Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Xenon sorunu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Xenon sorunu

Evet arkadaslar gun gecmiyor ki aracimda bir masraf olusmasin bana bir sikinti cikartmasin.
    Gecen hafta aracimin farinda durup dururken islanma oldugunu ve sol farin yanmadigini soylemistim bu gun ozel opel servisine gittigimde far beyninin yandigini beyin far acma temizleme kapama gibi islemler icin toplamda 600 lira istedi. Sordugum yerler icerisinde en uygun fiyati bu servis verdi. Once xenon ampulu diye pek takmamistim durumu cunku farlari actigimda mercek yukari asagiya falan oynuyordu ama herkes beyinden dedi.
    Uzun zamandir arka tekerlerin birinden ugultu geliyordu onun icinde 280 liraya porya aldim. Taktirmak icin de bi 100 isterler sanirim. Yani sozun ozu araba ban 1000 lira masraf cikartti yine.
    Birdaha alacagim d sinifi aracim asla ama asla opel olmayacak.
    ya kendine gel ya da bize gidelim...

Ynt: Xenon sorunu

İyi de bu dediğiniz arızalar her markada olabilir.
    Yinede geçmiş olsun tabi bir anda durup dururken masraf çıkınca insanın canı sıkılıyor ama sonuçta mekanik bir makine kullanıyoruz her an herşey olabilir.Aracınız kaç yaşında ve kaç km bilmiyorum ama bazı şeyleri doğal karşılamak gerekiyor.
    Emin olun her malzemenin bir ömrü var ve bir gün yenilenmesi gerekiyor.
    2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
    2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Şimdi ilki benim başıma geldi.Serviste çocuğa çarptılar ve farın altında bir çatlak oluştu.Ardından su aldıkça xenon beyni yanıp durdu.Servis farı açıp siyah slikon ve türevleriyle kapattı ancak dikiş tutmadı.Büyük ihtimal sizin farınızda bir darbe aldı ve su alıp beyni yaktı.Farı istediği kadar kapatsın yine su alacak.Tek çare far değişimi.Ancak bu aracın suçu değil benim diğer far 5 yıl bir sıkıntı çıkarmadan çalıştı.
      http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
      2.0 CDTI
      Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mujdat91
        Evet arkadaslar gun gecmiyor ki aracimda bir masraf olusmasin bana bir sikinti cikartmasin.
        Gecen hafta aracimin farinda durup dururken islanma oldugunu ve sol farin yanmadigini soylemistim bu gun ozel opel servisine gittigimde far beyninin yandigini beyin far acma temizleme kapama gibi islemler icin toplamda 600 lira istedi. Sordugum yerler icerisinde en uygun fiyati bu servis verdi. Once xenon ampulu diye pek takmamistim durumu cunku farlari actigimda mercek yukari asagiya falan oynuyordu ama herkes beyinden dedi.
        Uzun zamandir arka tekerlerin birinden ugultu geliyordu onun icinde 280 liraya porya aldim. Taktirmak icin de bi 100 isterler sanirim. Yani sozun ozu araba ban 1000 lira masraf cikartti yine.
        Birdaha alacagim d sinifi aracim asla ama asla opel olmayacak.
        çıkan masraflar normal a sınıfıda olsa b sınıfıda olsa bu arızalar cıkabilir normaldir benim aracım 2009 model bmw 170bin km ve angel farlardan birtanesi patladı ilk başta aynı düşüncelere bende kapıldım ama sonra insan mantıklı düşününce normal olarak karşılıyor
        Orjinal yazı sahibi: ahmet_turedi
        İyi de bu dediğiniz arızalar her markada olabilir.
        Yinede geçmiş olsun tabi bir anda durup dururken masraf çıkınca insanın canı sıkılıyor ama sonuçta mekanik bir makine kullanıyoruz her an herşey olabilir.Aracınız kaç yaşında ve kaç km bilmiyorum ama bazı şeyleri doğal karşılamak gerekiyor.
        Emin olun her malzemenin bir ömrü var ve bir gün yenilenmesi gerekiyor.
        ahmet abinin dediği gibi her malzemenin bir ömrü vardır ve zaman içerisinde değişmesi gerekir araçı kullansanızda kullanmasanızda o parçanın ömrü doluyor zamanla

tekra geçmiş olsun.
        [img width=600]http://i.hizliresim.com/m5zD02.png[/img]

