Duyuru

Collapse
No announcement yet.

P0299 hatası

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• P0299 hatası

Arkadaşlar bir süredir aracımda P0299 arızası var. Ara sıra bu hata çıkıyor motoru stop edip tekrar çalıştırınca genelde geçiyor(bilgisayarcı mantığı ). Örneğin Yaz tatilinde yaklaşık 3000 km yol yaptım bu hatayla 1 sefer karşılaştım. Bayram tatili için Adana'ya geldim yol boyunca araba sürekli tekleyerek geldi. Yarın için Adana Onatçadan online servis talebinde bulundum. Serviste tanıdığım kimse yok. Onatçada yardımcı olabilecek arkadaş ve bu hatayla ilgili önerileri olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler.
    İyi akşamlar...

1.4 Beyaz 18" Sunroof
    Navigasyon DVD
    46KT880

Ynt: P0299 hatası

Map sensörünüzü değiştirip deneyin. Turbo selenoid valfini değiştirip deneyin olmadı.
    2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Merhaba,

Manfioldun üzerindeki MAP sensörünün iki tane vidası var. Dışı mavi renkli olan. Sensörü söküp üzerinde kurum veya yağlanma var mı kontrol edin. Sonra yağsız kontak spreyi veya balata spreyini temiz bir beze sıkın. Ve bu bezle de yavaşca sensörü silin.
      Ayrıca sensörü sökünce yuvasını da temizleyin ( yağ vb..)

Bu şekilde biraz test edin sorun düzelmişse yeni sensör almaya da gerek kalmayabilir.
      Life begins @ 4000 RPM

Yorum

Kötü haber vermiş olmayayım ama P0299 bana aracı sattıran arıza kodu Gerçi benim araçta bir sürü oynama vardı o yüzden düzen tutmadı ama. Umarım sizinkinde önemli bişey yoktur.
        Bu kod için toplamda 2 ay kadar serviste yattı araç ama bir sonuç alamamıştım. Opel almanyanın servis manuellerinde araştırdığımda bu hata koduna özel bir yazılım olduğunu bulmuştum servise söyleyip yazılımı yüklettim ancak sorun çözülmedi. Bu manuellerde yapılacak işlemler şematik olarak anlatılıyor şöyle yapın olmazsa arıza şuradadır şunu yapın gibi ancak servis herşeyi değiştirip deneyerek ve kendi tecrubesine güvenerek yaptığı için malesef bir sonuç alamamıştık.
        Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

Degerli bilgilefiniz icin tesekkurler. Belirtilen sensorleri sokulup temizligi yapildi. Bu temizlikten sonra bir sure sorun olmadi ama su an tekrar nuksetti. Cem Bey umarim sizin yasadiginiz sorunlari yasamam. Tekrar tesekkurler ilginiz icin.

1.4 Beyaz 18" Sunroof
          Navigasyon DVD
          46KT880

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yates
            Degerli bilgilefiniz icin tesekkurler. Belirtilen sensorleri sokulup temizligi yapildi. Bu temizlikten sonra bir sure sorun olmadi ama su an tekrar nuksetti. Cem Bey umarim sizin yasadiginiz sorunlari yasamam. Tekrar tesekkurler ilginiz icin.
            O sensörleri yenisiyle değiştirip deneyin.
            2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Geçmiş olsun abi.. insallah kısa zamanda cok masraf acmadan çözülür..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Teşekkürler kardeşim. Maalesef Adana Onatçaya aracımızı gösteremedik. Myopel den online randevu almak hiç bir işe yaramıyormuş. Bu arada bunu da öğrenmiş olduk

1.4 Beyaz 18" Sunroof
                Navigasyon DVD
                46KT880

Yorum

geçmiş olsun

Yorum

Teşekkürler..

1.4 Beyaz 18" Sunroof
                    Navigasyon DVD
                    46KT880

Yorum

Rakımlı yerlerde benimde başıma geldi. Turbo valfi değişti ve 1000km sürdüm, şimdilik sorun yok

Yorum

İşleniyor...
                      X