Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Direksiyon döndürürken araç sarsılma problemi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Direksiyon döndürürken araç sarsılma problemi

Merhaba arkadaşlar. Dün gece aracımı park ederken hiçbir sorun yoktu. Sabah işletmeye gideyim arabayla derken aracı çalıştırmamın ardından direksiyonu sağa ya da sola çevirmeye kalktığımda araç stop edecek gibi müthiş titreme yapıyor. Sorun sizce ne olabilir, araç lpg'li değil bu arada.

Ynt: Direksiyon döndürürken araç sarsılma problemi

Direksiyon pompasına bakılmalı.
    http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
    2.0 CDTI
    Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Direksiyon hidrolik seviyesini bir kontrol edin eğer sorun yoksa pompadan kaynaklanabilir.geçmiş olsun..
      2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
      2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Direksiyon pompası gücünü ayrı bir kayış vasıtasıyla krank sonrası alır. Pompa, arızalı ise veya yağ aşırı azalmış ise dönüşler için gereken gücü sağlayamayacağından dönüşü zorlaşır. Devirlenmesine engel olan bir sebep yüzünden pompa dönmez. Ve, motorun devrini düşürür. Tabi 800 altına inen devir stop edecekmiş gibi bir izlenim bırakır. Tahminim bu yönde. Acilen pompanıza baktırın. Yolda belde sıkıntı yapabilir.
        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
        SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Peki bu yağ seviyesini nereden görebiliriz? Kastamonudaki ustamıza sordurdum, yağ seviyesi eksik mi? değilse direksiyon pompası demiş ama ben fren, cam yıkama ve hararet depoları dışında kaput altında bir yağ ünitesi göremedim. Aracın bu halde yola çıkması sakıncalı gibi oturduğum ilçe ile kastamonu aracı 75 km. Çekici ile sevk edeceğiz anlaşılan.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aykutekim
            Peki bu yağ seviyesini nereden görebiliriz? Kastamonudaki ustamıza sordurdum, yağ seviyesi eksik mi? değilse direksiyon pompası demiş ama ben fren, cam yıkama ve hararet depoları dışında kaput altında bir yağ ünitesi göremedim. Aracın bu halde yola çıkması sakıncalı gibi oturduğum ilçe ile kastamonu aracı 75 km. Çekici ile sevk edeceğiz anlaşılan.
            düzeltiyorum direksiyon işaretli yağ kutusu sanırım. buldum onu, yağ seviyesi düşükte değil. pompa arızası kesin galiba.

Yorum

Bunu anlamanın en kolay yolu; solda ayrı çalışan ve direksiyon pompasına güç veren kısa kayış var. Tornavida ile kayış ve kasnak arasına tornavida koyup göbekten anahtar la çevirerek kayış boşa alınır. Araç çalıştırıp denenir.
              Haliyle dreksion sert olur. Musait alanda zorla olsa da sağ sol çevirerek denenir.
              Olmadı ustanın biri sokmesi beş dakika.
              CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Alinin anlattigi operasyonu tecrubeli bir ustanin yapmasi lazim

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Elbette. Zaten yapmam baya güç isriyor.
                  Çoğu usta bu nedenle pompa sökmeye kadar gidiyor kayış değiştirmeye veya kayış sokmeye.
                  Dediğim yöntemi ustaya söylerse sanırım İşgüzarlik yapmaz usta.

Yorum

Evet işlerim dolaysıyla 15 gündür lojman önünde yatan aracımı dün Kastamonu'daki özel servise bıraktım. Sıkıntı hepinize teşekkür ederim sağ olun, hepinizin de tahmin ettiği gibi pompa çıktı. Kayış araç çalıştırıldığında yanarak kopunca araç rahatladı. Ustanın yaptığı arıza tespit incelemesinde, pompanın kilitlendiği, bu yüzden değiştirileceğini söyledi. Ayrıca direksiyon kayışı da yeniden takılacak. Bende triger yeni takıldığı için o hariç tüm kayışlara bak, değişmesi gerekenleri orijinal ürünler ile değiştir diye talimat verdim. Kısacası ortalama bin (1000) lira gibi bir masraf sıkışmış makineye

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aykutekim
                      Evet işlerim dolaysıyla 15 gündür lojman önünde yatan aracımı dün Kastamonu'daki özel servise bıraktım. Sıkıntı hepinize teşekkür ederim sağ olun, hepinizin de tahmin ettiği gibi pompa çıktı. Kayış araç çalıştırıldığında yanarak kopunca araç rahatladı. Ustanın yaptığı arıza tespit incelemesinde, pompanın kilitlendiği, bu yüzden değiştirileceğini söyledi. Ayrıca direksiyon kayışı da yeniden takılacak. Bende triger yeni takıldığı için o hariç tüm kayışlara bak, değişmesi gerekenleri orijinal ürünler ile değiştir diye talimat verdim. Kısacası ortalama bin (1000) lira gibi bir masraf sıkışmış makineye
                      Geçmiş olsun...
                      2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Direksiyon pompası 500 TL. İşçiliği de 20 dakika. 1000 TL lik başka ne olabilir ?

Yorum

geçmiş olsun keyifli sürüşler

Yorum

Gecmiş olsun

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
                              Direksiyon pompası 500 TL. İşçiliği de 20 dakika. 1000 TL lik başka ne olabilir ?
                              hocam pompa 600 lira, işçilik, direksiyon ve pompa kayışları ile beraber 800 lira fiyat çıktı, pompa siparişi verildi çarşamba ya da perşembe günü araç teslim edilecek Allahın izniyle. Triger yeni değiştiği için o hariç V kayışı gibi tüm kayışları gözden geçir, değişmesi gerekeni değiştir dedim. O yüzden fiyat yaklaşık 1000 lira civarı olacak tahminimce.

Yorum

İşleniyor...
                              X