Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia 1.6 115 hp de sabahları motorda tekleme sorunu Acill yardım lütfen :(

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İnsignia 1.6 115 hp de sabahları motorda tekleme sorunu Acill yardım lütfen :(

Herkese öncelikle merhabalar.Arkadaşlar 2009 model 1.6 motor 115 hp insignia aracım var ikinci sahibiyim aldıktan iki ay kadar sonra aracımda sabahları çalıştırdığımda motorda teklemeler başladı devir ibresi ilk bir iki dakika boyunca bir aşağıya bir yukarıya inip çıkıyor gaz pedalına bastığımda gaz almıyor motordan pat küt sesler geliyor İlk 15 saniye den sonra gaz almaya başlıyor Ancak motor ısınınca tam normale dönüyor aracımda tüp de var yaklaşık 1.5 senedir bu vaziyette biniyorum sorunda ne bir artma ne azalma istanbula gittiğimde gösterdiğim yerde benzin pompasında sorun demişlerdi servisi aradım parçanın fiyatı için bu araçta benzin pompası yok herşey elektronik dediler .Sizce sorun neyden kaynaklı olabilir umarım cevaplarınızı alabilirim...

Ynt: İnsignia 1.6 115 hp de sabahları motorda tekleme sorunu Acill yardım lütfen

Bu arada aracım 61000 de lpg 40000 de takıldı.

Yorum

Ynt: İnsignia 1.6 115 hp de sabahları motorda tekleme sorunu Acill yardım lütfen

Fuat bey,

Öncelikle hoşgeldiniz

1.6 115 hb lik insignialarda LPG sorunu pek çıkan bir sorun değil birde bu araçlardan Türkiyede çok fazla yok 1.6T 180 liklerde oluşan sorun gibi bu sorunun genelde sebebi LPG kaynaklı oluyor iyi bir LPG ciye ayarlarını kontrol ettirin ve eğer sorun gitmez ise iyi bir Opel servisi yada ustasına motorun subaplarını kontrol ettirin.

Geçmiş olsun.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Öncelikle cevabınız için teşekkürler.Ama sorunun lpg ile ilgili olduğunu sanmıyorum.Ama böyle birşeyin neyden kaynaklı olduğunu öğrenebildikten sonra ona göre bir ustaya veya servise gitsem iyi olabilir gibime geldi çünkü servis ve usta mağduru arkadaşlarım var.

Yorum

Subaplarınız bozuk büyük ihtimalle,çelik olanla değiştirin.
          2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Benzin pompa sorunu ısınınca geçmez.
            Buji ve ateşleme sistemi arızaları ısınınca geçmez.
            Emisyon arızaları ısınınca geçmez.
            Boğaz kelebegi sorunları ısınınca geçmez.
            Ancak LPG ile ilgili subap sorunları ısınınca genelde geçer. Geçicidir.
            CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
            SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Verdiğiniz bilgiler için çok saolun arkadaşlar...subapları değiştirince inşallah sorun çözülür

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Fuatozer
                Verdiğiniz bilgiler için çok saolun arkadaşlar...subapları değiştirince inşallah sorun çözülür
                Büyük ihtimal subaplardandır ama başka sıkıntısı da olabilir.
                2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Herkese öncelikle merhabalar.Arkadaşlar 2009 model 1.6 motor 115 hp insignia aracım var ikinci sahibiyim aldıktan iki ay kadar sonra aracımda sabahları çalıştırdığımda motorda teklemeler başladı devir ibresi ilk bir iki dakika boyunca bir aşağıya bir yukarıya inip çıkıyor gaz pedalına bastığımda gaz almıyor motordan pat küt sesler geliyor İlk 15 saniye den sonra gaz almaya başlıyor Ancak motor ısınınca tam normale dönüyor aracımda tüp de var yaklaşık 1.5 senedir bu vaziyette biniyorum sorunda ne bir artma ne azalma istanbula gittiğimde gösterdiğim yerde benzin pompasında sorun demişlerdi servisi aradım parçanın fiyatı için bu araçta benzin pompası yok herşey elektronik dediler .Sizce sorun neyden kaynaklı olabilir umarım cevaplarınızı alabilirim...
                  bu araçta benzim pompası yok herşey elektronik cevabını aldığınız yerden mümkünse uzak durun bence bisikletmi bu pedalla ilerleyecek tabiki benzin pompası var aracınızı böyle kişilere teslim etmemenizde fayda var diye düşünüyorum tekrar geçmiş olsun saygılar

2010 1.6T 180 HP COSMO KARBON SİYAH DVD800+TURNPUSH+PRİNS LPG+KAPI KOLU+AYNA ALTI+VİTES ALTI+KAPI İÇLERİ+GÖSTERGE PANELİ+ARAÇ İÇİ LED AYDINLATMA

Yorum

geçmiş olsun umarım en kısa sürede halledersiniz

Yorum

Saolun inşallah.

Yorum

Normal lpg sorunu bu. Supoplar erimis olmali... opel yaklasik 2008 den butun supaplari magnezyum karisimli yaptigu icin hepsi lpg ye dayaniksiz...
                        F30 Sport+

Yorum

Abicim bendede sorun vardı 1.6turbo sabah motor sogukken calıstırınca tekliyor stop edicek dercesine gaza bassan bile yemiyordu ısınana kadar devir 900 e düsene kadar bu sorun hep yaşıyordum. sorunu o2 sensörü degistirerek giderdim. motor kapak fln acıpta masrafa girme.

İlk calıstırmada stop edecek kadar devir dalgalanıyorsa.
                          Performansında düşüş gördüysen.
                          Araba ani teklemeler yapıyorsa.

sorunları:
                          o2 sensörü
                          Atesleme bobini
                          Sübablar
                          Lpg mab ayarı dır ama ben o2 degistirerek kurtuldum fiyatıda 170tl idi.

sensör egozdaki oksijen degerini olcemedigi icin hava yakıt karısımını hesaplıyamıyor ve arabada düzensizlik tekleme performans düsüklügü oldugunun farkına vardım. arabam 45binde bu arada
                          .                                                                                             2011 Insignia Cosmo 1.6T   19"     Olimpik Beyaz

Yorum

Arabayı daha gösteremedim ama gösterdiğimde ilk o2 sensörüne baktırırım umarım sorun sizin de dediğiniz gibi ordadır sağolun kardeşim eyvallah...

Yorum

Selamun aleyküm olay üzerinden yıllar geçmiş ama aracın sorunu neymiş çünkü benim aracımda aynı sorunu yapmaya başladı sabah ilk calıstırdığımda gaza geçene kadar bende de bu problem oluyor gaza geçince birşey kalmıyor arac 11 model 1.6T

Yorum

İşleniyor...
                              X