slm arkadaşlar aracıma lpg taktırdım herhangi birsorunum yoktu geçende servise gittim suyu boşaltıp antiviriz koymuşlar sonra servisten çıktıp şimdi her hafifi rampada hararet baya yükseliyor sonra stop edince hararet yükseliyor ama bunu benzinde yapmıyor hiçbir usta çözüm bulamadı lütfen bir bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
hararet yükselmesi
Collapse
X
-
Ynt: hararet yükselmesi
Hoşgeldiniz.
LPG montajınız nasıl yapıldı ? Sallama diye tabir edilen yanma odasına çubuk la yakıt gönderek mi ?
yoksa, manifold delinerek nozul ucu ile mi ?
Buna bağlı olarak LPG fakir karışım ayarı bile harareti yükseltebilir.CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE
-
Çözümü basit LPG'yi söktürün kurtulun, geçmiş olsun.2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: aton1981Hoşgeldiniz.
LPG montajınız nasıl yapıldı ? Sallama diye tabir edilen yanma odasına çubuk la yakıt gönderek mi ?
yoksa, manifold delinerek nozul ucu ile mi ?
Buna bağlı olarak LPG fakir karışım ayarı bile harareti yükseltebilir.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: heper185@hotmail.comOrjinal yazı sahibi: tornadoAntifrizden sonra mı oldu yani?2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...
Yorum
-
sogutma suyuna antifriz koymak . içerde pas oluşmuşsa sıkıntılı duurmuna düşürür sizi..2015 Honda CRV 1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs (görmemişin... :P )
Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
[center]
Yorum
-
İlk yapılacak iş antifrizi ölçtürmek gibi görünüyor. Antifriz Etilen glikol denilen bir kimyasal. Isı taşıma kapasitesi su kadar yüksek değil. optimum etkinliği (donma noktasını sıfırdan aşağı uzaklaştırma) %50 etilenglikol+ %50 saf su karışımı. En çok yapılan hata göz kararı doldurulmasıdır bu da karışımın ısı transferini ciddi oranda etkiler. Birde antifriz oranının çok olması %50 den sonra ters işlemeye başlıyor, hem donma noktasını 0 a doğru geri yaklaştırıp olumsuz etkiler hemde karışımın ısı taşıma kapasitesi azalır. Aşırı soğuk iklim yoksa %30-%40 Antifriz+%60-70 saf su ideal diye aklımda ama teknik bilgisi olan arkadaşlar daha iyi yol gösterecektir.Geçmiş olsun.
Yorum
-
Saf antifriz olmaz. Hem donma noktası yükselir hemde ısıyı iyi taşımaz. Bir zamanlar bilgisayarı suyla soğuma düzeneği kurmuştum bayağı tecrübe edindim aynı mantıkla çalışıyor (radyatör + fan) - pompa - cpu arasında dönen kapalı düzenek. İyi olur diye saf antifriz koyduğumda işlemci ısısı 8 derece yükselmişti. saf su+ korozyonu önlesin diye 1/4 antifrizle bayağı iyiydi.
Yorum
Yorum