Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Uğultu Sesi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Uğultu Sesi

Merhaba arkadaşlar. Aracım 2.0 130 hp dizel. Dün yaklaşık 1 saat trafikte dur kalk yaptım. Daha sonra aracımın neresinden geldiğini anlamadığım uğultu sesine benzer bir ses geldi (rahatlıkla duyulabilen yüksek bir ses). Sesi tarif edecek olursam tırtıklı asfaltta giderken lastiğin çıkardığı uğultu sesine benziyordu. Yaklaşık 2 saniye sürüyor sonra geçiyor. Birkaç dakika sonra ses yine tekrarladı 4-5 kez aynı şey oldu. Yüksek hızlarda değil 5-10 km gibi çok düşük hızda ilerlerken ve gaza basmıyorken oldu. Bugün işe gelirken sesi hiç duymadım. Yaşayan var mı acaba? Neden olmuş olabilir?

Ynt: Uğultu Sesi

Sanziman dan geliyordur. Yogun trafikte ısındığına garip sesler çıkartabilir. Bu yorumum otomatikler icn genel bir fikir. İnsignia ha özel değil.
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

http://youtu.be/pXGMproTr94

Ses tam olarak videoda duyuluyor. Araba ısındıktan sonra ses belirginleşiyor. Motor tam anlamıyla ısınmadan bu sesi duymuyorum. Bir türlü çözemedik nereden geldiğini. Ayrıca 50-60 km/h kadar olan süratlerde gaza basışlarda ve ayağımı gazdan çekişlerde tık diye bir ses geliyor.

Yorum

hocam öncelikle geçmiş olsun. Benimde benzinli 1.6T aracım. Bayramda cam açıkken park eden arabaları yanından geçerken içeriye sanki bir metal parça kopmuş ta araç hareketi ile zil sesi gibi bir zırıltı duymuştum ama tecrübesizlikten bir mana verememiştim. Sonra bir sabah işe gideyim derken aracım özellikle sağa ya da sola döndürmek istediğimde şiddetli bir sarsıntı ve uğultulu bir ses geldi. Bende işlerim dolayısı ile 15 gün bahçede yatırdım bu cuma servise verdim. Sonuç direksiyon pompası kilitlenmiş, değişecek. Videoda ki ses tam aynı değil ama benimkine benzer bir ses diye tabir edebilirim. Ama inşallah değildir, küçük bir sorun olmasını temenni ederim.

Yorum

https://www.youtube.com/watch?v=fYkekO23zbk

videosu da bu.

Yorum

Ayrıca enteresan bir şekilde arabanın kaputu açıkken sesin dışarıdan duyulmadığını söyledi sesi dinleyen usta.

Yorum

Forumda birkaç arkadaş turbo basınç valfi arızası yaşamış ve buna benzer bir ses tarif etmişler. Turbo basınç valfinden kaynaklı olabilir mi acaba?

Yorum

İşleniyor...
              X