 cdti Cosmo+Flexride

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
        Gecmis olsun

Aku ise yaramadi ise serviste ariza kodunu sildirin duzelmezse yapacak birsey yok parca degisecek
        abi anlamadığım kısım şu

farda herhangi bir arıza söz konusu değil

dün forumda biraz inceleme yaptım bu farlar sanırım su alma işini sürekli yapıyor.

yani bu beyni değiştirsek bile yine aynı sorunla karşılaşacağım

ben de zaten farımda bir sıkıntı yok gittiği yere kadar kullanayım diyorum ?

Yorum

Farlarda belli bir seri nin su sizdirmalarina karsi sorunlu oldugunu duymustum ama ne derece dogru bilemiyorum.
          Ben aracimi yeni aldigimda hafif sekilde ondeki araca carpmistim, bu yuzden far ayaklari catlamisti. Daha sonra bunlarin tamirati ve her ihtimale karsi heryerini slikonla izole etmistik. Ancak zaman icinde yine sorunlar yasadim ve her iki beyin de yandi. Artik hangi noktadan su aliyor bilmiyorum ama yeni siparis ettigim beyin yarin elimdde olur. Fari sokunce gorecegiz onu da. Far degistirmek cok mantikli degil 300tl odeyip kurtulmak varken 3500tl odemek zoruma gider.
          1.6 cdti Cosmo+Flexride

Yorum

öncelikle geçmiş olsun.. bende aynı sorunu yaşadım. ufak bi kazadan dolayı far ayağı kırıldı. kendim tamir ettim (konuyu burdan bakabilirsin http://www.insigniateam.com/forum/in...7992#msg297992

ama zamnla gene buhar oluşup su toplamaya başladı. önce beyni yaktı değiştirdim ama kısa bir süre sonra gene afl arızası vermeye başladı.. en son çareyi farı değiştirmekte buldum.. iyi bir çıkmacıdan kend farımı vererek 300 tl ücretle cıkma far aldım ve taktım. 2 ay gibi bir süredir kullanıyorum ne yağmurda ne soğukta herhangi bir buhar sorun arıza söz konusu olmadı.. bizim farlarda ki en büyük sorun 2 beyin olması ve far içindeki beynin arıza verdiğinde mecburi olarak farı değiştirmen gerekmesi.. tekrar geçmiş olsun..
            2.0 CDTİ 160 HP COSMO CARBON SİYAH+OPC+NAVİ+BOX(35 HP+50 TORK)+SPRİNT BOOSTER + 19''JANT

Yorum

Şimdi benim aklımdaki soru şu

bugün şase numarasından far beynini sorduk 700 küsür tl fiyat verdiler.

ayrıca bu far arıza veriyor tamam ama çalışmasında herhangibir problem yaşamıyorum..

bütün fonksiyonları çalışır durumda ben bunu değiştirmesem daha büyük sıkıntı yaşarmıyım ??

fikriniz nedir ? çalışır durumda olan beyni değiştirmek biraz gereksiz geliyyor bana ??

Yorum

eger beyinle alakali oldugunu dusunuyorsaniz elimde saglam bir beyin var. geri gondermeniz sartiyla ( kendi farinizin beyninde sorun olup olmadigini kontrol amacli)... eger dusunurseniz yarin sabah gonderebilirim ve 1-2 gun test edip geri gonderebilirsiniz...
                2.0 CDTİ 160 HP COSMO CARBON SİYAH+OPC+NAVİ+BOX(35 HP+50 TORK)+SPRİNT BOOSTER + 19''JANT

Yorum

ist anadolu yakasında iseniz yarın uğrayıp elden de alabilirim ?

Yorum

sislideyim hatta isterseniz tamponu sokup montaj bile yaparim ..

Yorum

bugün servise gideceğim sonucuna göre size dönüş yaparım

yardım için şimdiden tşkler.

Yorum

far beyni disarda 250 tl ye satiliyor. bilgibize

Yorum

geçmiş olsun
                          slikon yapmak işe yarayabilir

Yorum

arkadaşlar çok tşk ederim.

far beynini 250 tl ye bulduk farların ikisinide söküp silikonlama yapacağız umarım tekrar terleme yapmaz
                            yaparsa değiştirmek sanırım tek çözüm olacak.

Yorum

gecmis olsun.. umarim araciniz birdaha uzmez..

Yorum

İşleniyor...
                              X