Yorum

Müjdat geçmiş olsun

araçlarda sorun çıkabilir

Önemli olan şey toplam daki artıları ve eksileri olarak bakmak lazım bu kapsamda D sınıfı olup en avantajlı araç yinede insignia dır.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Kronik bir arıza olsa size hak verebilirdim ama farın su alması darbe kaynaklı olabilir. Opelin suçu olmadığını düşünüyorum Birazda yetkili servislerde çıkarılan yüksek maliyetler sizi kızdırmış olmalı. Siz yinede opelden vazgeçmeyin. diğer markalarda bu işlemler eminim daha yüksek maliyetler tutar.
            İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Genel kani sanirim aracin problem cikarmasinin her markada olabilecegi yonunde ama soyle bir durum var
              Arabam 90 bin kilometrede lpg siz bakimlari zamaninda yapilan bir araba
              Gecen yaz arabanin klima kompresoru durup dururken yanidi ona 1750 lira para odedik
              Arabanin volanindan ses geliyor volan degisimi yapilacak ben volani degisen 90 binde baska bir model gormedim kronik sorun
              Arka bagaj kapagi butonu calismiyor kronik sorun
              Arka rulmandan ses geliyordu baska model b-c ve d sinif araclari 200 bine kadar kullandim birinde rulman bozulmadi
              Simdi bu far olayi basima geldi hic bir darbeye mahruz kalmayan far acilacak temizlenecek ve ben her yagmur yagdiginda acaba fara su girecek mi korkusuyla yasayacagim. Tek care bir suru para verip far almakta.
              Ben aracimi severek begenerek aldim bakimli sekilde binmeye calisiyorum ama ne yazik ki aracima asik degilim kotu huylarini gorebiliyorum. Bu masraflari 5 yila yayilmis sekilde cikartsaydi tolere edilebilirdi ama son 1 sene icerisinde cikartinca insanin cani ister istemez sikiliyor.

Yorum

geçmiş olsun
                teknolojik araç nede olsa illa ki bir şeyler olacak
                bende de bazı elektronik aksamla ilgili sorunlar çıktı ama mecbur yapılıyor
                bu tek araba da değil evde olsun işyerinde olsun hayat şartlarında olsun illa ki meydana gelebilir

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mujdat91
                  Genel kani sanirim aracin problem cikarmasinin her markada olabilecegi yonunde ama soyle bir durum var
                  Arabam 90 bin kilometrede lpg siz bakimlari zamaninda yapilan bir araba
                  Gecen yaz arabanin klima kompresoru durup dururken yanidi ona 1750 lira para odedik
                  Arabanin volanindan ses geliyor volan degisimi yapilacak ben volani degisen 90 binde baska bir model gormedim kronik sorun
                  Arka bagaj kapagi butonu calismiyor kronik sorun
                  Arka rulmandan ses geliyordu baska model b-c ve d sinif araclari 200 bine kadar kullandim birinde rulman bozulmadi
                  Simdi bu far olayi basima geldi hic bir darbeye mahruz kalmayan far acilacak temizlenecek ve ben her yagmur yagdiginda acaba fara su girecek mi korkusuyla yasayacagim. Tek care bir suru para verip far almakta.
                  Ben aracimi severek begenerek aldim bakimli sekilde binmeye calisiyorum ama ne yazik ki aracima asik degilim kotu huylarini gorebiliyorum. Bu masraflari 5 yila yayilmis sekilde cikartsaydi tolere edilebilirdi ama son 1 sene icerisinde cikartinca insanin cani ister istemez sikiliyor.
                  Far sorunu bende de var, başka bir sorun ama var... AFL'm sağlıklı çalışmıyor far değişecek. AFL sorunu kronik, her ölümlü İnsignia bu arızayı bir gün tadacak
                  Klima sorunu yaşamadım, ama yaşayan çok duyuyorum. Kronik olmaya aday.
                  Volan sorunu yaşamadım, duymadım.
                  Bagaj düğmesi tutukluk yapıyor evet, kronik, doğrudur.
                  Rulman sorunu yaşamadım, duymadım.

Özetleyecek olursak arabanın kronik sorunları olduğu kesin. Hatta ben çok daha fazla sayabilirim size. AMA AFL hariç çoğu basit sorunlar, bazılarını kendiniz bile çözebilirsiniz. Yavaş ve tıkırlıtı açılan ayna ve tutukluk yapan bagaj butonu gibi...

Ağzınızın tadı kaçtıysa satın gitsin bence, aşk bitmişse İnsignia olsa çekilmez Alın bi Mondeo, Passat, A4, 3.20, C180, vs keyfinize bakın ihihi
                  2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Cevaplariniz icin tesekkurler. Gecen hafta aracin xenon beynini yenisiyle degistirdik servis aracin farini acip temizleyip tekrar takacagini soylemisti beyse farda 1 haftadir sikinti yoktu bu gun babam aradi ve farin icinin yine buhar yaptigini ve yine ariza verdigini soyledi. Sonra farin kapagini acmis ve buhar hcmus bunun sonucunda far yanmaya baslamis. Sonra kapagi kapattiginda yine buhar yapip far hata veriyormus. Sikintinin nerede oldugunu anlayamadim sanirimeyni de bosuna degistirdik. Bana tavsiye edebileceginiz bir usta veya servis var mi veya bu farin bi su gideri falan var mi acaba diyorum gider tikandi da fara su mu giriyor biryerden anlamis degilim.
                    Cevaplar icin simdiden tesekkurler.

Yorum

büyük ihtimalle bi çatlak olabilir üstte olsa görünürdü
                      fakat altta bi yerde olmalıdır farın komple çıkması gerekli
                      geçmiş olsun

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ŞEKEROĞLU
                        büyük ihtimalle bi çatlak olabilir üstte olsa görünürdü
                        fakat altta bi yerde olmalıdır farın komple çıkması gerekli
                        geçmiş olsun
                        Farı geçen hafta tamir eden şahıs tamponu ve farı söküp içini açıp temizleyip tekrar takacagını söylemişti ama anlayamadım ya üst tarafta görünürde bi sıkıntı yok gibi. Zaten bu da kronik sorunmuş.

Yorum

İşleniyor...
                        X